Седма и осма експлозия в Шри Ланка!

Броят на жертвите все повече расте
Обновена: 21 апр 2019 12:39 | 21 апр 2019 12:30, Петя Славова
73
Седма и осма експлозия в Шри Ланка!
Снимка: БТА

Полицията съобщи за нова, седма експлозия в Шри Ланка, близо до столицата, съобщи Ройтерс. До този момент се знаеше за шест бомбени атентата, част от които в католически храмове, а други в хотели в столицата Коломбо.

Още по темата

Проехтяла е и осма експлозия. По първоначална информация, сред загиналите има поне девет чужденци, а общо броят на жертвите надхвърля 137 души. оказа се, че жертвите са много повече. До този момент те са 156, включително с 35 чужденци.  До 11.00 часа нямаше информация за загинали българи.

"Има много ранени, някои са в критично състояние", заяви източникът, пожелал анонимност. Според него 254 души са приети в болница в Коломбо, а 60 са ранени при двете експлозии извън столицата.

По данни на болнични източници, цитирани от ДПА, загиналите са поне 185, а ранените - над 400.
Междувременно в хотел в столичното предградие Дехивала стана седма експлозия, при която има поне двамата загинали, съобщи говорител на полицията, цитиран от АФП и БТА.

Както навсякъде по света, католиците в Шри Ланка се готвеха днес да отидат на църква за Великденската литургия, едно от основните събития в християнската религиозна година. В страната са отменени всички великденски празненства, съобщи местната архиепископия.

Световни лидери заклеймиха терористичните актове. Съболезнования и солидарност изразиха германският канцлер Ангела Меркел, руският президент Владимир Путин, британският премиер Тереза Мей и турският президент Реджеп Ердоган, афганистанският президент Ашраф Гани и индийският министър-председател Нарендра Моди. Вълната от насилие осъди от Ерусалим и Католическата църква в Светите земи.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Светът е пълен с ***. Как може да убиеш някой заради вярата му?! И то на празник. Ако има някаква религия която да ги подстрекава то трябва да бъде забранена.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Премиера на Нова Зензандия да слага кърпата на главата и да ходи да пореве с роднините.
49
0
 
8
 
! Отговори
? преди 4 години
За какво е всичко това ? Да всява страх ли ? Но така омразата и раздалечаването стават още по-големи. Какво печелят болните мозъци ?
48
22
 
22
 
! Отговори
Дам преди 4 години
Като се забрянят ВСИЧКИ религии нещата ще се променят. Няама да има събирания на хора на едно място и такива атентати, ама не е изгодно да се забранят религийте от правителствата, защото тогава няма какво да държи овцете в строй и смирение..... Най-общо казано - овцете си заслужават съдбата щом чакат на религия да им оправи живота....
47
4
 
8
 
! Отговори
Комунист-злодей преди 4 години
Ние сме виновни за всичко.
46
4
 
7
 
! Отговори
Модерен змей преди 4 години
Няма място за две мнения. Комунистите са виновни. Те за всичко са виновни. Да им се направи преход и да се демократизират.
45
8
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДА СЕ ВЪРШАТ ПОДОБНИ НЕЩА В ИРАН , ИРАК, САУДИТСКА АРАБИЯ ДОРИ ТУРЦИЯ БИХ ГО РАЗБРАЛ ДОРИ В ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА БИХ ГО РАЗБРАЛ!НО ШРИ ЛАНКА НЕ Е ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА!! НИТО Е ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА!ВЗРИВЯВАНЕТО НА ХОТЕЛИ ПОКАЗВА, ЧЕ Е НАСОЧЕНО КЪМ ДЪРЖАВАТА А НЕ КЪМ ХРИСТИЯНИТЕНО ДЪРЖАВАТА СА БУДИСТИАБСОЛЮТНО СЕ САМОУБЕДИХ, ЧЕ ОПОЗИЦИЯТА ИЗПОЛЗВА ДЪРЖАВНИЯ ТРОТИЛ ЗА ДА ДЕСТАБИЛИЗИРА УПРАВЛЕНИЕТО НА СЕГАШНИЯ ПРЕЗИДЕНТ И ДА ГО МАХНЕ
44
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Принципно исляма е мирна религия, но някой хора го "прочитат" по грешния начин."Да бе, да. Мирът е в началото, клането е в края. Според собствените ви духовници ако има несъответствия, по-новото е в сила.Мир, ама друг път.
43
9
 
9
 
! Отговори
Vladimir преди 4 години
Това са провокация, според мен нито са виновни християните нито пък мюсюлманите, главната цел е да има омраза и война между християни и мюсюлмани, интерес в това има трета страна - триъгълника на смъртта / МОСАД, мафията на оръжията и крайно десни и леви/, ние българите сме лесно манипулириум народ и си пъхаме носа където не трябва, затова мой съвет е "да не дърпаме дявола за опашката" !
42
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
не мирясват ЗЛОНАМЕРЕНИТЕ........Всъщност,те без да им мигне окото разпънаха Месията,та за някакви Негови поклонници ще се замислят...."Мъдростта слезе на Земята за да живее сред човецитено като видя,че човешкото сърце помисля САМО ЗЛО,се върна на Небесата,от където беше дошла"......тежка е съдбата на човеците...Защо?....Вероятно твърде много "ЗЛИ СИЛИ" мразят това Божие създание-човека и със силата,която имат,го карат да се самоунищожава.......Но.."Всяко чудо за три дни"...Годината е...
41
15
 
1
 
! Отговори
Моше преди 4 години
Само исляметата ще оправят западните ***.Вперьод молодци!
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
онзи австралиец за какво ще го съдят?
39
3
 
43
 
! Отговори
Шалом преди 4 години
Исляма е най-агресивната и терористична секта в света...
38
3
 
30
 
! Отговори
Grigor преди 4 години
До АнонимеНТи си мислиш че не е мюсулманска държава. Може така да ев пишело в учебниците преди 40 години, но исляма е агресивна религия а тези, които го изповядват са в голямата си част нискоинтелигентни и се плодят като мухи. Това не е религията на цивилизования свят, а на отритнатите ***, на които им е станало ясно че срещу тях да вървим, пак не могат да ни стигнат и затова търсят нещо, което да ги консолидира и противопоставя на западния свят.
37
2
 
11
 
! Отговори
Тялото преди 4 години
Чакам коментар от британските специалисти и политици, които всеки път обясняват как тероризма е в следствие на колониалното минало на Великобритания. Не помня Шри ланка да е имала колонии или да е репресирама муслита.Чакам и същите тези "специалисти" които посочиха бялата идеология като виновник за атентата в НЗ да излезнат и да защитават същата теза за идеологията (религията) зад тези атентати и цензурирането й на всички онлайн платформи.Чакам...
36
2
 
6
 
! Отговори
Златко преди 4 години
Нали са будисти предимно в Шри Ланка ? Какво делят ?
35
34
 
2
 
! Отговори
Илхан преди 4 години
Сто процента е дело на християни. Провокацията е видна. Затвор за християните!
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 36 А може ли да бъда комунист? То е едно и също?
33
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин + Костов са виновни!
32
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са много вариантите - или са социалисти/комунисти или са от "мирната религия". Те са доказали че ги влекат експлозиите.И един лаф, за разведряване:- Най-накрая има доказателство, че исляма е първоначалната религия- И защо?- Всичко е започнало от голяма експлозия.