3:3 на "Армията": Девет от Ботев изхвърлиха ЦСКА за купата

Гостите изравниха и стопиха шансовете на "Червените"
24 апр 2019 21:05, Петя Славова
76
3:3 на "Армията": Девет от Ботев изхвърлиха ЦСКА за купата
Снимка: Gol.bg

Ботев Пловдив се класира на финала за Купата на България след невиждана драма на реванша с ЦСКА.

Мачът на стадион "Българска армия" спокойно може да се определи като №1 у нас от началото на века и завърши при драматичното 3:3. Така с общ резултат 6:5 "канарчетата" си осигуриха участие в директната битка за трофея, където ще срещнат градския съперник Локомотив.

Ботев поведе насред София с 2:0 с голове през първото полувреме на Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов. След почивката Али Соу намали, а Филип Филипов беше изгонен за втори жълт картон. По-късно Евандро направи 2:2, а в 84-ата минута Антонио Вутов беше изгонен директно от игра.

Причината беше оспорване за дузпа за ЦСКА, от която Соу покачи на 3:2. Но с девет души на терена гостите не се предадоха и Кристиан Димитров с глава прати "жълто-черните" на финал!

Статистиката показва, че двата отбора са играли 15 пъти помежду си за Купата. "Червените" спечелиха последните си две домакинства на пловдивчани – 2:1 и 4:1, с което прекъснаха серията от три поредни равенства помежду им в столицата.

Вижте още новини за спорта в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
21
 
! Отговори
АЛов преди 4 години
Мача на Века ха ха ха
25
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Супа, съдиите пак бяха виновни, нали? Трябваше две дузпи да дадат, или още няколко играча на Ботев да изгонят, че да не завърши мача и да ви дадат служебна победа.Събирайте се сега и гледайте мача за някое формално нарушение, за обратен тъч и искайте преиграване!
24
6
 
21
 
! Отговори
ДИВАК преди 4 години
от доло написаните коментари , разбрах , че Ловеч са в траур . За "БОТЕВ " Пловдив зная , за Ловеч неразбирам , ЦСКА Ловеч ли играе ? Просто питам де :))))
23
2
 
33
 
! Отговори
Дървото Пенев преди 4 години
Издухахме супичката.
22
6
 
22
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Феновете на сегашното ЦСКА нямат топки, разбирам ги, надяват се на чудо и да станат шампиони. Но този отбор няма нищо общо с истинския и велик ЦСКА който мачкаше наред. Не съм им фен, и никога няма да държа на този исмислен проект, дори и когато играят срещу чужд отбор, макар по документи да е български. Дори в УЕФА не признаха наследството :) Невероятно но факт :)
21
5
 
36
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Големия гранд, Ботев ги направи смешни с 9 играчи. Даже и усилията на съдията не им помогнаха. Пловдив си финал в София, кеф.
20
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радвам се за класата на Неделев.Добъре и Камбуров.Копакабана е за плаженфутбол.Ще има радост в Пловдив.Щяхда отида да викам за софийския отбор,но по сигурно е в къщи.Да им е честитапобедата и да стане красиво дерби вПловдив.
19
1
 
26
 
! Отговори
se преди 4 години
Вратаря и в предишния мач защитника Чорбаджийски провалиха отбора.Но нека е ясно ,че без пари и собствени кадри нищо няма да се получи в ЦСКА.Гришката трябва да се замисли дали иска наистина успехи за отбора или търси само далаверата .
18
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както загубиха чорбарите ,така ще загубят и ***.*** ще плаче като Любо Супата.
17
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко за Литекс София...
16
2
 
30
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Сега разбирам какво е станало. Нямах възможност да гледам мача. Честито на победителите и успех на финала!Явно е било заслужено разбирайки за развоя на срещата.
15
4
 
41
 
! Отговори
Срамно преди 4 години
Чичо Митко,нещо за пижамите разправяше? И още един въпрос -съдията какво измислено не даде на ЦСКА-дузпа,червени картони или? Атоя простия-чичовото, повече на нито един мач да не отваря дума за съдиите-по смешно и жалко съдийство и на Лудогорец не е имало...
14
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слаби са ни ***,нито могат да подават нито да уцелят вратата,нядявам се през новия транферен прозорец друсайки палмата да паднат по добри колектори на кокосови орехи
13
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има един ЦСКА и той е този в Б група - ЦСКА 1948, този на Гриша Ганчев е гола вода - жалко, че маса фенове се подлъгаха и застанаха зад проекта му - *** народ слаб отбор !
12
3
 
52
 
! Отговори
Сериозно преди 4 години
С 9 българи в основния състав, голяма част собствени кадри, Ботев натри носовете на плажните копакабани на стоилас... За една грешка показаха вратата на Китанов, а интересно какво трябва да направи ...наускас за да го изгонят? Сигурно автогол със..... задна ножица! Пълен потрес! Смоленски търка пейките, а Стойлакис търси нов нападател от Копакабана! А Добрев обръща мача за Ботев!
11
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пребиха си ни Ботев! Желая им успех във финала.
10
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пловдивски финал насред София - живот, остава да им покажат какво е и публика на шопите и всичко ще се намести
9
17
 
27
 
! Отговори
ЛАВИНАТА МАЧКАААААА! преди 4 години
КОГАТО ЛЕЕЕЕВСКИИ СТЪПИ НА ТЕРЕЕЕЕНАА,ЧОРБАТА СВАЛЯЯЯЯ *** НА КОЛЕЕНАА!
8
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще се насочат към първенството и очаквам безпроблемна титила и край с доминацията на Лудогорец !
7
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С кого ще играе на финала ЦСКА ? За един приятел питам !