Зеленски с първа задача: Да върне украински пленници

Готви план за прекратяване на огъня в Донбас
123
Зеленски с първа задача: Да върне украински пленници
Снимка: БТА

Володимир Зеленски заяви вчера, че първата му задача като президент на Украйна ще бъде да постигне освобождаването на всички украински затворници, пленени по време на конфликта в източната част на страната, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Ние ще продължим до край преговорите, за да се постигне прекратяване на огъня", каза кандидатът от партия "Слуга на народа" след първите резултати от екзитпол анкетите, сочещи го за безспорен победител на балотажа на президентските избори.

"Задача номер едно - да върнем всички наши затворници, всички пленници. Ще направя всичко, за да върнем нашите момчета у дома. Всички наши затворници, без изключение", увери Зеленски на пресконференция в щаба си.

Той заяви, че в най-скоро време ще представи план за действия за прекратяване на огъня в Донбас и че смята да ускори Минския процес. "Ние ще водим много мощна информационна война, за да бъде прекратен огънят в Донбас. Скоро ще оповестим нашия план за действия", посочи Зеленски, цитиран от ТАСС.

Зеленски даде да се разбере, че смята да смени ръководството на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна, както и да назначи нов главен прокурор на мястото на Юрий Луценко.

Във видеообръщение, разпространено в "Телеграм" от изборния му щаб, Зеленски заяви, че неговата победа на президентските избори в Украйна представлява обединителен фактор за страната, съобщи ТАСС.

"Главното, което направихме, е, че обединихме нашата страна, нашия живот, нашия народ. Благодаря", каза Зеленски след оповестяването на резултатите от екзитпол анкетите, според които той печели на балотажа над 70 процента от гласовете, близо три пъти повече от действащия държавен глава Петро Порошенко. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе *** смешни, като е руско *** Зеленски, защо 3/4 от украинците гласуваха за него ?Не си ли задавате този елементарен въпрос ?
86
25
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
На съвременните географски карти - Донбас, както и Крим са на територията на Украйна, а дали там има етнически *** е друг въпрос, такива напоследък се населиха и по нашето Черноморие. Зеленски не трябва да сключва примирия, а да устоява изконните украински интереси. Светът и без това не призна Крим за рушки и затова в раССията го карат на самозадоволяване, за което Ердоган услужливо им доставя турски краставици ... !!!
85
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Време за мирА те имат и по-висок БНП на глава от нас.--от какво идва той?! от маркуча!
84
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не сте наясно как се живее в Русия - много лошо. Напълно вярно е. че в България стандарта на живот е много по-висок. А през соца изобщо не е можело да се сравнява стандарта ни тук и там. Ако им секнат доходите от нефт и газ ще се превърнат в новата Сомалия, защото всичко е в ръцете на шепа олигарси. Всичките им технологии са от съветската ера когато яко са крали и от нас и от запада. Та наистина България винаги е била много по-напред от тях.
83
15
 
15
 
! Отговори
Време за мир преди 5 години
Да видим какво ще направи Зеленски. Ако успее да постигне реално прекратяване на конфликта в Източна Украйна ще бъде успех за всички, в това число и за руското население в Донбас и Луганск. Всички са уморени и искат мир.Но не трябва да се забравя, че интересите на САЩ изискват конфликтът да продължи.А до Анонимен 90: Русия била изостанала? Ами ние, като сме по-напреднали, нека да започнем да произвеждаме по-добри ракети от тях. Няма да се получи, нали. А те имат и по-висок БНП на глава от нас.
82
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рашата става все по изостанала средновековна губерния пълна с крепостни мужици. Скоро освен ракетите друго няма да имат. Ако смятате че е достатъчно да имаш ракети за да си в час с новия свят то е защото сте *** на руския диктатор. Дори изостаналата България винаги е била и ще бъде на светлинни годинаи от тях. По времето на СССР като стандарт на живот да живееш в БГ за бедната Рашка беше равносилно все едно да си в рая.
81
9
 
20
 
! Отговори
Не подценявай преди 5 години
До Калеко АлекоМного се лъжеш. Индианците не са били така изостанали и диви както ги представят по филмите на янките. Чероките например са имали писменост и училища, в които за десетилетие са ограмотили хората си. За познанията си в народната медицина са били недостижими. Американския офталмолог Уилям Бейтс взаимства своя метод за лечение на очите изцяло от индианците. Това са упражнения които те са правели за да виждат надалеч. А за колко лечебни растения са научили лекарите от тях.
80
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
калеко много ти е леко с празната кратуналюбимите ти кравачета изстрелват всичко за космоса с руски ракетни двигателибез руския титан немогат си направи и самолетитеда не говорим че предлагат на европа втечнен газ а първия танкер сгъстен газ от ямалското находище в русия замина за щатите щото точно тогава имали дефицити ако остане нещо ще го пробутат на слугите си от европа зна двойна ценаа и китай ги надмине отдавнате ако краварчетата бяха силини да са влезли в сирия и венецуела-не им сти
79
8
 
14
 
! Отговори
Много добре преди 5 години
Щом иска да спре военните действия в източната част, това е похвално. А Минските споразумения включват организиране на референдум за самоопределение на Донбас. То и без това там на желаещите се издават руски паспорти. Така че референдумът само ще формализира реалното положение. Но дали ще се изпълнят обещанията бъдещето ще покаже.
78
22
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
До Анонимен ... Тези дето окупираха Северна Америка създадоха най мощната и икономически просперираща държава в света, а коренното население което завариха там още не беше открило колелото ... Тези дето окупираха По-голямата част от Европа и Азия и в момента имат икономика, която по брутен еквивалент се равнява на тази на Италия и са известни на света с руската рулетка, калашника, леките жени и бояришника си ... !!!
77
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе кратуни гербави намерете поне един запис на който пише че има държава киевска рус е управлявана от украинския княз..................днес и изкарахте нормата айде на обяд
76
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
покръстването е при управлението на княз "Владимир I" -Киевска Рус" като традиционно събитието се отнася до 988 г. След като князът се покръства, християнството ставарелигия на целия руски народнякъде да има писмено сведение киевска украина?пълно с неграмотници и промити мозъцизаради такива тъпани изгубихме и македония
75
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Калеко АлекоКато заговори за окупация, не бъди едностранчив. Кажи кой окупира, например, Северна Америка, като при това практически изтреби коренното население. В рамките на Руската федерация има около 150 народности и смея да твърдя, че са като едно семейство.
74
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна се подвете по лъжите за демокрация и се довери на сащ както навремето го направиха Горбачов и Елцин. Резултатите и в трите случая са оскотяваща мизерия, деиндустриализация, обезлюдяване и изтичане на мозък, тотална деградация + васални на сащ олигарси. Какво РЕАЛНО спечели украйна от майдана? Загуби Крим, загуби половината Донбас, умряха 12 000 украинци във войната, загуби водещата си роля в транзита на газ, докато "солидарните" немци строят северен поток. Страшни нови съюзници си имат!
73
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 77украйна е точно толкова измислена държава---измислена е раСсия!киев е от 9-и век!а от кой век е масквА, м?когато киев е приел азбуката и православието, масквА е било блато, буквално!
72
23
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Украйна е суверенна държава присъстваща открай време на световната карта, а напъните на нашенските ***, да преначертават картата на света в полза на Матушката си Русь, която и без това е окупирала 1/6 от световната суша, говори за пореден път за двойнствената им хибридна природа ... !!!
71
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До рускиня до 23Не надо отвечать на обиды. Если на Вас лает собака, Вы-же не встанете на четвереньки и не будете на нее гавкать.
70
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сата НАТОЗапомни твърдението си, че Русия е унищожила част от индустрията на Украйна. Защото когато загине и останалата част, а тя ще загине като нашата, тогава няма да можеш да обвиниш Русия в това.И стига с тази "просия", смешен си. Това май повече подхожда на тези, които сега имат нови "приятели". Къде са нашите индустрия, енергетика, армия, които между другото "просията" ни създаде? Няма ги. Същото я очаква и Украйна с новите приятели.
69
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
украйна е точно толкова измислена държава колкото македонияза признаването на която банкянския вмирисан кренвирш положи неистови усилияи свърши работата на началниците сии утепа всякаква надежда за признаване на всичко българско в нея
68
9
 
13
 
! Отговори
1 преди 5 години
Интересно,как нашето слънце,не е обявил,че са приятели със Зеленски.