Тероризъм на Великденска литургия: Поне 42-ма убити в Шри Ланка

Общо шест експлозии са станали почти едновременно
Обновена: 21 апр 2019 09:10 | 21 апр 2019 09:05, Петя Славова
170
Тероризъм на Великденска литургия: Поне 42-ма убити в Шри Ланка
Снимка: БТА

Най-малко 42-ма души са загинаха днес в Шри Ланка при шест експлозии в хотели и в църкви, където се отслужвала Великденска литургия, съобщи за Франс прес представител на полицията.

Обект на атаките били три луксозни хотела, посещавани от чуждестранни туристи, и църква в столицата Коломбо, както и две църкви извън столицата - едната северно от Коломбо, а другата - в източната част на острова.

Данните за жертвите и ранените варират. Според Асошиейтед прес, която цитира говорителя на Националната болница в Коломбо, при поредицата експлозии са загинали поне 30 души, а ранените са над 280. Според ДПА, която се позовава на полицията, жертвите са най-малко 50, а ранените - над 200, пише БТА.

Шестте експлозии са станали почти едновременно. Властите предполагат, че поне две от тях са предизвикани от атентатори самоубийци, каза представител на силите за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво ни интересува това нас... нормалните хора?
115
0
 
34
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Султан Реджеб какво изквича по въпроса?
114
13
 
36
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Империята отвръща на удара,Отмъщение за Нова Зеландия
113
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички религиозни са хипнотизирани овце на тоа Свят , всичко е измислено тогава от неграмотни и непознаващи съответни Явления хора
112
7
 
44
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До 130. Знаеш ли защо на македонското знаме е изобразено слънцето? Защото само то е по-древно от Македония. Хахаха.Е,и вие турците сте същите смешници. Разберете се с македонците от кой произлиза земята. Палячовци.
111
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега очаквам изявление на идеолога или идиотолога Б.Б как ще има полиция по празниците как ще сме подготвени и т.н и как трябва да се увеличи заплатата на МВР служителите
110
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мохамед е знаел, че душите на умрелите мюсюлмани се преселват в прасетата и затове е забранил да ги ядат.
109
17
 
36
 
! Отговори
НЕбългарин до Shark преди 4 години
До Турски ятаган 91. Да, така е, само че тези хора са били араби, с които вие, турците, нямате нищо общо. Вземи се поинтересувай за произхода на турците- Тука ще си позволя малко да те прекъсна! А ти вземи се поинтересувай за произхода на българите! Чети за произхода на Хан Аспарух от турската династия Дуло! Чети за символа IYI, който е турски символ използван от прабългарите! В английския википедия пише, че българите са говорили на турски, като са дошли в балканите!
108
12
 
37
 
! Отговори
НЕбългарин до Циник преди 4 години
Само наглостта - изпреварва простотията на безтилните ви криви дзypли.Вместо да се покриете от срам...вие се лезите из форумите ... след поредните реки от кръв...разкъсани деца и жени....-Само не разбрах ти скрили се след проявата на Тарант? Ти скрили се след демокрациите на САЩ по мюсюлманските земи? Ти скрили се след като сами си събориха кулите и обвиниха мюсюлманите? Ти скри ли се, когато нападнаха Ирак заради "химически оръжия" и избиха хиляди невинни? Що за наглост е това?
107
2
 
47
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До Турски ятаган 91. Да, така е, само че тези хора са били араби, с които вие, турците, нямате нищо общо. Вземи се поинтересувай за произхода на турците.Те са били диви племена от далечния изток, които по пътя си са превзели арабските страни и са приели от тях религията и писмеността. Затова в османската империя се е пишело на арабски, латинските букви ги въвежда Ататюрк, който успява малко да ви цивилизова, ама виес дървените тикви сте на път да унищожите делото му. И себе си!
106
3
 
44
 
! Отговори
Циник до НЕбългарина преди 4 години
Само наглостта - изпреварва простотията на безтилните ви криви дзypли.Вместо да се покриете от срам...вие се лезите из форумите ... след поредните реки от кръв...разкъсани деца и жени....От ваши съверници ... черва...очи...откъснати крайници.... за вас са нищо.Пиетет?Тази дума - не сте я чували!Вие знаете - Аллах акбар ... и нищо друго!Такт...абсурд!
105
12
 
36
 
! Отговори
НЕбългарин до Циник преди 4 години
Една малка подробност УДОБНО ТИ УБЯГВА - при нас християните - педофилията е болест...сексуално извращение ...бива заклеймявана...а при вас - е НОРМА НА ПОВЕДЕНИЕ!Вие сте педофили по убеждение-Абе, защо фактите говорят точно обратното? При вас педофилията се учи от ранна възраст по църквите! След това тези деца растат някои стават политици и приемат законите за гей бракове! Дааа много хубаво християните заклеймяват сексуални извращения чрез узаконяването им в бракове!Още имали смисъл да спорим?
104
0
 
45
 
! Отговори
Циник до НЕбългарина преди 4 години
Една малка подробност УДОБНО ТИ УБЯГВА - при нас християните - педофилията е болест...сексуално извращение ...бива заклеймявана...а при вас - е НОРМА НА ПОВЕДЕНИЕ!Вие сте педофили по убеждение
103
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иван Костов е виновен................от него всякакви гадости може да се очакват!!!
102
4
 
44
 
! Отговори
Уроди преди 4 години
Ислямската секта клон на сатанизма пак в действие...
101
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иисус Христос и Мохамед са исторически личности, но не са богове................религията е опиум за народите!!!
100
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Не съм роботБог има различни имена...............всяка религия трябва да се уважава...............сигурен съм 100 %.............православен християнин съм, но не мразя мюсюлманите!Не приемам френските откачалници-журналисти да правят карикатури на Аллах и Мохамед...............френска му работа................заслужават си съдбата франсетата!
99
10
 
33
 
! Отговори
НЕбългарин преди 4 години
Аз предпочитам да мисля за себе си...като за агностик...но всеки полуразумен - вижда какво човеконенавистно извpaщение е исляма.Узаконена педофилия ... и разнъдник на социопати!---Някой за педофилия ли говори? Имали смисъл да почвам да броя оргиите по вашите църкви? А нещо да кажеш за най-големия архив от детско порно открит във ватикана? Нещо да кажеш за това как в църквите са карали децата да мастурбират пред вашите "светци" и след това правили секс с тях? Доказателствата са повече от ясни!
98
7
 
49
 
! Отговори
Не съм робот преди 4 години
Христос казва не убивай Алах казва убивай това е различно Христос казва не лъжи не кради не прелюбодействай Алах казва може да прелюбодействаш вземи си 4 жени Бог наистина е един ама се казва Исус Христос
97
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй вече е хибриден терористичен акт по светски и религиозни обекти,че по туристическия бранш как участващ и поемащ желаещите от християнска вяра да посетят свойте по вяра и обичаи,що да ги посетят на праник традиционно поне един път в годината,но там някакви си терористи наглеци и откачалки в хибриден тип решили да не им разрешат расходка свободно кат на гости при свои при това един път в годината когат се празнува Воскресение Господне и Господ се връща към този свят от вярващи как желан гост.