Късо съединение причинило пожара в Нотр Дам

Катедралата ще бъде затворена в следващите няколко години
19 апр 2019 11:20, Нели Христова
30
Късо съединение причинило пожара в Нотр Дам
Снимки: Reuters

Пожарът в Нотр Дам най-вероятно е започнал от късо съединение, съобщава служител на съдебната полиция. Това е заключението на първото разследване на трагедията.

Първоначалният оглед на катедралата бе направен още в сряда, но тъй като сградата е все още крехка и има опасност за безопасността на разследващите, овъглената вътрешност на Нотр Дам все още не е оценена.

Още по темата
Засега разследващите са стигнали до извода, че пожарът е бил инцидент, след като са разпитали служителите в катедралата, както и работниците, отговорни за реконструкцията й.

Близо 40 души са свидетелствали във връзка с огъня, съобщават от парижката прокуратура.

Според информация на вестник Le Parisien, разследващите търсят причината в компютърна грешка или временните асансьори, които работниците използват за реновацията на църквата. Но от съдебната полиция отказват да коментират тези версии. Прокуратурата казва, че "всички следи ще бъдат проверени".

След като Нотр Дам ще бъде затворен за посетители в следващите няколко години, ректорът на католическата енория предложи временна структура да бъде изградена на площада пред катедралата. Местната власт даде своето одобрение още в четвъртък, стига "всички технически ограничения да бъдат спазени".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Je suis ból преди 5 години
Ами видеото от тубата с онзи на покрива с ,,божествената,,искра?
22
0
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Кажете от къде са работниците изграждали скелето!
21
4
 
4
 
! Отговори
Je suis Notre-Dame преди 5 години
Цял свят е с Франция! Цял свят се моли за великия Париж и за неговото туптящо сърце - Нотр Дам дьо Пари! Люлката на цивилизацията, майката на хуманизма, на просвещението, тя символизира всичко, което е сформирало съвременното общество. Няма по-велика от Франция, няма и да има! Vive la France! Vive la Republique!
20
1
 
4
 
! Отговори
Свети Луи преди 5 години
Катедралата е изключителен шедьовър и съм сигурен, че французите ще я възстановят, че и подобрят! Хубавото е, че щетите не са непоправими. Изгорял е покрива, но емблематичните кули отпред, гигантските камбани, реликвите, стъклените стенописи и дори органът са непокътнати! А статуите около кулата която падна са били свалени преди пожара. Има Бог! Vive la France!
19
2
 
8
 
! Отговори
Какво късо, като преди 5 години
в кулите няма ток!? Май дават накъсо пилешките ви мозъчета! Истината отдавна се разбра, ама кой да чете!?
18
8
 
0
 
! Отговори
заека преди 5 години
До Само питампо вероятно е предизвикано от некадърен бг техник от белия вид, от тези които като свършат най-дребната работа и почва един бой в гърдите и хвалене до небесата а накрая се оказва, че са се ос.рали ама като за рекордите на гинес:))) за тези за които се отнася си знаят, и да не се чувстват обидени няма да посочвам:))))
17
2
 
20
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Късото съединение от симпатизант на ИД ли е предизвикано?
16
2
 
19
 
! Отговори
Истински ЕлМонтажист преди 5 години
.... А специално Нотр Дам разополага с близо 20 пазачи , охранителни камери и многобройни детектори за пожар , тъй като вътре всичко е дърворезба . Няма абсолютно никакъв начин ремонтни работи да изискват постоянното спиране на охранителните камери, освобождаването на нощните пазачи и изключването на противопожарната система . Обачер тази сграда ИЗГОРЯ . Въпреки пазачите, камерите , противопожарната система ..... Късо съединение ? хахаха. Оправдание за наивници .
15
11
 
4
 
! Отговори
Франкофил преди 5 години
Париж е велик град, люлка на цивилизацията, световен мегаполис и дом на хора от цял свят. Неслучайно е най-посещавания град в света. Тази трагедия няма да засенчи славата му. И съм сигурен, че французите ще възстановят Великата Катедрала защото са нация от естети, ценящи красивото! Vive la France
14
2
 
11
 
! Отговори
Истински ЕлМонтажист преди 5 години
До Ел монтажистПишеш се ел. монтажист а разсъжденията ти са като на третокласник- двойкаджия . Ако поне един път си бил на строителен обект ще знаеш че след края на работния ден захранването се спира - централно а всички ел уреди се изключват и прибират на определени за тази цел места .Дежурен от строителната фирма минава и проверява прозорци ,почистване, разклонители, машини...... всичко. Ако както в случая става въпрос за историческа сграда тази проверка е съпроводена от охраната на сградата
13
0
 
10
 
! Отговори
НА ИСТИНА АЛАХ АКБАР преди 5 години
ТАКЪВ РЕМОНТ ВЪВ ФРАНЦИЯ СЕ ИЗВЪРШВА ОТ ДЪРЖАВНА СЛУЖБА ЗА ПОДЪРЖАНЕ НА ПАМЕТНИЦИТЕ.КАКВО ВПЕЧАТЛЯВА:1/ ЛИПСА НА ДЕНОНОШНО ПОЖАРНИКАРСКО ПРИСЪСТВИЕ-ОБЕКТ ЗАПАЛИМ2/НЕОТКЛЮЧЕНО НАПРЕЖЕНИЕ В ОБЕКТА ИЗВЪН РАБОТНО ВРЕМЕ3/ЛИПСА НА ДЕНОНОЩНА ПОЛИЦЕЙСКА ОХРАНА ЗА ДОСТЪП-ИМАШЕ ОПИТ ЗА ВЗИВЯВАНЕ ПРЕДИ 1 ГОД.4/НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАК И КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО-ВНЕЗАПЕН ОГРОМЕН БЪРЗО УВЕЛИЧАВАЩ СЕ ПОЖАР НЕ Е СЛУЧАЕН4/КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ Е ОПРАВДАНИЕ-ОБЕКТ ЗАПАЛИМ,ВЪЗМОЖНОСТ ЗА НЕКОНТРОЛИРАН ДОСТЪП ВСИЧКО НА КУП
12
8
 
2
 
! Отговори
Ел монтажист преди 5 години
Късо съединение може да предизвика пожар и в подходящите условия(запалими, горими вещества) да изпепели и събори подобна сграда за минути. Няма какво да се чудите, дори и безкрайните БГ фенове на конспирации. Друг е въпроса, ако умишлено е запален. Ще се види скоро.
11
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странното е, че никой не пое отговорност за атентата ако е атентат. Смисълът им е именно това да се знае. Зрелищно разрушение на символ е престиж за терористичната организация пред последователите й и отново събужда страха на всички останали. Може да е таен индивидуален вандализъм, който няма връзка с конкретна терористична група. Освен това се разпространява видео с човек в жълта жилетка, който се разхожда горе уж преди да избухне пожара, но това може да е снимано отдавна и да няма връзка.
10
1
 
2
 
! Отговори
Т.Петков преди 5 години
Да ме бяха повикали да им направя безплатно ел. инсталацията, но не е късно и сега, за бъдещето на Notre Dame!
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Над 400 пожарникари часове маред се борят с пожара! За да е такъв, не е никакво късо съединение, а много и запалими нарочно сложени там материали. Кой обаче го е предизвикал и защо, е отделен въпрос.
8
2
 
24
 
! Отговори
казаХ преди 5 години
Това е толерастната официална версия.Съмненията винаги ще останат.В първият ден от Страстната седмица-Велики понеделник-Иисус Христос влиза в Йерусалимския храм и го намира пълен с търговци. Божият Син изгонва търговците, защото храмът е дом за молитва, а не продавалник.Знак свише е пожара,защото търговците са не само в храма а и в политиката и превърнаха всичко в ПРОДАВАЛНИК.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фашистите убиваха и преследваха комунистите и после покрива им падна на главата. Историята се повтаря ! Не е далеч денят, когато над Франция ще се вее Червеното знаме.
6
1
 
22
 
! Отговори
Хахахахаххххххаххх.. преди 5 години
...късо съединение,което за 17 минути овъгли няколко хиляди квадратни метра покривна конструкция и я свали на пода?Хе, хе ;)
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знамение свише, че франзелите са оръзнали на Господ и за престъпленията на Макрон срещу Жълтите жилетки, ако Макорн не си вземе поука ще се случи голямо късо съединение.
4
1
 
14
 
! Отговори
а бе днесовци преди 5 години
И вие почнахте като блицаджиите с бомбастични заглавия,само дето не било баш така!Айде аман от измислени новинари,дето не знаят какво е запетайка!Баси!