Пентагонът потвърди: КНДР е изпитала оръжие

Възможно е това да са били управляеми ракети с обсег до 20 км
19 апр 2019 09:24, Елка Василева
26
Пентагонът потвърди: КНДР е изпитала оръжие
Снимка: архив, Reuters

Изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан потвърди, че на 17 април КНДР е изпитала оръжие. Това съобщи вчера Франс прес, цитирана от ТАСС.

"Беше изпитание", е заявил според Франс прес и.д. шефът на Пентагона. "Не искам да навлизам в подробности за дейността на нашето разузнаване, ще кажа само, че това не е била балистична ракета", каза Шанахан.

Още по темата

Преди това севернокорейската осведомителна агенция КЦТА предаде, че лидерът на КНДР Ким Чен Ун е присъствал на тестово изстрелване на тактическо управляемо оръжие от нов тип, предаде БТА.

Според южнокорейската агенция Йонхап КНДР може да е изпитала управляеми ракети с обсег до 20 км. Това е първото изпитание на оръжие, което се обявява публично, откакто на 28 февруари във Виетнам се състоя втората среща на върха между лидерите на КНДР и САЩ Ким Чен Ун и Доналд Тръмп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ са бесни, защото нищо не могат да направят на Ким.Също и на Иран. И с Асад се провалиха.Идват лоши времеина за САЩ, никой вече не ги слуша, даже Мадуро ги намадури яко.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ким перфектно се подигра с тръмпела. Направи го на ***. Ха-ха-ха
21
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Се ми е там на мен. Да седят гладни и по трудовитее лагери ..Като им е толкова акъла. Да се кланят всеки ден в панелната стая на един безхаберник . Аз съм си добре имаме си всичко в България. .изритахме нашоте *** 89та ...Тръмп се опита човека ..Да си носят кръста азиатските чукчитаа.
20
2
 
1
 
! Отговори
шефа преди 4 години
До 20 АнонименНе се прави на умен след като не си. Почисти склада , че след малко идвам на проверка
19
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грухчоо никога няма да свали оковоте от простолюдието , без бой. Спечели малко време и спокойствие. ..скороо цирка ще почне наново. Това е лицето на диктаторите за жалост. Тука мн се правят, че го харесват ама си живеят в уютната България :) Големи мъже сте пред екранчетоо :)
18
3
 
13
 
! Отговори
давай Ким преди 4 години
Давай Ким. Размажи САЩисаните и техните помощни обори в европата
17
4
 
12
 
! Отговори
ужас преди 4 години
8 го е казал точно и вярно,единствения начин да се защитиш от заразното зло сащ е да се въоръжаваш за съжаление до там стигна света.
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
създават си собствена противоракетна отбрана, ако успеят ще е голям удар.
15
3
 
24
 
! Отговори
Крумов преди 4 години
Е ми като имат ще изпитват, ние що не изпитваме. Отговора ни е ясен.
14
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По всичко личи, че Ким е изпитал нов тип оръжие право пред лицето на ЦРУ на ракетата е имало нарисуван един среден пръст и е пишело на английски - янки го хоум
13
3
 
7
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Хаха план имало. От кога е плана и кога ще се изпълни я кажи? Кога ще празнуваме победата над капитализма?
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Дедо ТошоПричините са много ако тръгнат да убиват някой Ким ще ги опляска като слаба ракия. Второ те прибират от ЮК огромни суми пари за охранал ЮК като е велика що ходи с памперс и плаща на краварите да ги пазят да не ги оноди Прасчо. Нека ти кажа и още нещо ЮК са скъслязи жендъри и няат пари да си купт собствени оръжия и заема им е капиталистически и ще го връщат с лихвите.
11
8
 
8
 
! Отговори
до фашиста 5 преди 4 години
НЕ ДЕЙ РЕВА БЕ ФАШИСТ ПИГМЕЯ Е ТВОЯ ИДУЛ КОНТРОЛИРАН ОТ УОРЪН БЪФЕТ .ТРЪГНАЛ МНЕНИЯ ДА ДАВА ПЪК И РАЗОЧАРОВАН ОТ ИДУЛЪТ СИ ....АМЕРИКАНСКИЯ ФАШИЗЪМ И ИМПЕРИАЛИЗЪМ ЩЕ БЪДЕ ПРЕЧУПЕН САМО ГЛЕДАЙ ВЕЧЕ ИМА ПЛАН А ПЛАНЪТ Е БЕЗУПРЕЧЕН КАК РАЗРУШИХА БЪЛГАРИЯ НАЛИ С ПЛАН И ТОЙ СИ РАБОТИ БЕЗУПРЕЧНО.
10
19
 
8
 
! Отговори
Дедо Тошо преди 4 години
До баба мараи защо да не изпитват оръжие уби-ци-те от сащ са ги заградили от всичкистрани и кимчо да стои и да гледаАма Мароооу САЩ като са се разположили в Южна Корея защо не убиват никой там и страната произвежда стоки, които конкурират дори японските по качество?Що така тия американци искат да убиват само севернокорейци пък южнокорейците не ги убиват?
9
5
 
19
 
! Отговори
И КО????? преди 4 години
ПЕНТАГРАМА КАТО ИЗПИТВАТ ПОСТОЯНО ЯДРЕНИ РАКЕТИ СЕВЕРНА КОРЕЯ ДА СЕ ПРОДАДЕ КАТО БЪЛГАРИТЕ ЛИ?ЗНАЧИ ЗА ЕДНИ МОЖЕ А ЗА ДРУГИ НЕ ДАЙТЕ СИ ДЪРЖАВАТА НИЕ ЩЕ Я ОПОСКАМЕ ДЕМОКРАТИЧНО.
8
5
 
24
 
! Отговори
браво преди 4 години
Ким излезе много умен лидер,той се поучи от грешките на Либия,Ирак и другите нападнати и разграбени от САЩ и сие,държави и развива отбраната си.
7
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато си под санкции и ембaрго и краварско робство дълг на всеки велик лидер и държавник е да си набави оръжия и да се освободи от терористите.
6
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Поне да бяха ударили Южна Корея. Онези "няма къде да бягат":)А така! Да ги ударят!От къде на къде ще се развиват, ще произвеждат и продават стоки в цял свят без другаря Чан Чун да ги ръководи?
5
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредния грандиозен външнополитически провал на Тръмп. Днес го тестват с ракета с обсег 20 км, той не реагира, утре с ракета 200 км той пак не реагира, а след месец с ракета 5000 км. той вече реагира ама е много късно. Така е когато живееш с илюзията че можеш да се договаряш с пигмеи като Ким и Путин.
4
4
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
и защо да не изпитват оръжие уби-ци-те от сащ са ги заградили от всичкистрани и кимчо да стои и да гледа