Тероризъм на Великденска литургия: Поне 42-ма убити в Шри Ланка

Общо шест експлозии са станали почти едновременно
Обновена: 21 апр 2019 09:10 | 21 апр 2019 09:05, Петя Славова
170
Тероризъм на Великденска литургия: Поне 42-ма убити в Шри Ланка
Снимка: БТА

Най-малко 42-ма души са загинаха днес в Шри Ланка при шест експлозии в хотели и в църкви, където се отслужвала Великденска литургия, съобщи за Франс прес представител на полицията.

Обект на атаките били три луксозни хотела, посещавани от чуждестранни туристи, и църква в столицата Коломбо, както и две църкви извън столицата - едната северно от Коломбо, а другата - в източната част на острова.

Данните за жертвите и ранените варират. Според Асошиейтед прес, която цитира говорителя на Националната болница в Коломбо, при поредицата експлозии са загинали поне 30 души, а ранените са над 280. Според ДПА, която се позовава на полицията, жертвите са най-малко 50, а ранените - над 200, пише БТА.

Шестте експлозии са станали почти едновременно. Властите предполагат, че поне две от тях са предизвикани от атентатори самоубийци, каза представител на силите за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
7
 
34
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Отто не го е измислил да не говорим че тва не е единственият цикъл при това е най-малко ефективният.Да не говорим че германия е създадена от поляци!
55
5
 
33
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Азиатците откого са произлезли обаче псевдонауката биология мълчи.Що ли ми щото не и е платено расистко е всичко свързано с белият човек азиатци и... богопомазани.Сорос изкупува грехове щото предавал евреи на Ваффен сс.Човечеството е сбъркана работа!
54
3
 
36
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Дреме ми за твоят аллах..."единствения ви бог"А Христос е бил евреин...Те много ви обичат ... и до днес!Колко "сбъркана" е тази религия - която "не допуска" съществуването ... или правото да съществуват СТОТИЦИ ДРУГИ!
53
4
 
39
 
! Отговори
Циник до алахогъзите преди 5 години
Иронията е , че ако не беше ОТТО с ДВГ ...никой нормален ( бял ) човек - нямаше и "нотиц" да си направи за вас! Щяхте и до днес - да се колите помежду си - за открадната коза или камила в пълните ви с пясък пустини.Та в този ред на мисли - направете на всяко кюше паметници на Отто ...и бийте теманетата си пред тях!Поне ще има смисъл!
52
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Кратун"Май ти си невежият тук. Аллах е арабска дума. Езикът на Исус е бил арамейският."Ами на арамейски думата е Аллах бе загубен. Виж колко ти е акъла, чак на краставичар краставици продаваш. В диалекти на арамейски език се среща в няколко варианта. Алаха, Аллах, Алох, Алохо, Еллах. То и в една малка българия не можете да се разберете дали се казва "млЯко" или "млЕко".
51
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изменник има няма 600 години разлика в двете религии. А по новата където е минала през вековете е сеела насилие и убийства
50
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В западни сайтове пише за 137 убити. За Нова Зенландия ни проглушиха ушите какъв *** бил, а тук няма никакъв проблем.
49
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Алахогъзник..направиха те смешен!"Циниk, първо, не съм мюсюлманин. И никога не съм бил. Нито пък моите родители са такива.И те никога не са били.Но виждам, че ти също нямаш мозък да проумееш простичкото нещо, че произходът на думата Аллах е по-стар от възникването на Исляма. Това кога произлиза Ислямът го знам по-добре от теб, но кога произлиза няма никакво значение в случая и коментарът ти е безпочвен.И това не променя факта, че Исус е казвал думата Аллах за Господ.
48
4
 
46
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
До Анонимен 66 Май ти си невежият тук. Аллах е арабска дума. Езикът на Исус е бил арамейският. Имамите толкова са ви изгладили мозъците, че няма повече накъде. Като ви казваме, че вашата религия носи само деградация, не вярвате. Вижте на какво приличат държавите, където официалната религия е ислям. Злобни, арогантни и непростителни сте. Затова все се избивате едни други и с никого не можете да живеете в мир.По резултатите се вижда кое е истинското и кое ментето.
47
2
 
42
 
! Отговори
ЪхЪ преди 5 години
Това е дело на онези от мирната религия, нали. А рИвахте за убитите в джамията в Нова Зеландия. Не знаете ли поговорката "Каквото повикало, такова се обадило".
46
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как така медиите го съобщават, това се случва постоянно, всяка седмица има крупни нападения над християни, но се мълчи умишлено. Само в редките християнски сайтове се повдига този въпрос. Ако някой случайно обиди исляма, ще го заклеймяват ден и нощ, по всички медии, по целия свят, а тук се мълчи. Не, не са двойни стандарти. Пфууу...
45
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега да съберат няколко стотин милиона да им реставрират взривените църкви,нали изведнъж всички станаха големи християни покрай нотердам
44
0
 
38
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Официално убитите вече са 138
43
2
 
48
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Толкова, за "мирната религия"
42
1
 
47
 
! Отговори
Циник преди 5 години
До маргиналите с "ограбената Африка"Така ми е писнало от вас! Африкански вожд за немските колонизатори:"Немците дойдоха с MG ( Машиненгевер - картечница)...но донесоха закон и ред!Тръгнаха си лошите бели колонизатори - и африканците се върнаха към това, д което се занимаваха преди тях - да се колят помежду си.Закони на безмилостната еволюция - африканци неоткрили още "колелото" - няма как да управляват в този свят! Виж диаманти за калашници - могат да разменят! За повече - акъл не стига!
41
3
 
42
 
! Отговори
67 преди 5 години
Тоя пък, много знаеш Христос какъв език е говорил. Ислямът е нова изкуствена религия с измислен бокк и купищапростотии, омраза и поттисничество, зла религия.
40
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И Исус Христос е използвал думата Аллах, когато е искал да каже нещо за Бог."'По това време исляма не е съществувал.
39
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Религия на мира казват..........
38
2
 
33
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Науката особено биологията поради социалният си привкус "доказва" това за което и се плати!
37
5
 
38
 
! Отговори
Циник до НЕбългарин преди 5 години
Мда...унуките на нашите шумкари ..парашутисти...и подводничари...не биха се поколебали и секунда да ни харижат като губерния на големия брат! Продажниците Жоро - пияната тараба и Тошо даже сериозно го предлагаха...а Хитлер - щеше да ни върне много българска земя - да построи заводи на Мерцедес и Ауди...на Фолксваген и Порше...но не било писано - вместо това произвеждахме паста за зъби Поморин и я изнасяхме да СеСиСЕРЕ...а карахме ЗАЗ и Москвич...отрязани от развиващият се свят!Така и до днес!