Краят на Порошенко, Зеленски със съкрушителна победа в Украйна

73,2 % от украинците са гласували за нов президент
Обновена: 21 апр 2019 20:48 | 21 апр 2019 20:36,
157
Краят на Порошенко, Зеленски със съкрушителна победа в Украйна
Снимка: Reuters

Володимир Зеленски спечели съкрушителна победа на президентските избори в Украйна срещу сегашния президент Петро Порошенко - израз на недоволството на избирателите от действащата власт, предаде Франс прес.

Още по темата

Комикът е спечелил 73,2% от гласовете на днешния балотаж, срещу 25,3% за неговия съперник, според сондаж на излизане от изборните секции, реализиран от консорциума "Exit Poll National", обединяващ три социологически института, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Резултатите от националния екзитпол бяха публикувани веднага след затварянето на изборните секции, предаде ТАСС. Анкетата е организирана от Украинския център за икономически и политически изследования "Александър Разумков", фондация "Демократични инициативи", носещ името на Илка Кучерива и Киевския международен институт по социология.

"Няма да има някакъв патос, просто искам да кажа "Благодаря!" на моите родители за подкрепата, на моята съпруга - за силата и издръжливостта, на украинците, които ме подкрепиха - благодаря, на тези, които направиха друг избор - обещавам, че никога няма да ви подведа, каза Володимир Зеленски пред своите привърженици.

Те го посрещнаха с ликуване в щаба му веднага след обявяването на резултатите от екзитпола след затварянето на избирателните секции, които показаха убедителната му победа на президентските избори със 73 процента от гласовете на втория тур. Самият той реагира спокойно, беше немногословен и излезе от залата веднага след изявлението си, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
15
 
! Отговори
Tangra преди 4 години
Оранжева революция, цветна революция, майдан и накрая все по зле.Олигарси, частни армии, западни по скоро ЦРУ интереси и до никъде.Нова надежда. Като нищо ще стане великденско агне. Жертва на погубените надежди, както всички преди него Юшченко, Тимушенко и сега и Прошенко. На Европа 30 милиона гладни и олигарси едва ли са и нужни
66
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До74Украйна е пример, как държава и да в тежко положение да е, не иска и да чуе за Русия !--факт!ама това им е официална държавна позиция бе - раССия е враг!че то даже "батюшката" от бялата рус и той се дърпа и той не ще да се "обединява" за което напъва фюрера... НИКОЙ НЕ ще да има нищо общо с прокажената раССия... единствената допирна точка на света с хитлер, е тая а тръба! ако се намери достоен източник -със "световният маркуч" е свършено и само чайна може да я спаси от фалит!
65
3
 
6
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Посоката на движение на Украйна продължава да е същата-надолу,макар че управляващия олигарх се смени-вместо Порошенко,начело е Коломойски,прикрит зад Зеленски.Изобщо-тежък случай....
64
2
 
5
 
! Отговори
Цветът на долара преди 4 години
Зеленски?!Да не подценяваме ЦРУ и АНС!
63
3
 
17
 
! Отговори
Симо преди 4 години
Зеленски нищо не може да промени. Той е просто по младшо издание на Порошенко. На практика този човек няма никаква програма, няма екип годен да управлява , върти се като фурнаджийска лопата и на практика не съм сигурен че е на ясно какво следва след като го избраха. Единственно е ясно че зад него са пак украинските олигарси Коломойски, Пинчук и Фиртиш.Т.е. същото еврейско лоби , което докара Украйна до тук. Сега има само 2 пътя. Или сега или след 5-6 месеца ще започнат да недоволстват от него .
62
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Украйна е пример, как държава и да в тежко положение да е, не иска и да чуе за Русия !
61
0
 
18
 
! Отговори
Хм преди 4 години
На практика украинците нямаха НИКАКЪВ реален избор:Порошенко-тотален провал и изоставен от Запада,Тимошенко-вехта и продажна,а Ю.Бойко е полъх от миналото.Какво представлява Зеленски?На пръв поглед-свеж повей в затъналата до гуша в ла.ната Украйна!Обаче на втори...Зависимостта му от олигарха Коломойски поставя под съмнение всички декларирани добри намерения.Защото Коломойски е меко казано спорна личност...
60
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Украйна е пример как една държава може да си играе на демократични избори и да сменява президентите през 4год. и от това нищо положително, да не следва.Това е така защото цялата власт е в олигарсите,и управлението тъне в корупция!
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сега слушах в пряк ефир саакашвили и той подтвърди това, което си мисля - "чебурашките прибързано се радвали, но зеленски щял да бъде по-твърд орех и от порошенко."а пък на мен "отгоре ми го говорят", че в новата рада, нищо чудно порошенко да удря рамо на зеления, за неща, които са проевропейски и пронатовски.... просто така ми се струва.
58
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Путин му се приакало от думите на Зеленски: Всички съветски републики, вижте ни и направете като нас - възможно е !
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купона свърши - следва разочарованието !
56
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
зеления има един полез ход, който би го измъкнал от участта на порошенко - наистина да заложи, както беше говорил, на референдумите, като начин за взимане на национални решение!ако го направи - украйна ще дръпне много и по-единна и силна! и ще бъде пореден "урок по демокрация" на фюрера от кремъл, ... а това ще доведе до появата и на "руски зеленски"!
55
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гошо 64--знам ви чебурашките, че нещо ока не в синхрон с имперщината ви, сте готови да го унищожите, вместо да подвиете опашка и да се приберете в *** си мечешка бърлога..
54
2
 
14
 
! Отговори
Комиците преди 4 години
Димитър Рачков да не се мотае -да се стяга!Мария Игнатова - първа дама!
53
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 45Дано този не започне пак да се целува с Путин и Русия.---това ще бъде краят му!в това отношение украйна е по единна от бг - раСсия на национално ниво е обявена официално за враг! убеден съм, че това момче ще рискува... ще го обезкостят!фюрера и неговите фили, имат мокри сънища, но "отгоре ми го говорят", че няма да стане баш така, както си го мислят!той ще играе в полето на референдуматие, сам го каза. така, ще има аргументация за всяко решение..
52
1
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Потрошенко...
51
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце да гледа, че идат северни ветрове и насам, украински полъх
50
15
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
На Пyтя обяздената кoбилa.Зеленият пъпеш поне разбира малко от самАльоти! Един президент трябва да е всестранно развита личност, а не льoтчик или клоун!
49
10
 
1
 
! Отговори
мазепа преди 4 години
Украйна е парламентарна република. Правителството се избира от парламента - както у нас. Там доминира партията на Порошенко. Зеленски има 0 депутата в Радата. Не разбирам какво се е променило в Украйна.
48
5
 
32
 
! Отговори
до 45 преди 4 години
....А, родните русофили...да бягат в Русия като толкова им харесва......Ами бягай ти в Америка щом бленуваш за ценностите и. Аз като пък харесвам Германия, трябва ли да хукна натам. Други харесват руснаците, дали история култура манталитет не знам, личен избор. Ти къв се изживяваш да ни даваш тон....аде ходи пей в хора...