Загиналите в автобусната катастрофа в Мадейра вече са 29

Обявиха тридневен траур на острова
Обновена: 18 апр 2019 07:46 | 18 апр 2019 07:30, Александър Попов
1

Снимка: Reuters

29 станаха жертвите на тежката катастрофа на туристически автобус на португалския остров Мадейра в Атлантическия океан, съобщиха световните агенции, цитирайки португалски медии. 28 други са ранени, като сред тях има и местни жители.

Според местните власти е много вероятно жертвите да се увеличат.

Още по темата

Според очевидци водачът на автобуса не се справил с управлението при спускане по стръмен тесен път, преминаващ през населено място в планинска местност източно от главния град на острова - Фуншал, и се врязал в сграда покрай пътя, съобщи кметът на селцето Филипе Соуза, цитиран от АП.

Той добави, че загиналите сред загиналите са 17 жени.

Заместник-шефът на областната управа на Мадейра Педро Каладо даде пресконференция и каза, че всички пострадали, сред които и шофьорът на автобуса, са настанени в болница.

Властите са започнали разследване на причините за катастрофата. От Лисабон спешно са изпратени съдебно-медицински екипи, които да участват в аутопсиите на жертвите. Според местни жители времето, когато се е разиграла трагедията, е било хубаво. На излъчени по телевизията кадри се вижда автобусът, преобърнат на една страна край тесния път, заобиколен от спасители, а наоколо лежат разпръснати тела.

Португалският премиер Антониу Коща написа в Туитър, че е изпратил съболезнования на германската канцлерка Ангела Меркел. Говорителят на Меркел - Щефен Зайберт, обяви, че е създадена гореща телефонна линия за хората, които са разтревожени за членове на техните семейства. Германското външно министерство съобщи, че неговото посолство в Лисабон е в контакт с местните власти на Мадейра.

Други членове на същата германска група са пътували с втори автобус, който не е засегнат от катастрофата.

Португалският остров, наричан "перлата на Атлантика", е популярна туристическа дестинация с мекия си климат и пищно зелените планински пейзажи на фона на океана.

Управата на португалската провинция свика извънредно заседание на местното правителство и обяви тридневен траур, който започва от днес, 18 април.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да сме спокойни, Щом не е в Дубай , със сигурност няма пострадали българи.