Германия съди 92-годишен пазач на лагер за 5230 убийства

Бруно Д. твърди, че не бил нацист и се чувствал ужасно за евреите
19 апр 2019 15:27, Нели Христова
48
Германия съди 92-годишен пазач на лагер за 5230 убийства
Снимка: Wikipedia

92-годишният Бруно ще е в основата на едно от последните дела, свързани с престъпленията на нацистите. Макар и да е прекарал само няколко месеца като пазач на концентрационен лагер в Полша, той е обвинен в съучастие и подбуждане към 5230 убийства, пишат от немския вестник Die Welt.

Девет месеца – толкова време прекарва Бруно Д. като пазач на лагера – от 9 август 1944 до 26 април 1945 година.  Напуска три дни преди германците да се предадат. Тогава той е бил едва на 17. 

Мъжът признава, че е виждал как хората биват откарвани в газовите камери, а след това труповете били изнасяни от там, но станал охрана на лагера, не защото симпатизирал на нацистите, а защото имал болно сърце, което го спасило от това, да стане част от армията.

"Какво щеше да се промени ако бях напуснал? Щяха да намерят някой друг на мое място“, казва той по време на разпит миналата година.

"Чувствах се ужасно за хората. Не знаех защо са там. Само знаех, че са евреи, които не са направили нищо лошо на никого“, допълва той.

Попитан дали съжалява, Бруно отговаря: "Те имаха право да живеят като всеки друг човек на Земята. Но Хитлер и партията му бяха против това.“
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Нормално живота на един французин струва повече от на целият Донбас
41
1
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
И откъде пък сте сигурни, че жертвите в този лагер са били евреи? Може да са били руснаци, поляци,въобще славяни. Ама не, само евреите са жертви. Стига с тия двойни стандарти. Сега го правят същото - жалят само за 20-30 французи и белгийци, а за жертвите в Донбас, които са над 11000 въобще не споменават. За изгорените живи хора в Профсъюзния дом на Одеса нито дума. Срам и позор!
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Омразата към белите хора, която се промотира, ще накара белите хора следващият път при война да убиват и то наред. Ако това е целта, тя скоро ще бъде постигната. И след това да няма въпроси защо. Я вижте чии организации имат за цел да изместят белите хора и да ги заменят с африканци, араби и пакита. Вижте и кой е собственик на медиите, които непрекъснато насаждат мнение, че белия човек е виновен за всичко. И много добре ще разберете кой ще го отнесе.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, което е написал 37 е точно историята на богоизбраните в Германия... Едва ли някое НПО ще допусне това да се напише.
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 37 АнонименКак го измисли това с плиткия си мозък ! Сигурно са ти го спуснали на готово от някое НПОнце
37
3
 
5
 
! Отговори
Айде бе преди 5 години
"Най-големите масови убийци са Хитлер и Наполеон"САЩ отдавна ги надминаха. СССР също. Какво толкова е направил Наполеон? Айде Хитлер е изповядвал расова политика спрямо евреи и славяни, но с какво ти е виновен Наполеон? Той не е извършвал геноциди, не е изтребвал цели народи и раси. Бил е класически пълководец като Александър или Цезар. Даже е помогнал много за развитието на света защото е разпространил революционните идеи и е създал наполеоновия кодекс - първото кодифицирано гражданско право.
36
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е скрито от вас. Германия, началото на века. Германците дават дом на изгонени от Русия. Изгонените бързо създават мрежи за влияние, отнемат работата на германци, създават финансови машинации, пълнят главите на германците с комунизъм, купуват медии, манипулират обществото, атакуват семейството, вкарват германците в дългове. Оставам на вас да научите детайли и да се сетите кои са тези извършили това и как с действията си са докарали Хитлер на власт.
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пазача 100% е еврейн
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега остава да осъдят Лили Иванова, че е пяла в Москва и помни Ленин.
33
7
 
9
 
! Отговори
1исйсксквн преди 5 години
браво на германците, намират и съдят фашистите. Време е България да намери и осъди ***.
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евреите си вкарват страшен автогол с подобни мероприятия. От доста години наблюдавам как хора около мен, които са имали положително мнение за тях, обръщат това си мнение на 180 градуса. И се изпълват с гняв и омраза. Най-страшният ти враг е този, който е разбрал как си го мамил и обливал с пропаганда.
31
1
 
16
 
! Отговори
Курт Щудент преди 5 години
Фюрера беше прав за много неща, колкото и да не се харесва това на "богоизбраните".__________________________К. Щудент ZZ
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълен фарс е подобно дело! Бил е хлапак на 17, нито той е създал лагерите, нито е издавал заповедите!
29
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мноооого по-интересен е въпроса, защо сега? Защо след ЦЕЛИ 75 години!!! се сещат че трябва да го съдят. Занчи през 55та, 65та, 75та, 85та, 95та си е работил, пазарувал, ходил тук и там, плащал данъци и лекувал се.... После се е пенсионирал. А сега - БАМ - съдят го за нещо!Ето затова подобни дела ас смешни.
28
13
 
12
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
До АнонименКакъв масов убиец е Наполеон. Това че е бранил страната си от седем коалиции? Масов убиец е Сталин - подкрепян от руския народ.
27
0
 
18
 
! Отговори
Кирету преди 5 години
Мъжът признава, че е виждал как хората биват откарвани в газовите камери, а след това труповете били изнасяни от там,===========Въй, че то значи холокоста бил истина! Щом признава човека, че бил виждал.....
26
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако аз подкрепя масов убиец ставам съучастник и престъпник. Най - големите известни масови убийци са Наполеон и Хитлер. Те са били подкрепени от народите на франция и германия. Французите нямат никакви угризения за това и всички трябва да се замислите по въпроса. Ще ви даде ясна представа за морала им.
25
1
 
9
 
! Отговори
НН преди 5 години
До SS: +1
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От време на време трsбва да съдят някой за да се напомня на хората за Холокоста да не вземете да забравите и да не се кланяте вече на евреите ще ги съдят и на 120 и на 150 год и на 250 год.
23
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германците са виновни за Хитлер. Както и французите са виновни за наполеон. Няма как да вменяваш вина на виновния. Изказвания от типа на това на Додо нямат особена мисъл. Поне нямат мисъл с IQ над "стайната температура". Все едно да кажеш за масовите убийци, че някой им вменява вина. А те са невинни агънца в сравнение със споменатите Хитлер и Наполеон. А всички знаем кои са последните, защото някой е тръгнал след тях. И това са германците и французите съответно.