Краят на Порошенко, Зеленски със съкрушителна победа в Украйна

73,2 % от украинците са гласували за нов президент
Обновена: 21 апр 2019 20:48 | 21 апр 2019 20:36,
157
Краят на Порошенко, Зеленски със съкрушителна победа в Украйна
Снимка: Reuters

Володимир Зеленски спечели съкрушителна победа на президентските избори в Украйна срещу сегашния президент Петро Порошенко - израз на недоволството на избирателите от действащата власт, предаде Франс прес.

Още по темата

Комикът е спечелил 73,2% от гласовете на днешния балотаж, срещу 25,3% за неговия съперник, според сондаж на излизане от изборните секции, реализиран от консорциума "Exit Poll National", обединяващ три социологически института, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Резултатите от националния екзитпол бяха публикувани веднага след затварянето на изборните секции, предаде ТАСС. Анкетата е организирана от Украинския център за икономически и политически изследования "Александър Разумков", фондация "Демократични инициативи", носещ името на Илка Кучерива и Киевския международен институт по социология.

"Няма да има някакъв патос, просто искам да кажа "Благодаря!" на моите родители за подкрепата, на моята съпруга - за силата и издръжливостта, на украинците, които ме подкрепиха - благодаря, на тези, които направиха друг избор - обещавам, че никога няма да ви подведа, каза Володимир Зеленски пред своите привърженици.

Те го посрещнаха с ликуване в щаба му веднага след обявяването на резултатите от екзитпола след затварянето на избирателните секции, които показаха убедителната му победа на президентските избори със 73 процента от гласовете на втория тур. Самият той реагира спокойно, беше немногословен и излезе от залата веднага след изявлението си, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Края на шокаладите
106
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се притесняеайте братя украинци Украйна има най плодородната черноземна почва в света . А новите приятели на Украйна хуманистите и демократи от ЕС за да помогнат на украйнския народ вече са купили от олигарсите украйнския чернозем. Ежедневно стотици камьони товарят плодородния украйнски чернозем и го изнасят за Западна европа и основно за Германия. С
105
0
 
9
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Диктаторът Порошенко рухна,най-после Украйна ще си поеме дъх.
104
0
 
5
 
! Отговори
Любопитно преди 5 години
Интересно сега дали ще продължат да се продават шоколадите "Рошен" на Потрошенко в супермаркетите?
103
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Слава на УкрайнаТова си е агентура на Сороса, но скоро и неговия рейтинг ще отиде при рейтинга на Поросенко. Украинския народ показа, че хунтата е изгубила каквото и да било доверие.
102
0
 
12
 
! Отговори
haha преди 5 години
До СъветИ каква е файдата на България ако Украйна влезе в ЕС ??? Работните места на запад няма да се увеличат заради Украйна - само конкуренцията между източно европейците ще се увеличи, тоест ще работят за по-малко пари... Българите винаги им е било трудно да се ориентират кое е полезно за тех и кое не...
101
1
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
До Порошенко 120 Не бързай да се радваш.Никой не знае какво е замислил Зеленски.Преди избори се говори едно , а после друго , както при нашето БСП.Дорде да видиш и влезли в ЕС и НАТО.
100
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя клоун може да се окаже агент на Моцква също като нашия ушат ***, който само рецитира написаното му от БСП и снася секретно инфо на Решетников! И там скоро ще се разочароват от зеленото човече, пробутано с помощта на проруските ***, които и там са превзели интернет сайтовете като у нас!
99
2
 
23
 
! Отговори
Порошенко преди 5 години
Американците спретнаха едно мирно майданче, като си мислеха, че ще разположат оръжие на тази територия в близост до Руссия, ама не им се получи. И Украина им стана ненужна вече.Спряха им финансирането и ги изоставиха като използвани, магистралки. Вдлъбнатите украинци вдянаха че са били от "страната на булката" и сега гонят Порошенко. Ще го изгонят, но се пита какво ще се яде от утре?И от къде безплатна газ за домакинствата!
98
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХУБАВ ДЕН ЗА УКРАИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ.
97
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Укрите НАТИРИХА евреина Валцман ( Порошенко )
96
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малки Американизирани мозъчета промити! Русия.Никога няма да стане Разграден двор.Като Европа! Разберете го най после! -:)
95
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Факт 113Украина е пример, как една шепа евреи държат политиката и икономиката на една държава, като я докарват на положение банкрут...--а раССия за какво е пример, за нещо по-различно ли ?!??
94
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Русия кога ще се събуди да измете рашистката диктаторска пасмина?
93
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 110Украйна се събуди! Браво! Сега изметете.И фашисткото правителство!--за правителството в кремъл говориш, предполагам! ще им е трудно, но дано успеят! вече много руснаци в тубата се надяват товада стане, и тази върна да достигне и до тях!мирът в света минава през оставката на фюрера!
92
1
 
23
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Украина е пример, как една шепа евреи държат политиката и икономиката на една държава, като я докарват на положение банкрут...
91
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна се събуди! Браво! Сега изметете.И фашисткото правителство!
90
3
 
3
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 5 години
Поддържал е Евромайдана и е изнасял представления пред негови участници. По време на ескалацията на конфликта в Украйна Зеленски поддържа действията на украинската армия и на доброволческите батальони, изнася концерти пред украинските военнослужещи, участващи в бойните действия в Донбас, заедно с другите участници от 95-ти квартал дарява за нуждите на доброволческите батальони един милион гривни
89
33
 
6
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
На украинския народ ще му е весело , а на Путин ще му се стъжни...ха..ха.ха
88
21
 
7
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
Володимир Зеленски е моше -евреин ..ха.ха Нострадамус е предсказал:ШУТ ЩЕ ВИДИ СМЕТКАТА НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ..ХА.ХА.ХА