Радев след последния КСНС: Няма политическа воля за борба с корупцията!

Имам само един апартамент, отсече президентът
19 апр 2019 22:33,
310
Радев след последния КСНС: Няма политическа воля за борба с корупцията!
Снимка: БТА

Скандалът "Апартаментгейт" рефлектира пряко върху доверието у политиците, уронва и нашия престиж, заяви президентът Румен Радев.

Той посочи, че има само едно жилище - в столичния кв. "Редута" и подчерта, че е придобито преди старта на политическата му кариера.

"Да, придобил съм жилище от фонда на Министерство на отбраната в Пловдив, като полковник командир на авиобазата. Няма нищо общо МО и забогатяването с власт", отсече президентът пред БНТ.

Румен Радев заяви, че управляващите трябва да отговорят как са придобити средствата за закупуване на луксозни апартаменти.

Още по темата

"Апартаментгейт" трябва да има своите последствия, настоя президентът.

"Това е вододел, дали ще останем общество, тънещо в разгул или ще поемем по пътя на правова държава", каза президентът.

Всичко е публично и видно, описано точно в имотната ми декларация, посочи още президентът и допълни, че от началото на прехода е работел като летец.
 
Последният КСНС постигна нещо много важно – липсата на политическа воля за реална борба с корупцията, посочи президентът.

"Участниците на КСНС направиха доста, за да го обезмислят, свиках 3 съвета на тема „Отбрана“, настоявах да се реализират проектите за модернизация, заяви Радев. По думите му са се постигнали много добри решения, пълен консенсус, който обаче се е разпаднал още на излизане от президентството.

"Последният съвет постигна нещо много важно – липсата на политическа воля за реална борба с корупцията. Опитите за политизация на този проблем. КСНС показа краха на т. нар. антикорупционен модел. Партиите вместо да се чистят сами, те ревностно бранят тези хора. Дори ги изкарват някакви морални герои. Остават на значими постове в партиите, а правителството се отказа от повече оставки, защото те вече прехвърлят критичната маса. НС абдикира от отговорността си да контролира и да се изкаже по отношение на КПКОНПИ“, допълни той.

Според него има разлика между оставките – едните са доброволни, а за другите може би не е така.

"Управляващите създадоха закон и орган, които да ги прикриват и оневиняват. В момента управляващото мнозинство избира председателя на Антикорупционната комисия. Искам да разсея внушението, че съм настоявал аз да избирам ръководството на Комисията. Винаги и тогава, и сега продължавам да настоявам, че трябва да има институционален баланс при този избор, както и при „тримата големи“. Целенасочено бяха унищожени моите квоти.

На практика управляващите напълно капсулираха контрола върху този орган единствено при себе си.

"Резултатите, както обичат да казват, са видими", каза още Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
1
 
2
 
! Отговори
Дядо от село преди 4 години
Млади хора , опорочени от парите г-н Радев е достоен човек !!
224
3
 
3
 
! Отговори
забелязахте ли? преди 4 години
Явно президента има друг дневен ред.Не чухме една похвала за тези които изловиха Ало измамниците. Като погледнем малко назад, всеки път когато заловят някого. Например Арабаджиеви, Бенчо и плеада други нагли крадци, президента започва да сипе огън и жупел по правителството на ГЕРБ.
223
7
 
4
 
! Отговори
Лечков преди 4 години
Радев като го опандизят като Иванчева с пачките в джоба ще запее друга песен: не съм корумпиран! Дадоха ми пари за временно съхранение!
222
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да плюете и да не плюете Президентът ни е достоен човек! Ако всички герберски *** дето ни управляват бяха като него нямаше младите да бягат от тук като дявол от тамян!
221
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Pensioner pisman pilot prezident cial jivot trupal staj v bloka do letisteto i proizvejdal i targuval korupcia....natoril cialata republika s korupcia, posial x broi bg narodni samoleti v bg nivi, more, bairi.....na 50 ( a ostanalite na 65 trea da se pensionirvat) godini dojivial do sladka darjavna korupcionna renta, blagodarenie na bg ikonomika, proizvodstvo, targovia, uslugi...izvednaj silno nedovolen ot armeiskia si teatar i aktiorskata si korupcia, miliardi bg levove e izgoril za korupcia?!
220
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпреки идеологическите различия,тайно пожелавам ляво управление!Разбира се,да е максимално кратко и провалено както винаги ,а ефекта от това да е ,че избирателите им ще намалеят драстично и физично след поредния червен резил!
219
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фирма за асансьори търси да назначи работници .Работата включва да монтира златни копчета на асансьори само на Виши служители и олигарси близки до партията герб И да пазят партиина тайна.Заплата 600 лв не минават през банка ,а се дават под масата .
218
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затвор за Бойко Борисов мутрата крадец на коли и Цвръцко Шестоапартаментников и за много други олигарси собственици на строителни фирми ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ ГННУСНИ ЧЕРВЕЙ КОЙТО НЕ СА НИКАКВИ БЪЛГАРИ А ОЧИТЕ ИМ СВЕТЯТ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ДОЛАРЧЕТА.
217
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Радев защо не пита неговата партия защо е в нелегалност !?...а получава пари, които не са заработени !
216
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За две години Радев президент нищо не направи срещу корупцията, а само кухи клишета, които струват на българина всеки месец 11 000 лева грешни пари !
215
6
 
7
 
! Отговори
До 242 преди 4 години
Радвай се че простия Борисов те е управлявал!От високо интелигентните комунисти помня само кризи,инфлации, безпаричие и фалити!И очакването за едно светло бъдеще - вече 50 години...
214
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***,по-***,най-***...най-по-***...герберастки ***...
213
5
 
5
 
! Отговори
абв преди 4 години
тоо е много просто момче
212
7
 
16
 
! Отговори
Ами.... преди 4 години
Не знам нищо за президента, но по *** човек от Борисов, никога не е управлявал България.
211
6
 
10
 
! Отговори
Ами... преди 4 години
Не знам нищо за президента, но *** човек от Борисов, никога не е управлявал България.
210
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По конституция трябва ли да си крадлив като герберастите...
209
6
 
11
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Абе по конституция Президентът не трябваше ли да е партийно неутрален?
208
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев ако беше като Цветанов щеше да каца с хеликоптер на покрива на блока си,но човека не е като наглите герберасти да се излага и да ги псуват всички.
207
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакви лагери няма. Целият нормален народ е срещу вас, петте гербави трола. И вие сте срещу него.Само изчакайте изборите да видите какви корави шамари ще хапнете!
206
9
 
9
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Тъй както ви чета коментарите, "Обединителят на нацията" е разделил българите на два каращи се лагера. ;-)