Зеленски с първа задача: Да върне украински пленници

Готви план за прекратяване на огъня в Донбас
123
Зеленски с първа задача: Да върне украински пленници
Снимка: БТА

Володимир Зеленски заяви вчера, че първата му задача като президент на Украйна ще бъде да постигне освобождаването на всички украински затворници, пленени по време на конфликта в източната част на страната, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Ние ще продължим до край преговорите, за да се постигне прекратяване на огъня", каза кандидатът от партия "Слуга на народа" след първите резултати от екзитпол анкетите, сочещи го за безспорен победител на балотажа на президентските избори.

"Задача номер едно - да върнем всички наши затворници, всички пленници. Ще направя всичко, за да върнем нашите момчета у дома. Всички наши затворници, без изключение", увери Зеленски на пресконференция в щаба си.

Той заяви, че в най-скоро време ще представи план за действия за прекратяване на огъня в Донбас и че смята да ускори Минския процес. "Ние ще водим много мощна информационна война, за да бъде прекратен огънят в Донбас. Скоро ще оповестим нашия план за действия", посочи Зеленски, цитиран от ТАСС.

Зеленски даде да се разбере, че смята да смени ръководството на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна, както и да назначи нов главен прокурор на мястото на Юрий Луценко.

Във видеообръщение, разпространено в "Телеграм" от изборния му щаб, Зеленски заяви, че неговата победа на президентските избори в Украйна представлява обединителен фактор за страната, съобщи ТАСС.

"Главното, което направихме, е, че обединихме нашата страна, нашия живот, нашия народ. Благодаря", каза Зеленски след оповестяването на резултатите от екзитпол анкетите, според които той печели на балотажа над 70 процента от гласовете, близо три пъти повече от действащия държавен глава Петро Порошенко. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
31
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Майдановската Хунта какви ще ги върши сега? Ами тези които мечтаеха Украйна да отвори фронт с Русия? Ех, лицемери, лицемери, пак ли се подхлъзнахте?
6
5
 
17
 
! Отговори
Ужас бг преди 4 години
Смешните държави си избират некомпетентни и смешни хора в управлението... Факт
5
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ай сиктирПървата му задача трябва да е съд на Потрошенко и фашагите които докараха страната до това състояние .--така е - те са в кремъл!порошенко , в трудна военна обстановка, трасира пътят на страната към ес и нато, трасира и началото на разделението на властите, 3 пъти усили армията... грешката му беше, че много краде!
4
2
 
26
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Порошенко бе тотален провал за Украйна и Запада и безспорен успех за себе си(финансов).Зеленски изглежда като свеж повей на тоя фон,обаче като се има предвид кой му дърпа конците(Коломойски),на практика всичко може да се окаже само разместване на олигархичните пластове.Все пак,възможно е Коломойски да има и реалистични планове за Украйна,нещата,които трябва да се направят са ясни.Въпросът е дали може да съвмести собствения си интерес с тоя на страната.
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вчера "майката" направи показнО на "дъщеря си" - как се правят избори!
2
3
 
34
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Първата му задача трябва да е съд на Потрошенко и фашагите които докараха страната до това състояние .
1
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тик-така времето на райхфюрера от кремъл!руснаците да гледат и да се учат - как се правят избори, как се правят дебати (макар и да не станаха много като дебати) , да се научат изобщо да правят избори, защото при тях няма избори ... както и при нас - все едни и съща партия от 70 години!