Седма и осма експлозия в Шри Ланка!

Броят на жертвите все повече расте
Обновена: 21 апр 2019 12:39 | 21 апр 2019 12:30, Петя Славова
73
Седма и осма експлозия в Шри Ланка!
Снимка: БТА

Полицията съобщи за нова, седма експлозия в Шри Ланка, близо до столицата, съобщи Ройтерс. До този момент се знаеше за шест бомбени атентата, част от които в католически храмове, а други в хотели в столицата Коломбо.

Още по темата

Проехтяла е и осма експлозия. По първоначална информация, сред загиналите има поне девет чужденци, а общо броят на жертвите надхвърля 137 души. оказа се, че жертвите са много повече. До този момент те са 156, включително с 35 чужденци.  До 11.00 часа нямаше информация за загинали българи.

"Има много ранени, някои са в критично състояние", заяви източникът, пожелал анонимност. Според него 254 души са приети в болница в Коломбо, а 60 са ранени при двете експлозии извън столицата.

По данни на болнични източници, цитирани от ДПА, загиналите са поне 185, а ранените - над 400.
Междувременно в хотел в столичното предградие Дехивала стана седма експлозия, при която има поне двамата загинали, съобщи говорител на полицията, цитиран от АФП и БТА.

Както навсякъде по света, католиците в Шри Ланка се готвеха днес да отидат на църква за Великденската литургия, едно от основните събития в християнската религиозна година. В страната са отменени всички великденски празненства, съобщи местната архиепископия.

Световни лидери заклеймиха терористичните актове. Съболезнования и солидарност изразиха германският канцлер Ангела Меркел, руският президент Владимир Путин, британският премиер Тереза Мей и турският президент Реджеп Ердоган, афганистанският президент Ашраф Гани и индийският министър-председател Нарендра Моди. Вълната от насилие осъди от Ерусалим и Католическата църква в Светите земи.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех, тоя лош Путин бе, не се спрямо.
10
13
 
2
 
! Отговори
Синджир=Ланец преди 4 години
Умният човек продава оръжие и на двете страни и гледа отдалеч само гл.па.ите се интересуват колко умрели имало.
9
16
 
1
 
! Отговори
Синджир=Ланец преди 4 години
Далеч съм от мисълта да съм космополит или да се правя на Анджелина Джолк *** съм ги и шри ланкците да се трпят още да почват и в пакостан индия китай и тн.Което не ми е в двора не ме ***.
8
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До там ни докараха, че вече да те е страх да отидеш на църква за Великден.
7
6
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ОТ КРАЯ НА МИНАЛАТА ГОДИНА ШИРИ ЛАНКА Е В ПОЛИТИЧЕСКИ ХАОС!!!ПРЕЗИДЕНТА Маитхрипала Сирисена ОТСТРАНИЛ ПРЕМИЕРА Ранил Викремесингхе А ТОЙ ОТГОВОРИЛ , ЧЕ ТОВА Е НАПЪЛНО НЕЗАКОННО!!В МОМЕНТА БИВШИЯ ПРЕМИЕР ИСКА ОТСТРАНЯВАНЕ НА НАСТОЯЩИЯ ПРЕЗИДЕНТИЗБИТИ СА ДОСТА ИСЛЯМИСТИ В ХОТЕЛИТЕ ВЗРИВЕНИАБСОЛЮТНО ОРГАНИЗИРАНИ АТЕНТАТИ С ЦЕЛ ДА СЕ СВАЛИ СЕГАШНИЯ ПРЕЗИДЕНТ ОТ БИВШИЯ ПРЕМИЕР!
6
20
 
6
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Принципно исляма е мирна религия, но някой хора го "прочитат" по грешния начин. Предполагам 'светата инквизиция' и християнството преди си е за ... преди. Дано съм жив, когато хората осъзнаят, че всички религии са пълни глупости и спрат с това кърваво състезание ... Ама, едва ли :(
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тия нямат ли арми я и полиция. Защо не се обяви военно положение й да се блокира цялата територия. Ако трябва да поискат помощ от Индия. Тези гръмотевици докога ще продължават до безкрай ли. Една шепа мамуни ги направиха смешни. Какви са тия управници като нашите ли са.
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ислямът продлжава да сее мир и разбирателство по света.
3
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тези трагедии. Нека честитим именния ден на най-известния заврян зет в галактиката,цецко ухото. известен сред народа като слухтящия, чакрата, шистака, цецко с етажа.
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"мирната" религия
1
3
 
24
 
! Отговори
Пак ли кришнари? преди 4 години
Да очакваме ли фойерверки и в Европа?