Полиция атакува ромския квартал в Горна Оряховица, дирят ало измамници

Акцията се провежда в кв. "Калтинец"
18 апр 2019 09:00, Петя Славова
73
Полиция атакува ромския квартал в Горна Оряховица, дирят ало измамници
Кадър: Нова тв

Акция срещу телефонни измамници провеждат жандармерията и полицията. Рано тази сутрин органите на реда блокираха квартал "Калтинец" на Горна Оряховица, предава Нова тв.

Униформените проверяват скъпи имоти на криминално проявени хора, срещу които се водят производства за телефонни измами.

Ще бъдат претарашени 15 къщи, а полицията проверява всеки автомобил, който влиза и излиза от квартала.

Разследващи правят оценка на луксозните къщи в квартала. В последните години много възрастни хора попаднаха в капана на "ало" измамите. Обикновено мошениците работят по добре позната схема като позвънят да се представят за полицаи, които искат съдействие, за да заловят истинските престъпници.

Обажданията стават чрез сим карти, които затрудняват откриването на измамниците. В Румъния затова спряха свободните продажби на сим карти.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
9
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
"Ало измамите" са протектирани от Бойо. Това е част от стратегията "громене на ***". Е, не са ли "***" за гербаджите, днешните пенсионери? Бойо Дава възможност на електората да си "бере" пари и да се рани, той па му гласува, а същевременно Бойо за тей паре не дава, щот той не обича да го муфтят. Само взема, не дава. Но, сега нещата малко се попромениха с ГЕРБ. Партията нящо взе да се топи и Бойо взе, а го гони параноята.
41
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конфискация и рушене, ако не могат да докажат доходите си! Всичко друго е бутафория преди изборите.
40
2
 
10
 
! Отговори
а преди 5 години
еи леко тея от хелзинския да не ни съдят после:)))
39
1
 
25
 
! Отговори
тя преди 5 години
Какво работят ромите с големите къщи ?
38
10
 
19
 
! Отговори
ГЛАСУВАМ АНТИ-ГЕРБ преди 5 години
Що сега бе, герберасти??????
37
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе с апартаментите какво стана?
36
3
 
35
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
ГЕРБ подсеща римските тартори за кого да гласува махлата на предстояща избори...
35
3
 
14
 
! Отговори
абс преди 5 години
ало измамници роми-това е невъзможно със тази акция полицията закрива очите на народа зад това стой политици всички знаем че такива злоупотребващи се деяния на ромите им трябват закрила а закрилата идва от някои си политик нека да разледват кои стои за тях или с това ще си остане както с цигарите ромите ги продават арестуват някои си ром конфекцуват от 2 до 5 стека глобяват и ги пускат а за произхода на цигарите не се интересуват и до там всичко крито покрито дейноста е направена отчет
34
2
 
29
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Някой от ало-ортаците не се е издължил с такса ,,Спокойствие,,...
33
2
 
30
 
! Отговори
ИДВАТ ИЗБОРИ преди 5 години
Идват избори и управляващата шайка трябва да отчете дейност. Всички знаем, че това и само пушилка, защото въпросните ромски фамилии разполагат с толкова пари, че могат да купят цялата полиция на Северна България и пак ще им останат. 30 години джепчийство и ало измами ! ...Не вярвате ли ?Изчакайте да мине тази бутафория и седнете от външната страна на ж.п. гара Горна Оряховица. Ще видите какви коли карат и какво самочувствие имат проверяваните днес ...
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В poмcкия квартал. Каква изненада, отново.
31
4
 
13
 
! Отговори
Психодиспансер преди 5 години
Не знам какво ще прави Бълфария ако няма избори ....;)))))))
30
2
 
19
 
! Отговори
Сп??нс !? преди 5 години
"В Румъния затова спряха...." че те у нас от 15 години единствените карти , които можеш да активираш без регистрация, са тези които не позволяват гласови услуги, но не съм усетил това да е помогнало в разкриваемостта на телефонните измами.
29
7
 
10
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 26Като сте толкова против другарите ви защо 1 не вкарахте в затвора? Защо няма нито един осъден за каквото и да е? Какво чакате 10г. вече? Да цъфнат налъмите? Да влязат сами другарите ви в затвора ли? Какво точно? Нали и прокурора ваш човек бе? Какво чака? Да вкара някои БСП-ар в затвора! Ама няма да го направи, защото като вкарате някои от БСП в затвора той ще изкара снимки как се целувате и мачкате чаршафите зад кулисите. Нали БКП направи Бай Тиква държавен служител бе!
28
4
 
12
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 26 БСП, та БСП ви в устата на вас герберите, ама като се съберете и първата ви работа е да се целунете по устата нали? За 10г. тоталитарно управление на дъртия комунист Бай Тиквонии колко депутата или екс-министъра на БСП има осъдени за каквото и да е? 0 нали! Защо? Защото младежкото БКП няма как да съди дъртото БКП за каквото и да е поради простата причина, че са двете страни на една монета! По телевизора врагове, зад кулисите любовници!
27
2
 
28
 
! Отговори
Ай сиктир преди 5 години
За 15 години - откакто настъпи бума на телефонни измами, целия държавен репресивен апарат, със скъпо оборудване не хвана и един от тарторите! Изгоряха само няколко мулета по периферията. За Ко нехайници и нехранимайковци си даваме парите - за ДАНС, за ДАТО, за пърди/слухти, за КОКОНОПИ-сауна или .... Оказа се че всички те били по-*** от Банго ***?!
26
3
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Комитета от хелзинки и посолството на сащ къде спят, веднага да съдят полицията, това евроатлантическо ли е ;) ?!?!!
25
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българоубийците от БКП-БСП са се оплели като пиле в калчища. Пишат глупави постове по форумите, ама полицията и прокуратурата си работи и техните хора са по затворите. Напъваха се да спасяват Иванчева , ама нищо не стана и няма да стане. Да се готви Кирил Добрев, след това Нинова.
24
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов и цялата банда на съд в Хага са тоа Геноцид над Български народ
23
2
 
19
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 21Ако бяхме поне Африканска страна НАП досега да са обиколили всички махали заедно с НОИ и да са изпонасъдили поне 1 мил. "социално слаби" братя с къщи за по 200,300 хиляди евро. Гаранция тия са на държавна софра и сега ако имаме поне 1 проверяващ като хората трябва да ги съдят не само за ало-ало измами, а и за данъчна измама, укриване на данъци, доходи с неясен произход, документна измама (защото всички са социално слаби) и да възстановят всички неплатени данъци и платени помощи!