Краят на Порошенко, Зеленски със съкрушителна победа в Украйна

73,2 % от украинците са гласували за нов президент
Обновена: 21 апр 2019 20:48 | 21 апр 2019 20:36,
157
Краят на Порошенко, Зеленски със съкрушителна победа в Украйна
Снимка: Reuters

Володимир Зеленски спечели съкрушителна победа на президентските избори в Украйна срещу сегашния президент Петро Порошенко - израз на недоволството на избирателите от действащата власт, предаде Франс прес.

Още по темата

Комикът е спечелил 73,2% от гласовете на днешния балотаж, срещу 25,3% за неговия съперник, според сондаж на излизане от изборните секции, реализиран от консорциума "Exit Poll National", обединяващ три социологически института, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Резултатите от националния екзитпол бяха публикувани веднага след затварянето на изборните секции, предаде ТАСС. Анкетата е организирана от Украинския център за икономически и политически изследования "Александър Разумков", фондация "Демократични инициативи", носещ името на Илка Кучерива и Киевския международен институт по социология.

"Няма да има някакъв патос, просто искам да кажа "Благодаря!" на моите родители за подкрепата, на моята съпруга - за силата и издръжливостта, на украинците, които ме подкрепиха - благодаря, на тези, които направиха друг избор - обещавам, че никога няма да ви подведа, каза Володимир Зеленски пред своите привърженици.

Те го посрещнаха с ликуване в щаба му веднага след обявяването на резултатите от екзитпола след затварянето на избирателните секции, които показаха убедителната му победа на президентските избори със 73 процента от гласовете на втория тур. Самият той реагира спокойно, беше немногословен и излезе от залата веднага след изявлението си, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работата е ясна. Някой е имал "усещане за народна любов", но се е оказало грешно. И у нас е така. Денят на истината все някога идва!
46
7
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Зельонски е украинският Симеон сакс Кобурготски.-единственото от което разбира е от комедия. Украйна ще стане една голяма смешка!
45
9
 
5
 
! Отговори
Путин преди 5 години
До 42 "Майка му се казва ,Римма Соломонова ?"Какво от това ? Моята се казва Шалом ова.
44
3
 
8
 
! Отговори
котарака Леополд преди 5 години
Нека бъдем приятели...!Таз "ДЪРЖАВА" има нужда от хумор!След като най-красивите момичета и най,по-по,най авиокострукторски бюра( и за ракетни двигатели) се превърнаха в смехоря, то е време да се избере ...Рейгън!Да, ама нееее...,ония си имаха правила и само търсеха как да преразпределят богатството, а тия си имат студена лимонада и въпроса е колко голяма ще е ...република.И няма Тръмпфчччччооо, и няма Меркел, а има само ...празнота............................................................!
43
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна се очертава като страна на пародиите - първо беше Юшченко избран с огромен ентусиазъм и после намразен и забравен, после беше Порошенко - пал революцои, пак речи и т.н. и сега натирен от телевизионна звезда.... Чакайте нова революция и простории след 2-3 фодини
42
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зеленски ще издържи от шест месеца до една година. Крайните националисти и олигарсите-корумпета ще го свалят с едно майданче!Горкият човечец, дано да остане жив!
41
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано този не започне пак да се целува с Путин и Русия.Ще е жалко за Украйна.А, родните русофили...да бягат в Русия като толкова им харесва.
40
12
 
2
 
! Отговори
Зъбльо преди 5 години
Сега 150 милиона руснаци ще трябва да му го местят на Путин. Толкова му е голям, а не като вашите, коментиращи такива!
39
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майка му се казва ,Римма Соломонова ?
38
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До някой сиВикаш къде по-добре с руски кукловод :)
37
6
 
8
 
! Отговори
До Сорос преди 5 години
А бе Сорос може да е всякакъв, но поне не пише "милярди".Грамотността може да те направи по-убедителен, да знаеш!
36
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПатриотРусия може с бодра крачка да върви на майната си.
35
22
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Всички вие сте югозападни руснаци. Държавата "България" е измислена от еврейското лоби в Лондон, за да разцепи руския народ!
34
2
 
31
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Замисълът беше прекалено елементарен. САЩ видя възможност да катализира преврат в Киев и да сложи марионетно правителсто което да им позеоли военна база в Севастопол с която трайно да се наместят в Черно Море под носа на Русия. Няма държава която би позволила това и Русия не е изключение. Всичко друго е лъжа за което свидетелста, че нито Украйна в обозримо бъдеще ще е член на ЕС, нито САЩ им оказва реална икономическа помощ освен кредити от МВФ за които ще си платят скъпо и прескъпо.
33
3
 
23
 
! Отговори
Сорос преди 5 години
И сега кой ще върне набутаните милярди в провалилото се майданче ?
32
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Порошенко ще си прави шоколадите на спокойствие оттук нататък.Господ да помага на Зеленски,дано е свестен човек,защото ще разбере че политиката не е комедия,макар често и там се става за смях.
31
1
 
18
 
! Отговори
РККА преди 5 години
Ако Украйна е сцена на Порошенко се падна ролята на глу.пеца,в интерес на истината успяваше да разсмее целия свят но и да разплаче собствения си народ....
30
31
 
11
 
! Отговори
Откровено преди 5 години
Честно казано, изобщо не ми пука за Украйна, нито пък за нейните лидери.Единственото важно нещо е на руснаците да им е гадно!
29
8
 
24
 
! Отговори
някой си преди 5 години
Куклите се сменят, кукловода от Вашингтон се е все същия!
28
13
 
13
 
! Отговори
до 12 преди 5 години
Няма значение кой е спечелил, важното е че кандидата на Путин неможа и 10% да спечелиедно и също пригласяш, но по важното е че народа украински би шута на тоз фашага. Смятай, че всеки различен от него е все човек на Кремъл...тоест може да се води разумен диалог ..