В Саудитска Арабия: Обезглавиха публично 37 души

Едно от телата било провесено за пример на обществото
25 апр 2019 20:45,
99
В Саудитска Арабия: Обезглавиха публично 37 души
Снимка: Reuters

Във вторник Министерството на вътрешните работи на Саудитска Арабия обяви за 37 публични екзекуции на престъпници от страната, съобщава Daily Mail. Едно от обезглавените тела било провесено, за да служи за пример на обществото.

От организацията за Правата на човека помолили за помилването на повечето от осъдените на смърт, но техните искания не били взети под внимание. Те намират за притеснителни методите, които правителството е използвало за „извличане на признания“ от арестуваните, а именно чрез мъчения с електрошок, побой и оковаване във вериги.

На мъжете им било отказано правото на адвокат и били държани в изолация в продължение на месеци.

Двама от обезглавените били аресестувани на 16 и 17-годишна възраст и лежали над 4 години, защото по времето на задържането им международния закон строго забранявал смъртните присъди за непълнолетни.

Муджтаба, тогава на 17, бил измъчван и пребиван тежко, докато не „признал“ престъпленията си, включително участие в протести. Той бил приет в университета на Западен Мичиган, САЩ, но бил арестуван на летището, когато напускал страната.

21-годишният Абдулкарим също бил обезглавен публично за разпространение на информация за протести в приложението WhatsApp.

Двамата били набедени за терористи, докато тийнейджърите просто обменяли информация на телефоните си, свързана с мирни протести.

Призоваваха се западните съюзници на Саудитска Арабия да действат незабавно, за да предутвратят убийствата на още млади хора, упражнили правото си на свобода на изразяването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това,ако се случи в русия по цял ден ще реват,че трябва санкции..
56
5
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хах и сега сащ нито гък няма да кажат, защото имат оръжейна сделка за 400млд... толкова струват техните демократични идеали и загриженост..
55
4
 
25
 
! Отговори
много скоро преди 4 години
До 10 най много 15 г. петрола няма да е от голямо значение а монархии като тази имат големи разходи за въоражение и мега проекти които са ненужни,златни фонтани мега хотели които нямат изплащане и след 100 г. от нощувки,охолния живот на приближените до монархията. Сега им е лесно всеки ден влизат десетки милиони от петрол но края се вижда а нямат образование,наука,свобода и производство.Внай добрия случай ще им остане туризма но виждаме че не е достатъчен.Държави като Гърция които хем са във ЕС.
54
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тази прекрасна страна идва " мирната религия"! Чудесни хора!
53
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Това да не ти е Русия, където по мое мнение ИМА НАЙ-ГОЛЯМАТА СВОБОДА ДА СИ ПЛЕЩИШ КАКВОТО СИ ИСКАШ"Бе ти нормален ли си?
52
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Презедента на Венецуела да се поучи от съюзниците на САЩ как да действа! Протести ще ми правят!
51
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пишете за нефта, ама знаете ли колко огромни соларни паркове са се хванали да строят? Онея кърпели мислят и за напред, да изнасят ток, а там слънце бол. Дано и там да гризнат дръвцето и ЕУ да си има предостатъчно ток, когато всички автомобили са елки. (говоря за след 40г поне)
50
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
важното е че НАТО и запада ги поддържа Судитците,,стари дружки са..представете си ако тва беше станало в Русия,,запада щеше да ореве орталъка но за техните приятели може
49
1
 
39
 
! Отговори
BGN преди 4 години
Носителите на демокрация де спяттт ???? Нали във венецуела и КНДР са ***, тия кви са??? Крепостници ???Да те убият щот ползваш интернет ......
48
1
 
21
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
СА си гарантира спокойствието и оцеляването на режима като плаща дебело.на САЩ чрез сключването на сделки които са в явен ущърб на СА ,но в същото време страхотни за Американците .Все пак да не забравят ,че до 30-40 години няма да имат и 1 капка петрол и тогава вече няма да има с какво да плащат на Американците !!!
47
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Арабите ще гризнат дръвцето веднага щом им свърши нефта. НАТО веднага ще прати войски там, в момента в който вече нямат нужда от тях.
46
4
 
20
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
каква прилика с режима на меркел. и нея никой не я избира.
45
5
 
41
 
! Отговори
Ах аааа преди 4 години
Интересно ми е да ли има в Саудитска Арабия НПОта на сорос и гендарклубове ?
44
3
 
46
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
САУДИТСКА АРАБИЯ Е АБСОЛЮТНА МОНАРХИЯ НЯМА ИЗБОРИ И ПОНЯТИЕТО ЧОВЕШКИ ПРАВА ТАМ НЕ СЪЩЕСТВУВА!!!ВЪВ САУДИТСКА АРАБИЯ ПРОТЕСТИТЕ СА ЗАБРАНЕНИ СЪС ЗАКОН БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЗА КАКВО СЕ ПРОТЕСТИРА!РЕЖИМА ЗНАЕ, ЧЕ АКО ХОРАТА МОГАТ ДА ГЛАСУВАТ НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ!
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 41 АнонименДа не са те направили там жена ?
42
3
 
12
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Какви са плановете? Унищожаване на светските държави в Б.Изток.Разпространение на религиозните течения.Противопоставянето на различни религиозни течения и светски настроени. Война. Износ на религиозния ислямски фанатизъм в Европа . Терор в Европа който да оправдае ционистките нечовешки действия в Близкия Изток Това също ще породи подкрепата (не само морална и политическа) но и военна от страна на Европа в полза на ционизма. Демографско обезкръвяване на Б.Изток в полза на Израел.
41
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците защо не занесат демокроция?
40
2
 
18
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
но да си признаете честно! само за голанските възвишения евреите изтребиха доста повече народ..
39
2
 
16
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
приятелите на евреите са приятели и на меркел. джендърите също не се гнусят от парите им...
38
39
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фашиска Просия е доста по-гадна държава от Саудитска Арабия.