Расте броят на жертвите от атентатите в Шри Ланка

Четиридесет заподозрени са задържани
23 апр 2019 08:55, Елка Василева
5
Расте броят на жертвите от атентатите в Шри Ланка
Снимка: Reuters

Броят на жертвите на атентатите, извършени на Великден в Шри Ланка, е достигнал 310 души, съобщи полицията, цитирана Франс прес и Асошиейтед прес.

Ранените са около 500.

Четиридесет заподозрени са задържани, включително шофьор на автомобил, използван от терористите, и собственикът на къщата, в която са живели някои от тях.

Още по темата

От днес в страната е в сила обявеното от президента извънредно положение, което разширява правата военните да задържат и арестуват заподозрени. Подобни правомощия армията имаше по време на водената 26 години гражданска война, завършила през 2009 г., пише БТА.

В Шри Ланка днес е ден на национален траур за жертвите на атентатите. Тази сутрин паметта им бе почетена с триминутно мълчание и молитви, включително в църквата "Св. Антоний" в Коломбо, където в неделя бе извършен първият самоубийствен атентат.

Вчера официални лица разкриха, че преди седмици са били отправени предупреждения за възможна атака от страна на радикалната мюсюлманска групировка, заподозряна за кръвопролитията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: атентати в Шри Ланка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"убийците в името на исляма изпълват с умиление."Предвид, че това са убийци в името на Христа, които сами са си сложили етикет "ислям" за заблуда на противника, нещата ви се получават добре.
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
убийците в името на исляма изпълват с умиление.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
310 си е бая дори и за претръпналите оядени от корупция дебели световни политици които до един трябва да бъдат изметени
1
2
 
18
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
" Ислямът е религия на мира. Който се противопоставя на исляма, ще бъде преследван за политическа некоректност, липса на толерантност, и език на омразата!"- Жан-Клод Юнкер, председател на Европейската Комисия