Русия пусна на вода подводница, която може да предизвика цунами

На борда си тя може да носи подводни ядрени дронове
24 апр 2019 13:22, Елка Василева
401
Русия пусна на вода подводница, която може да предизвика цунами
Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин проследи пускането на вода на нова подводница, която може да носи подводни ядрени дронове, способни да предизвикват цунами, предаде Асошиейтед прес.

По време на посещение във военна корабостроителница в Санкт Петербург Путин наблюдава потеглянето на ядрената подводница "Белгород" от завода "Севмаш" в северозападния град Северодвинск по видеоконферентна връзка.

Руските ВМС съобщиха, че подводницата, която е предвидена за носене на ядрени дронове "Посейдон", ще влезе на въоръжение догодина.

Дроновете "Посейдон" могат да нанесат ядрен удар по крайбрежни райони, предизвиквайки опустошителна вълна цунами. Путин заяви, че изпитанията на това оръжие преминават успешно.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 274Аз се възхищавам на американското оръжие, най-много от финища на Смит и Уесън - биг фрейм, от разни клонове на Колт 1913 и особено от кутиите им от червено дърво и филц. Ей така, да си ги имам и ги гледам с любов!Но за бой, за мъжка работа ще взема руско оръжие!Сега правят неща, с които по-рано не блестяха - прецизни снайперски карабини и пистолети. Техният Strike One, само че произведен в италианската фабрика, се продава в САЩ за $1400. Не е зле.
259
7
 
10
 
! Отговори
ВЕЧНА СЛАВА преди 4 години
СЛАВА НА РУСИЯ И ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ, СЛАВА, СЛАВА!!!
258
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
утре ще говоря с шефа да ми превежда заплата в копейки, несумнено бъдещата свеетовна валута!
257
4
 
6
 
! Отговори
Бдинец преди 4 години
До 284Нещо много си ги надценил руснаците!Били произвели 12броя Су-57/Т-50/ или ПАКФА,няма такова нещо!С голям зор само 6 самолета +2само за наземни изпитания,а супер,невероятния,извънземен двигател го има само в мечтите на заблудените русофили!Индийците се отказаха от участие в проекта!Да ти припомя ли,че въпросния безаналогов самальот още през 2016г.трябваше да има двигател 5поколение и да се произвежда серийно за руската и индийската армии!
256
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руската федерация е рая на света, най добрата страна за живеене, имат дору нова подводница за ги пази! :))))
255
0
 
9
 
! Отговори
Бдинец преди 4 години
До 282 Като не ти харесва в САЩ,върни се в България ,а за още по-добър живот отскочи до Русия!
254
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Задачка за първи клас в помощните училища*:Един самолет Су-35 струва $6000000. Колко автомобила Хюндай могат да се купят с тези пари, ако приемем, че цената на една бройка е $15000?-----------------* - училище, което се е опитал за завърши Цв.Цв.
253
7
 
10
 
! Отговори
аз евреино преди 4 години
До до 282живея в САЩ от 1982 !тогава САЩ още не беше паднал в лапите на евреите Клинтън, имаше свобода и цветнокожите си седяха по дупкитеАко съм знаел на какво ще замязат САЩ никога нямаше да тръгна !!!
252
9
 
8
 
! Отговори
Аз съм №261 преди 4 години
До 5-мата глупаkа, дето ми поставиха /-/:Май много ви разстрои това за кОмсомолск на аМур. Палачете деца - вярно е! Най-добрият изтребител в света - Су-57 (ПАК ФА, Т-50). От който направиха само 12 броя, но най-накрая получи един свръхдвигател, с когото ще го комплектуват като влезе в серия. Нито P&W, Gen. Dynamics, Rollce-Rois, Snecma, китайците или Мitsubisi могат до направят такъв двигател. Тъжно, но факт!"Нас не догонят!", имаше песничка.
251
1
 
8
 
! Отговори
до 282 преди 4 години
и какво търсиш там , като не ти допадат ?Или си просто мазо-хист ?
250
8
 
11
 
! Отговори
Меид ин УСА преди 4 години
До Анонимен"невероятно как руснаците се перчат пред света с военни технологии а в същото време дори една свястна микровълнова печка не могата да призведат...."не мога да си спомня кога за последен път съм виждал "Мейд ин У.С.А" на каквото и да било в който и да е магазин в САЩ ..... Чакай ! Сетих се !миналия ъикенд в Хоум Депо на една поцинкована кофа за отпадъци имаше голям етикет "Маид ин У.С.А." на фона на Американското знаме
249
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе каква икономика, какви заводи и какви пари имат значение, като видяхме какво предизвикаха 2 самолета на енни две кули и на икономиката, или пък ураган, наводнение ,мразовита зима или ядрена централа. И това без война. А сега представи си онова, дето и да иска никой не може да си представи.
248
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
невероятно как руснаците се перчат пред света с военни технологии а в същото време дори една свястна микровълнова печка не могата да призведат....
247
10
 
7
 
! Отговори
До 274 преди 4 години
Можели да произвеждат??? А може и да не произвеждат, защото след един - два Посейдона вече нито ще са 300 милиона, нито ще произвеждат нещо, защото 75% от производствения потенциал на САЩ е по крайбрежието.Известно е, че печатат доларите като тоалетна хартия и за сега доминират с това, понеже срещу хартията източват реални ресурси от целия свят. Обаче и това не е вечно, след десетина години ще трябва с многото "пари" дето ги имат да си палят печките. Разсъжденията ти са интересни, но неактуалн
246
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не го докарваш на фалцет...консултирай се с доблестния екипаж на ракетоносеца"Доналд Кук",дето едно дърто "Су" му изгаси коледните ламБи...в Гърция половината екипаж си пусна рапортите за напускане!И по-лоше ще става,ахахахахах
245
1
 
2
 
! Отговори
Кравар преди 4 години
ауууу вай вай аууууу вай вай уаааа уаааа( ... вия на умряло ... както са пожелали някои писачи по-долу )
244
8
 
3
 
! Отговори
До привет от Германи преди 4 години
Шайссе, за думата "***" употребена за Русия, разбивам мутра! Предупреден си! Функционерката на FDJ, възпитаничката на КГБ фрау Меркел се държеше много прилично с Русия, немският бизнес здраво върти търговия за много десетки милиарди с РФ и хич не се притеснява от санкции от ФАЩ. Немците са умни и практични хора, но ти откъде да знаеш, като не си бил там, думм Копф!Русия е в отлични отношения с Куба, Никарагуа, Алжир, ЮАР, Мозамбик, Ангола, Египет, Иран, Виетнам, Лаос, Индия, Китай, Азербайдж
243
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъпотията на русия е сравнима само с тази на глупецът Хитлер. Той мислеше, че с един прескъп Тигър може да победи 20 евтинджоса от сорта на Шерман и Т-34. Да, ама не. Е, същото е с една подводница ( дори да повярваме на тези легенди) срещу 30-40 дори дизелаци. Да не говорим, че няма бази за подръжка. Ще я думнат за 2-3 дни макс. Единствения самолетоноцач на руснаците е морска екокатастрофа. А това не е толкова сложна технология. Е, защо нямат повече? Защото нямат пари. Това решава всичко.
242
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не говоря да се воюва с пушки и саби! 300 милиона амриканци с техните заводи и икономика могат да произвеждат сигурно 20 пъти повече оръжия от русия. Да не говоря колко пари имат! Китай ще слушка защото всичките му паеи са в американски облигации, = това китайците имат друга политика за господство и аз им желая успех! Умни и трудолюбиви хора! Така, че по време на война 145 млн ще трябва да се противопоставят на Европа и Америка. да не говорим, че едно попадение в Москва и КРАЙ! Факти, мен!
241
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хихихи..на янките им дойде много :) След крилатите ракети от половината земно кълбо към Сирия,"С 400" и "Калибър" и сега това!Спешно се търси производител на памперси(в индустриални количества)!Юни русите ще демонстрират ескадрила дронове с изкуствен интелект...краварите вият на умряло за тях от декември...интересни времена :)