Порошенко обвини: Москва премина "червената линия"

Путин подписа указ за даване на руско гражданство на украинци
25 апр 2019 10:30, Елка Василева
97
Порошенко обвини: Москва премина "червената линия"
Петро Порошенко. Снимка: архив, Reuters

Украинският президент Петро Порошенко обвини Москва, че е преминала "червена линия" с подписването на указ за облекчаване на процедурата за получаване на руско гражданство в Източна Украйна, предаде ДПА.

"Факт е, че Кремъл подготвя следващия етап на агресия срещу нашата страна: анексирането на украинския регион Донбас или създаването на руски анклав в Украйна", каза той.

Порошенко, който загуби втория тур на президентските избори в Украйна в неделя, призова международната общност да предотврати "най-лошия сценарий" и да затегне санкциите срещу Русия.

Екипът на новоизбрания президент Володимир Зеленски - комик, който никога не е заемал политически пост - също разкритикува хода на Кремъл.

"Това действие е още едно очевидно потвърждение за международната общност за истинската роля на Русия като държава агресор", заяви екипът му.

Трите предизвикателства пред новия президент на Украйна - комика Зеленски

Кремъл съобщи вчера, че президентът Владимир Путин е подписал указ, който прави по-лесно за хората, живеещи в сепаратистките региони на Източна Украйна, да получат руски паспорти.

Още по темата

Жителите с постоянно пребиваване в "отделни окръзи" в Донецка и Луганска област могат да станат руски граждани чрез "опростен процес", според Кремъл.

Решението за предоставяне на жителите на Донбас на гражданство на Руската федерация по опростен ред има чисто хуманитарен характер, защото ситуацията, в която те се оказаха, не бива да бъде търпяна, заяви руският президент Владимир Путин пред руски депутати, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Нямаме никакво желание да създаваме проблеми на новата украинска власт, но да се търпи ситуация, при която хора, живеещи на територията на тези Донецка и Луганска република, лишени напълно от всякакви граждански права, това вече преминава границата от гледна точка на правата на човека. Те не могат да се придвижват нормално, не могат да удовлетворяват най-елементарните си потребности и да се ползват от елементарните си права. Това е въпрос от чисто хуманитарен характер", каза руският лидер.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-вероятно и с автомати ще принуждават украинците да вземат руско гражданство. Като на референдума в Крим, където с 99% одобрение се присъединиха към Русия.
58
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези въртят македонски номера ...
57
3
 
16
 
! Отговори
пари преди 4 години
Трябваше да му дадат на Рошенко некой лев от европата, да му инвестират десетина завода, да финансират малко социални разходи и така щяха да му спечелят изборите, а то сега некъв *** там президент... Сега остава да почнат нашата позната песен, че били корумпирани и да се борят с корупцията..., че да дойдели инвестициите... зер до сега не дойдоха...
56
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След Майдана около един милион руснаци избягаха от Украйна в Русия, защото бяха подложени на тормоз. Така че съществува въпросът за руските бежанци от Украйна, за който никой не говори. Ако това се беше случило в Косово, Западът щеше да вдигне вой до небесата
55
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой ги кара на сила да стават руснаци или.. ?Аз бих се радвал турция да даде гражданство на турците и да си ги прибере
54
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е Порошенко, Москва често преминава червената линия!
53
0
 
7
 
! Отговори
до 35 преди 4 години
ПАТРИОТ Е ,ДУША ДАВА НО НЕ СВОЯТА НА НА СЪСЕДА ТОВА Е БЪЛГАРСКИЯТ ПАТРИОТ
52
38
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 54Има украинска нация и украински език, но няма руска нация, а народи които живеят в така наречената руска федерация и говорят на български диалект !
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 42Колкото и янките се намират незаконно на територията на семинолите.
50
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ КУПУВАМ ROSHEN. Отделно не ми допада и качеството им. Купих 1-2 броя да пробвам преди да разбера на кого е собственост завода. Моите левчета отказват да спонсорират подобни спорни фигури. Рошен е най-големия завод за сладки изделия в Киев. Приватизиран! Само като чуя за приватизация и у мен се навдигат едни спомени.... Лоши спомени.... Затова - НЕ КУПУВАМ ROSHEN! Въпрос на принципи!
49
5
 
28
 
! Отговори
Колониал преди 4 години
Напишете по-добре как ЕС-то купи порошенко, като му разреши вносът на продукцията от шоколадовата му фабрика и му увеличи милиардите. Напишете как ЕС-то купува нашето марионетно правителство чрез източените еврофондове.
48
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нито държава Украйна, нито украински народ и език. В тази злощастна територия живеят руснаци - в Източната част и поляци - в Западната. А езикът е изопачен руски.
47
2
 
34
 
! Отговори
До Странджата преди 4 години
Не ви ли стана ясно, че Зеленски също като РоскУ е кукла на конци. Президентският пост премина в ръцете на друг влиятелен украински олигарх от еврейски произход, ако не сте разбрали става въпрос за Коломойски.
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 44https://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_страните_по_брой_на_имигрантиИзненада, Русия е на второ място
45
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 42Този ход на Путин е доста глупав, защото ще се окаже, че новите руснаци се намират незаконно на укранска територия - упражняват икономическа деиност и притежават имоти без да плащат данъци на Украйна, а терористите които избшват украинци, не само де факто, но и де юре са руски граждани !............Освен ако не си ги вземе в руския Гулаг за пушечно месо.
44
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До позорНе в някои, а във всички. Забелязах, че за последната година ударно се пробутват по магазините соевия *** на Рошен, а витрините са задръстени от тях, даже за сметка на български марки. Повдига много въпроси в какви интриги са забъркали България Герберо-сикаджийте...
43
4
 
21
 
! Отговори
Даме преди 4 години
Украинският въпрос за Русия е същият както македонският за България.
42
25
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
"Нямаме никакво желание да създаваме проблеми на новата украинска власт, но да се търпи ситуация, при която хора, живеещи на територията на тези Донецка и Луганска република, лишени напълно от всякакви граждански права, това вече преминава границата от гледна точка на правата на човека.Какво го интересува Путин състоянието на чужди граждани!? Защо не е толкова загрижен за хората в ЧАД или Етиопия??
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 41Та нима казваш, че и Ботев е използвал "небългарска" дума в едно от най-известните си произведения?--това е повече от очевидно! "патриот" е чуждица ... ако е българска дума, щеше да можеш да и извадиш корена. ха кажи ми сега - кой е корена на думата "патриот"! ей такива сте всички от батака , паричният фронт, в-ъмъ-ре о е бе-се-***!
40
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зеленски преди изборите обещаваше планини от масло и реки от мед да потекат в Украйна, сега изведнъж се сети че икономиката се управлява от правителството а не от президента и поради тая банална причина няма как да потекат благата които обещаваше на украинците. От друга страна обещаваше преговори с Путин и край на войната с Русия, но още от първия ден стана ясно че и това обещание е неизпълнимо. Изобщо Зеленски катастрофира още първия ден откакто стана президент.