Германия съди 92-годишен пазач на лагер за 5230 убийства

Бруно Д. твърди, че не бил нацист и се чувствал ужасно за евреите
19 апр 2019 15:27, Нели Христова
48
Германия съди 92-годишен пазач на лагер за 5230 убийства
Снимка: Wikipedia

92-годишният Бруно ще е в основата на едно от последните дела, свързани с престъпленията на нацистите. Макар и да е прекарал само няколко месеца като пазач на концентрационен лагер в Полша, той е обвинен в съучастие и подбуждане към 5230 убийства, пишат от немския вестник Die Welt.

Девет месеца – толкова време прекарва Бруно Д. като пазач на лагера – от 9 август 1944 до 26 април 1945 година.  Напуска три дни преди германците да се предадат. Тогава той е бил едва на 17. 

Мъжът признава, че е виждал как хората биват откарвани в газовите камери, а след това труповете били изнасяни от там, но станал охрана на лагера, не защото симпатизирал на нацистите, а защото имал болно сърце, което го спасило от това, да стане част от армията.

"Какво щеше да се промени ако бях напуснал? Щяха да намерят някой друг на мое място“, казва той по време на разпит миналата година.

"Чувствах се ужасно за хората. Не знаех защо са там. Само знаех, че са евреи, които не са направили нищо лошо на никого“, допълва той.

Попитан дали съжалява, Бруно отговаря: "Те имаха право да живеят като всеки друг човек на Земята. Но Хитлер и партията му бяха против това.“
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
20
 
! Отговори
Дайте шекели преди 4 години
Браво, гоим! Тъкмо щях да се оплача, че от цели 2 дена не бяхте писали нищо за Холокоста, и хоп - получи ви се! Браво гоим! Ай-вей!
21
3
 
24
 
! Отговори
SS преди 4 години
Утре е рожденият ден на любимият ни Фюрер и плашат гаргите с подобни статийки, внушавайки "ще ви гоним до дупка, че и в отвъдното"...
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това много напомня Холокоста, но този път е за обикновени германци, по подобие на обикновените евреи до които са се докопали и започнали да избиват, вместо банкерите. И сега е нещо подобно - вменаване на вина на всеки германец живял в онези времена. Ами почти всеки е бил въвлечен пряко или косвено в държавната политика и не е имал голям избор.
19
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много интересно кой е сложил 11 плюса на Додо... И нито един минус. Аз лично няма да му сложа минус единствено за да поставя ударение на гласуването на поста му ;)
18
3
 
19
 
! Отговори
бай х преди 4 години
кога ще осъдят убийците над Хирошима и Нагасаки ?
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германците са лицемери. Този е бил пазач. Големите нацисти, които не са успели да избягат в Южна Америка или някъде другаде а остават в германия са назначени на ръководни корпоративни постове и дори и днес те и децата им управляват корпоративна германия и като цяло немската външна и вътрешна политика. Това се знае от цял свят, но не се обсъжда. Защото германия е трябвало да стане съюзник срещу СССР. Интереса клати феса, не морала и правото. Това е света и днес.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Френският народен съд осъжда президента на Франция от 1940-1944 маршал Петен на смърт. Де Гол го помилва и заменя присъдата с доживотен затвор. Маршал Петен е герой от Първата световна война.
15
6
 
22
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Народния Съд в Бг е просто прокси колаборатор на юдеите от сатанинския Съветски Съюз, чиято цел е унищожаване на християнската ценностна система и чувство за национална гордост и принадлежност у Българина и налагане на тотално подчинение. За тази цел в периода 1944-1954г. избиват без съд и присъда над 50.000 души - духовния елит на нацията ни. Такъв е стила им. За сравнение в Германия след края на ВСВ избиват над 15 милиона немци, но за това никой дума не споменава!
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Готвачите се били лоши. Пазачите са пазели добре според историческите източници. И снабдителите с хранителни продукти са били лоши.
13
2
 
15
 
! Отговори
Коча преди 4 години
Евала на пича, с болно сърце на 92 г. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
12
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До За СтанишевТо добре ли си бе я търси да видиш колко от смъртните присъди на народния съд са изпълнени 150! Така наречената "демокрация" уби 1 милион пенсионери в най-тежките мъки на здравната реформа и още 2 милиона отидоха да мият чинии и да проституират!
11
3
 
34
 
! Отговори
Додо преди 4 години
100% еврейска пропаганда, за да може да пазят жив мита за Холокоста, да продължават да нагнетяват вина у германците, да продължават да им смучат кръвта, както и да издигнат познатото плашило преди изборите - Хитлер, нацистите крайнодесните неонацисти и т.н. стипулати на индоктринация с цел пълно завладяване на Западната Цивилизация и налагане на Нов Световен Ред. Всеки човек с IQ по-високо от стайна температура вижда това.
10
2
 
23
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 4 години
Браво бе скатал се от фронта с болно сърце а на 92 години си е жив и здрав!Иначе какво да кажем? Либерастите ционисти пак търсят под вола теле човека какво е виновен за лагерите??? Просто си е изпълнявал заповеди!
9
11
 
17
 
! Отговори
За Станишев преди 4 години
Да съдим *** болшевики за зверствата след 45та в България
8
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе на тия съдебната система 70 години къде е спала. Сега ли се сетиха за пазача. Човека е живял повече от 70 години необезпокояван и сега когато е жив труп се сетили да го съдят. Идват ми едни нецензурни думи дето не са за пред хора.
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости.
6
0
 
31
 
! Отговори
жустис преди 4 години
това напомня ктбвиновни са пазача и чистачкатахахаххахах
5
0
 
29
 
! Отговори
жустис преди 4 години
Западнало западно правосъдие на жендъритеАсанж е арестуванда прочетохте някоя защита от някоя световна огранизация за свобода на словото и журналистиката?Няма да прочетемсега съдят за времето когато някой е бил на 17 г.А не пипат истинските врагове на човещината - политиците и съдиите с офшорните сметки по света
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо в демократичния ЕС пращат учени, професори, общественици, журналисти и писатели в затвора за престъпления на мисълта само защото са изразили мнение?
3
4
 
38
 
! Отговори
пак 6,000,000!? преди 4 години
Хванали старчето,и го мачкат да приказва квото им трябва!Иначе страховити неприятности!Почерка вони от далече,та се не трае-диктатура на еврейската демокрация!Или квото там го наричат!