Близо 37 000 лева върнати на жертви на ало апаши в Добричко

Измамници продължават да заблуждават възрастни хора по телефона
24 апр 2019 20:00,
4
Близо 37 000 лева върнати на жертви на ало апаши в Добричко
Снимка: pixabay.com

На потърпевши от телефонни измамници граждани в Добричка област са възстановени 36 810 лева през изминалато тримесечие на годината, съобщи началникът на Криминалната полиция при областната дирекция на МВР Красимир Манолов.

По думите му при извършените десет измами през периода, девет от които са разкрити, посегателите са успели да измъкнат най-вече от възрастни жени общо 56 000 лева.

Седем "ало" измамници са задържани, сред които петима са установени като т. нар. мулета, а двама са разигравали сюжети по телефона.

Измамниците продължават да заблуждават възрастни хора с искане да помогнат с пари на полицията, на болницата или други институции, заяви директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Никола Панчев и апелира хората да не се доверяват на подобни обаждания по телефона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега преди избори пак се развихриха. Навремето бат Цецовата звезда изгря и се появяваше по телевизиите, като "спасител". Наследил на Бат Бойко тактиките да блесва и да си придава значимост с нещо извършено от друг.Някакви статистики, които се използват от определени хора.
3
1
 
5
 
! Отговори
Ммм дааа преди 4 години
Много се опери властта преди изборите. Всичко е с предизборна цел. "Вижте ни колко сме пекани, хванахме ги най-после тия ало-измамници. Браво на нас!" А през годините, когато този проблем беше ескалирал, къде бяхте бе, алооо?! Въобще няма да гласувам. Народът мре пред болниците, а те "Гласувайте за ГЕРБ".
2
0
 
3
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Глупости !!! Лъжете !!!
1
0
 
6
 
! Отговори
НИКОГА ГЕРБ НИКОГА преди 4 години
Не гласувайте за ГЕРБ ? ЛЪЖАТ НОНСТОП И СЕ ХВАЛЯТ АПАРТАМЕНТИ ЕВТИНИ ГОЛЕМИ БАЛКОНИ И ТЕРАСИ ГОЛЕМИ ?