Късо съединение причинило пожара в Нотр Дам

Катедралата ще бъде затворена в следващите няколко години
19 апр 2019 11:20, Нели Христова
30
Късо съединение причинило пожара в Нотр Дам
Снимки: Reuters

Пожарът в Нотр Дам най-вероятно е започнал от късо съединение, съобщава служител на съдебната полиция. Това е заключението на първото разследване на трагедията.

Първоначалният оглед на катедралата бе направен още в сряда, но тъй като сградата е все още крехка и има опасност за безопасността на разследващите, овъглената вътрешност на Нотр Дам все още не е оценена.

Още по темата
Засега разследващите са стигнали до извода, че пожарът е бил инцидент, след като са разпитали служителите в катедралата, както и работниците, отговорни за реконструкцията й.

Близо 40 души са свидетелствали във връзка с огъня, съобщават от парижката прокуратура.

Според информация на вестник Le Parisien, разследващите търсят причината в компютърна грешка или временните асансьори, които работниците използват за реновацията на църквата. Но от съдебната полиция отказват да коментират тези версии. Прокуратурата казва, че "всички следи ще бъдат проверени".

След като Нотр Дам ще бъде затворен за посетители в следващите няколко години, ректорът на католическата енория предложи временна структура да бъде изградена на площада пред катедралата. Местната власт даде своето одобрение още в четвъртък, стига "всички технически ограничения да бъдат спазени".


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Je suis ból преди 1 месец
Ами видеото от тубата с онзи на покрива с ,,божествената,,искра?
27
0
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 1 месец
Кажете от къде са работниците изграждали скелето!
26
4
 
4
 
! Отговори
Je suis Notre-Dame преди 1 месец
Цял свят е с Франция! Цял свят се моли за великия Париж и за неговото туптящо сърце - Нотр Дам дьо Пари! Люлката на цивилизацията, майката на хуманизма, на просвещението, тя символизира всичко, което е сформирало съвременното общество. Няма по-велика от Франция, няма и да има! Vive la France! Vive la Republique!
25
1
 
4
 
! Отговори
Свети Луи преди 1 месец
Катедралата е изключителен шедьовър и съм сигурен, че французите ще я възстановят, че и подобрят! Хубавото е, че щетите не са непоправими. Изгорял е покрива, но емблематичните кули отпред, гигантските камбани, реликвите, стъклените стенописи и дори органът са непокътнати! А статуите около кулата която падна са били свалени преди пожара. Има Бог!
Vive la France!
24
0
 
4
 
! Отговори
странно преди 1 месец
Ремонт без изключена и обезопасена електрическа мрежа ?
23
2
 
8
 
! Отговори
Какво късо, като преди 1 месец
в кулите няма ток!? Май дават накъсо пилешките ви мозъчета! Истината отдавна се разбра, ама кой да чете!?
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Картинката е ясна.
Тъй било, инак било, въртят и сучат само да не се разбере, че е подпалена от брадатите.
Подпалиха им най-значимата сграда под носа им и то на такъв символичен ден, а те бдят и блеят жално, жално...
Не, не, не е терористичен акт, не, не, не са ислямски терористи, в никакъв случай!
Даааа, аз пък съм дядо коледа...
21
8
 
0
 
! Отговори
заека преди 1 месец
До Само питам
по вероятно е предизвикано от некадърен бг техник от белия вид, от тези които като свършат най-дребната работа и почва един бой в гърдите и хвалене до небесата а накрая се оказва, че са се ос.рали ама като за рекордите на гинес:))) за тези за които се отнася си знаят, и да не се чувстват обидени няма да посочвам:))))
20
2
 
20
 
! Отговори
Само питам преди 1 месец
Късото съединение от симпатизант на ИД ли е предизвикано?
19
2
 
19
 
! Отговори
Истински ЕлМонтажист преди 1 месец
.... А специално Нотр Дам разополага с близо 20 пазачи , охранителни камери и многобройни детектори за пожар , тъй като вътре всичко е дърворезба .
Няма абсолютно никакъв начин ремонтни работи да изискват постоянното спиране на охранителните камери, освобождаването на нощните пазачи и изключването на противопожарната система .
Обачер тази сграда ИЗГОРЯ . Въпреки пазачите, камерите , противопожарната система .....
Късо съединение ? хахаха. Оправдание за наивници .
18
11
 
4
 
! Отговори
Франкофил преди 1 месец
Париж е велик град, люлка на цивилизацията, световен мегаполис и дом на хора от цял свят. Неслучайно е най-посещавания град в света. Тази трагедия няма да засенчи славата му. И съм сигурен, че французите ще възстановят Великата Катедрала защото са нация от естети, ценящи красивото! Vive la France
17
2
 
11
 
! Отговори
Истински ЕлМонтажист преди 1 месец
До Ел монтажист

Пишеш се ел. монтажист а разсъжденията ти са като на третокласник- двойкаджия . Ако поне един път си бил на строителен обект ще знаеш че след края на работния ден захранването се спира - централно а всички ел уреди се изключват и прибират на определени за тази цел места .Дежурен от строителната фирма минава и проверява прозорци ,почистване, разклонители, машини...... всичко. Ако както в случая става въпрос за историческа сграда тази проверка е съпроводена от охраната на сградата
16
0
 
10
 
! Отговори
НА ИСТИНА АЛАХ АКБАР преди 1 месец
ТАКЪВ РЕМОНТ ВЪВ ФРАНЦИЯ СЕ ИЗВЪРШВА ОТ ДЪРЖАВНА СЛУЖБА ЗА ПОДЪРЖАНЕ НА ПАМЕТНИЦИТЕ.
КАКВО ВПЕЧАТЛЯВА:
1/ ЛИПСА НА ДЕНОНОШНО ПОЖАРНИКАРСКО ПРИСЪСТВИЕ-ОБЕКТ ЗАПАЛИМ
2/НЕОТКЛЮЧЕНО НАПРЕЖЕНИЕ В ОБЕКТА ИЗВЪН РАБОТНО ВРЕМЕ
3/ЛИПСА НА ДЕНОНОЩНА ПОЛИЦЕЙСКА ОХРАНА ЗА ДОСТЪП-ИМАШЕ ОПИТ ЗА ВЗИВЯВАНЕ ПРЕДИ 1 ГОД.
4/НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАК И КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО-ВНЕЗАПЕН ОГРОМЕН БЪРЗО УВЕЛИЧАВАЩ СЕ ПОЖАР НЕ Е СЛУЧАЕН
4/КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ Е ОПРАВДАНИЕ-ОБЕКТ ЗАПАЛИМ,ВЪЗМОЖНОСТ ЗА НЕКОНТРОЛИРАН ДОСТЪП ВСИЧКО НА КУП
15
8
 
2
 
! Отговори
Ел монтажист преди 1 месец
Късо съединение може да предизвика пожар и в подходящите условия(запалими, горими вещества) да изпепели и събори подобна сграда за минути. Няма какво да се чудите, дори и безкрайните БГ фенове на конспирации. Друг е въпроса, ако умишлено е запален. Ще се види скоро.
14
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Странното е, че никой не “пое отговорност“ за атентата ако е атентат. Смисълът им е именно това да се знае. Зрелищно разрушение на символ е престиж за терористичната организация пред последователите й и отново събужда страха на всички останали. Може да е таен индивидуален вандализъм, който няма връзка с конкретна терористична група. Освен това се разпространява видео с човек в жълта жилетка, който се разхожда горе уж преди да избухне пожара, но това може да е снимано отдавна и да няма връзка.
13
1
 
2
 
! Отговори
Т.Петков преди 1 месец
Да ме бяха повикали да им направя безплатно ел. инсталацията, но не е късно и сега, за бъдещето на Notre Dame!
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие да не си мислите,че "майсторите" са Франсоа,Жан и Жак я?Най вероятно са мароканеца Хасан,алжиреца Юсуф,суданеца Махмуд и др. подобни!И ето го резултата!
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко да праща фирмата си за небостъргачи и апартаменти да оправя там!Викат няколко милиарда евро щели да харчат за оправянето!
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Над 400 пожарникари часове маред се борят с пожара! За да е такъв, не е никакво късо съединение, а много и запалими нарочно сложени там материали. Кой обаче го е предизвикал и защо, е отделен въпрос.
9
2
 
24
 
! Отговори
казаХ преди 1 месец
Това е толерастната официална версия.Съмненията винаги ще останат.В първият ден от Страстната седмица-Велики понеделник-Иисус Христос влиза в Йерусалимския храм и го намира пълен с търговци. Божият Син изгонва търговците, защото храмът е дом за молитва, а не продавалник.Знак свише е пожара,защото търговците са не само в храма а и в политиката и превърнаха всичко в ПРОДАВАЛНИК.