В България се шегуват с кокаина, дошъл от Румъния

Българите намериха повече от наркотика от румънците
19 апр 2019 22:00, Елка Василева
29
В България се шегуват с кокаина, дошъл от Румъния
Снимка: БТА

 В България си правят шеги с кокаина, "получен" от Румъния, пише букурещкият вестник "Адевърул".

България съобщи през последните седмици за намерени общо над 200 кг кокаин на черноморското крайбрежие, който е част от провалената пратка при румънския град Сфънту Георге в делтата на река Дунав, пише "Адевърул". Там на 23 март бяха намерени над 800 кг кокаин в преобърната моторница.

Според източници, близки до разследването, цитирани от "Адевърул", е имало две лодки с наркотици, всяка с по един тон товар. Едната е изчезнала, а другата се е преобърнала на плажа Сфънту Георге, според източниците.

Още по темата

След 23 март в Румъния и в България бяха намерени пакети с кокаин, за които се предполага, че са част от провалената пратка. В Шабла, Варна и Бургас местни жители предадоха пакети, увити в найлон или прикрепени към спасителни жилетки, какъвто бе случаят с кокаина, открит в моторницата на плажа в Сфънту Георге.

Любопитното е, че макар стоката да бе изгубена в делтата на Дунав, българите намериха в морето и по плажовете по-голямо количество от румънците, посочва "Адевърул" и припомня, че румънската Дирекция за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма съобщи за около 155 кг кокаин с чистота над 90 процента, намерени от местни жители или специални екипи.

Вестникът уточнява, че стоката идва от Южна Америка.

"Адевърул" посочва също, че българските журналисти, подобно на румънските им колеги, се сблъскват с нежелание на властите да предоставят повече информация по случая.

Българите заляха интернет с шеги за кокаина, пристигнал от Румъния, пише още "Адевърул". Виртуалното пространство се напълни с карикатури на костенурки, натоварени с пакети и метални кенчета; водолази ги жалят, че са жертви на замърсяването на околната среда, а костенурките ги събират, за да смъркат кокаин и да се забавляват. Друга шега гласи, че Марадона и Пабло Ескобар се местят на Златни пясъци - "новия рай на наркотиците", пише "Адевърул". Не липсват и съвети, като "Не мийте носа на децата с морска вода", или пък нещо като виц: "Защо морето изхвърля кокаин точно при Шабла? Защото е нос".
 


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
sid преди 1 месец
Количеството наркотик е безобразно огромно.Не мога да си представя колко,полиция,месни жители,дори и управа са вътре в тая игра.Масово са си затваряли и си затварят очите всички.И това е може би прашинка от ежемесечното движение на наркотика.Можем само да гадаем какви тонове се пренасят.И това не е хванат наркотик,по скоро инцидент.Никога нямаше да разберем за това,ако наркотика не беше изплувал и не го видяха всички.И нека не говорим,че са се изплашили и са го изхвърлили.Глупаво е.
27
0
 
1
 
! Отговори
НЯМА ШЕГА преди 1 месец
ПИИТЕ ЛЕКОВИТАТА ЧЕРНОМОРСКА ВОДА ОБОГАТЕНА С КОКАИН ДОКАТО ОЩЕ Е БЕЗПЛАТНА - ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНАТ ДА Я БУТИЛИРАТ И ПРОДАВАТ В СУПЕРИТЕ
ДЕЙСТВУВАЙТЕ ! !
НЕ СЕ МИНАВАЙТЕ ! !
26
0
 
7
 
! Отговори
Toto преди 1 месец
Прекръстиха Златни Пясъци на Бели Пясъци
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това лято ще отида на нашето море! Толкова щастливи хора на едно място! Влизат в морето унили, а излизат щастливи! Супер!
24
0
 
12
 
! Отговори
LosHo преди 1 месец
Вчера разхождам овчарката по плажа. Цялото стана в пясък. Вкарах го във водата да се изкъпи.... излезе бяло, а чайките правят странни лупинги в небето. Явно са прекалили с бялата риба.
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"имало две лодки с наркотици, всяка с по един тон товар. Едната е изчезнала, а другата се е преобърнала на плажа"
------------------

От къде тръгнаха тези две лодки с наркотици?
Да не са пристигнали директно от латинска ам?
Изчезналата лодка с 1 тон наркотици изпарила ли се е?
22
0
 
7
 
! Отговори
V преди 1 месец
Калиакра е нос .А Шабла дори не е на самия бряг .Та вица е че морето изхвърля кокаин на Калиакра ,защото е нос ;) Ама двете са близо ,а образователната система и при съседите не е много добра ;)
21
5
 
3
 
! Отговори
Дико преди 1 месец
До Нико
Преди да започнеш да купуваш апартаментчета се научи да пишеш без грешки.
20
0
 
9
 
! Отговори
:) преди 1 месец
за разлика от нашите, румънските ченгета не мислят, че коката е токсична
19
3
 
8
 
! Отговори
Нико преди 1 месец
Няма ли още по плажа да понапълня дисагите та и ас да купя малко апартаменчета ?
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак ще има престрелки за "паркоместа"
17
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
вчера ядох чернокоб във варна, е ли е отровно?
16
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А нашите "умни" журналисти даже снимаха и рибарите дето са намерили една от пратките, да не говорим че и полицията трябваше малко да се ппгрижи та да се запази тяхната самоличност.
15
0
 
32
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
800 кг кока с чистота 90% са 1600 кг "пазарен" кокаин с чистота 45%. Еднократната доза е четвърт грам и 1 600 000 грама х 4 дози в 1 грам = 6,4 МИЛИОНА дози х 100 лв (50€) за доза = 250 МИЛИОНА евро или половин МИЛИАРД лева е общата стойност на тая отрова.

Дори не искам и да си представям как наказва мафията за такава сума :(
14
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шабла Ескобар
13
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е сериозно количество, след кокаина, морето ще почне да изхвърля трупове, в тоя бизнес нещата съвсем не са за смях
12
0
 
37
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
плажа на шабла се казва вече Кокакабана
11
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Онзи ден хапнах пресен черноморски сафрид. Силна храна - пробягах 10 километра и 5 серии по 200кг от лежанка. После не помня, ама от днес приятелите ми викат Крали Марко.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може и да е номер с пудра захар,за примамка на западняците през сезона.
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В ЮАР за 20 кила се изпотрепаха сумати сърби и българи,а тук за 800 кила направо не знам какво ще става.