Русия пусна на вода подводница, която може да предизвика цунами

На борда си тя може да носи подводни ядрени дронове
24 апр 2019 13:22, Елка Василева
401
Русия пусна на вода подводница, която може да предизвика цунами
Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин проследи пускането на вода на нова подводница, която може да носи подводни ядрени дронове, способни да предизвикват цунами, предаде Асошиейтед прес.

По време на посещение във военна корабостроителница в Санкт Петербург Путин наблюдава потеглянето на ядрената подводница "Белгород" от завода "Севмаш" в северозападния град Северодвинск по видеоконферентна връзка.

Руските ВМС съобщиха, че подводницата, която е предвидена за носене на ядрени дронове "Посейдон", ще влезе на въоръжение догодина.

Дроновете "Посейдон" могат да нанесат ядрен удар по крайбрежни райони, предизвиквайки опустошителна вълна цунами. Путин заяви, че изпитанията на това оръжие преминават успешно.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
268, краварите подържат русия и са напълно наясно с положението! Те спасиха русия от Хитлер, те измислиха студената война за да оправдаят БЕЗУМНИТЕ си разходи за въоръжаване. За САШ русия е златна мина! А в кремъл стоят една хайка американски агенти и получават парички за да плашат света. на ВСИЧКИТЕ децата им са в САЩ или Канада, ЮК, Германия. Та кого викаш ще нападат с тези "оръжия"? Децата си??? Ядрен дрон?! Имате ли представа колко е голям и най-малкия ядрен реактор???? А стига простотии!
239
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
267, няма никакво значение кой колко милиона е. Никой няма да тръгне със сабите и пушките. Тук става въпрос за оръжия за масово унищожение. От 100 ракети една да удари е фатално, от 10 атомни подводници една да изтърват стига да заличи континенти. Нито една защитна система не е 100% ефективнаи всички го знаят, дори и Ким не е безопасен.
238
6
 
11
 
! Отговори
мухахахаха преди 4 години
Ама това да не е същото цунами, връхлетяло руската икономика???
237
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако краварите имаха военно превъзходство отдовна да са нападнали русияпокажете с коя страна не са го правилино нямат и няма да имат- агонията им ще е мъчителлнасвета винаги се е управлявал от оръжието и сега ще е такамъск който е бил в русия да се учи как се правят двигатели сам си го казаче немогат да направят подобен двигател независимо че са им дали документациятаама на слепите котета - гербери няма кой да им го кажепутин им напъха чадър в задниците и ще продължава да го разтваря
236
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман вече. Едно време поне пазеха всичко в тайна. Сега и едните и другите се надпреварват да плашат хората, вече и с цунамита. Е как човек да отиде на плажа? После що бил слаб сезонът.
235
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е, че капацитетът на русия е да подпомага терористи и да провежда операции срещу държави тип Грузия, като разчита само на мъмрене. По време на серозен конфликт тя няма съюзници, пари и хора. Да напомня, че руснаците са само 145 млн = 50% от американците само. Ако Китай заеме тяхна страна фалира моментално. Изходът отново е ясен.
234
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма оръжие, което да не е супер уязвимо с днешните радари и ракети! Въпросът е в бройката. И кой колко може да произведе по време на война! исходт е ясен за всички. Иначе Путин не би се поколебал да нападне!
233
1
 
5
 
! Отговори
xx преди 4 години
И сигурно сърфира цунамито на път към мисията си...Само Русия го може.
232
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
261 Моля те!!!!! Руски двигател и икономия!? Само това не! Иначе е поне 500% по-ефективен от Ф 1001!!!! Гледах го в Фотошопа! !00% истина!
231
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И това е нищо! Планират да има още функция земетръс 9 степен, може да копае като метро и да влезе под Манхатън. Има дронове 9 поколение за канализацията и предизвикване на дезинтерия! Планират се около 1000 броя до 2022 г. Проблемът е, че още чакат Адоб да пуснат новия Фотошоп, че със старите версии, теи екстри са невъзможни. А, и още нещо - няма пари...:(
230
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 255Това от кОмсомолск на аМур ли го "разбра"?.........Не, от кОмсомолск на аМур разбрах, че поставят на конвейера Су-57 с новия двигател "изделие 30", което чакаха дълго. С 25% по-ефективен и икономичен от АЛ-41Ф.
229
9
 
10
 
! Отговори
Пулиметов преди 4 години
В чукотка също така тестват син кит с две торпеда отляво и отдясно и радар на челото. Командват го от Кремъл с аналогова система без аналог!
228
12
 
12
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
До АнонименМежду другото, най-страшните американски сънища са съюз между Германия и Русия!...................................Ти добре ли си ли с акъла бе ?! Нито една нормална държава не иска да е в съюз с руската *** дори съседите й ! Германците ли са най-глупави на този свят ,та да правят съюз с руската *** ?! На руската *** й е достатъчно ,че е в съюз с КНДР ,Сирия и Венецуеля !
227
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет от ГерманияШмуциге Шайссе, ти защо пишеш "от Германия"? Вземи, че отиди там наистина, поне да видиш ред и чистота. Само не казвай, запомни добре тази фраза: "Их бин айн Булгаре"!Не ни срами!Между другото, най-страшните американски сънища са съюз между Германия и Русия!
226
12
 
9
 
! Отговори
Комунист гей преди 4 години
Тия са пълни нещастници да не стане като Курск да изтърват торпедо и сами да се унищожат
225
12
 
11
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Руснаците не могат да предизвикат на други държави икономическа криза , но американците могат ! Това е допълнителен + за американците ! Могат да направят така ,че в дадена държава да се стигне до икономическа катастрофа , лучена криза и прочие и прочие ! Американците освен ,че са вилни във военен аспект , също така са силни и в икономически аспект на пук на руските мизерабъли и на българските рубладжии !
224
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще могат ли да "пуснат" цветен телевизор........но не от терасата?
223
3
 
5
 
! Отговори
Не понасям пуйки преди 4 години
До привет от Германия 250А бе пуйк0, какво си пъхаш носа в неща, от които нищо не разбираш? Мий си кенэфите в Германия и не занимавай хората с нищожното си съществувание. И към амебата имам по-голямо уважение отколкото към теб. Хайде бий си квадратната кр***туна в земята и вий като кой0т към луната само за това ставате вие.
222
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тонка, разкрит си.Провет, ти си на ход:)))
221
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Cazzo duroДуро, ти не си ли гледал "шедьовъра" "Червения октомври" с оня Джеймс Бонд, как се казваше, а-а Шон Конъри! Там руските моряци пееха държавния химн. Гениално! А руският капитан мечтаеше да предаде страната си за къща и ранчо в ...Минесота или не помня в къф фъшkийски щат! Още по-гениално!А в САЩ са забранени "Сибирският бръснар" на Михалков и сега "Т-34". Демокрация!