Зеленски с първа задача: Да върне украински пленници

Готви план за прекратяване на огъня в Донбас
123
Зеленски с първа задача: Да върне украински пленници
Снимка: БТА

Володимир Зеленски заяви вчера, че първата му задача като президент на Украйна ще бъде да постигне освобождаването на всички украински затворници, пленени по време на конфликта в източната част на страната, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Ние ще продължим до край преговорите, за да се постигне прекратяване на огъня", каза кандидатът от партия "Слуга на народа" след първите резултати от екзитпол анкетите, сочещи го за безспорен победител на балотажа на президентските избори.

"Задача номер едно - да върнем всички наши затворници, всички пленници. Ще направя всичко, за да върнем нашите момчета у дома. Всички наши затворници, без изключение", увери Зеленски на пресконференция в щаба си.

Той заяви, че в най-скоро време ще представи план за действия за прекратяване на огъня в Донбас и че смята да ускори Минския процес. "Ние ще водим много мощна информационна война, за да бъде прекратен огънят в Донбас. Скоро ще оповестим нашия план за действия", посочи Зеленски, цитиран от ТАСС.

Зеленски даде да се разбере, че смята да смени ръководството на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна, както и да назначи нов главен прокурор на мястото на Юрий Луценко.

Във видеообръщение, разпространено в "Телеграм" от изборния му щаб, Зеленски заяви, че неговата победа на президентските избори в Украйна представлява обединителен фактор за страната, съобщи ТАСС.

"Главното, което направихме, е, че обединихме нашата страна, нашия живот, нашия народ. Благодаря", каза Зеленски след оповестяването на резултатите от екзитпол анкетите, според които той печели на балотажа над 70 процента от гласовете, близо три пъти повече от действащия държавен глава Петро Порошенко. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
10
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
Vun US shpionite ot Ukrayna...RUSIYA da se zavurne .....GAZ I PETROL ZA UKRAUNA....SRESHTU TRANZIT ! EVROPA IZKUPI MILIONI M2 ZEMI.....US PRODAVASHE SVOITE BOKLUTCI....SRESHTU UDOBNI "ZAKONI:....ZA GRABENE....UKRAYNA I RUSIYA ZAVINAGI
46
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 47Не разбраха ли, че без Русия са загубени, половината Украйна са руснаци--нищо подобно! истината е точно обратната: раССия НЕ може без украйна! без нея тя няма история и изобщо пространствен вектор! голяма част от интелектуалният капацитет на ссср беше от украинци!и не 50% са руснаците в украйна, а 25% са украинците в раССия!винаги говорите наопаки чебурашките!
45
3
 
8
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
Zelenski I Putin....purvata mejdunarodna vizita ! Signala e ......zavoy kum RUSIYA, smyana na karaula....GAZ E TEKLO PREZ UKRAYNA.....I PAK SHTE TECHE.....DVA NARODA.....BLIZKI PO KULTURA...RELIGIYA...EZIK......AMERIKA I EU PREDADOHA UKRAYNA.....
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Потрошенко Парасенко ще се запознае лично с украинския Бай Ставришенко.д
43
7
 
28
 
! Отговори
Украинците за Русия, преди 5 години
са като македонците за България! Не разбраха ли, че без Русия са загубени, половината Украйна са руснаци. Още един раферендум и Украйна ще остане наполовина.
42
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 44Тоя е ясен - ще легне на Москва.(техен човек)--и ще го свалят --Koj
41
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 42такова "братство", че излиза 2 пъти по-скъпо от германо-руското...такова "братство", че милиарди се заровиха в един гьол, и потънаха в една дузина джобове...такова "братство", че олигархията от 70 г не си е отивала...да ти пи.кая на "братството"!
40
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 43Тоя е ясен - ще легне на Москва.(техен човек)--и ще го свалят
39
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е ясен - ще легне на Москва.(техен човек)
38
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"НЕ искат повече да се "братушкат" с"---Дали е така? Току-що завърши официалното посещение на президента на Естония Керсти Калюлайд в Кремъл. Тя помоли Путин за подобряване на отношенията и си навлече неодобрението на европейската й "сестра" Литва, която нарече посещението и кремълските изявления на Керсти Калюлайд предателство.Първенец по "братушкането" е Буда Тиквоний, който преди година в Москва изрече мн топли думи за изгубеното братство. Но не му мина номерът-Москва не вярва на сълзи.
37
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 38Но не трябва да се забравя, че интересите на САЩ изискват конфликтът да продължи.--конфликта го поддържа раССия, това и е изгодно ...
36
19
 
2
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
До Гледна точка ***. знаеш ли колко надпрлащаза така наречени Марици 1и 3само това ли е ами тази пасмина ГЕРБ кой ги докара на власт и на кого служат?А ти знаеш ли колко ни зароби Русия с АЕЦ Белене?Мариците станаха факт по времето на един чернокож МОСКОВСКИ възпитаник!
35
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !!!Дано Зеленски се окаже по-мъдър и не се конфронтира с Русия, както го правеше Порошенко.--порошенко не се конфронтирал с масква, масква се конфронтира с украйна, просто за да я препъне по пътя към европейският и избор и да я държи в постоянен хаос... което и успява!слаба и нестабилна украйна е добре дошла за нея...
34
1
 
22
 
! Отговори
Ще бъде успех за мир преди 5 години
До Анонимен 28; Г'лупости ръсиш отначало докрай. Меркел го каза ясно: Северен поток е икономически, а не политически проект. Така се разсъждава държавнически, а не плиткоумнически.А за Украйна: Да видим какво ще направи Зеленски. Ако успее да постигне реално прекратяване на конфликта в Източна Украйна ще бъде успех за всички, в това число и за руското население в Донбас и Луганск. Всички са уморени и искат мир.Но не трябва да се забравя, че интересите на САЩ изискват конфликтът да продължи.
33
7
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Момче, Зелен с(к)и ...Бягай целувай ръка на дядя Путин, че без Русия виждате докъде докарахте Украйна.
32
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зеленски е проект на милиардера Коломойски.От една страна той е противник на Порошенко,но от друга е в основата на кланетата в Одеса.Този вот беше по скоро протестен срещу Порошенко,който доведе страната да финансова катастрофа.На САЩ и ЕС не им пука вече за хохлите.Дори поляците не ги искат.При всички положения комикът трябва да се съобразява с Москва,Вашингтон и Брюксел.
31
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то и ПороСенко няма, има Порошенко.Така че си уеднаквете аршинав Ольгино, товарищ рускиня.Ми ПоТрошенко?
30
3
 
13
 
! Отговори
тато преди 5 години
До Гледна точка ***. знаеш ли колко надпрлащаза така наречени Марици 1и 3само това ли е ами тази пасмина ГЕРБ кой ги докара на власт и на кого служат?
29
3
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Дано Зеленски се окаже по-мъдър и не се конфронтира с Русия, както го правеше Порошенко.Коломойски знае защо...
28
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26Единствено ти извинение ,че си неграмотен, поради това че израснал в коптор---ах аха ха ... изблици не ремълски нерви виждам...