В Саудитска Арабия: Обезглавиха публично 37 души

Едно от телата било провесено за пример на обществото
25 апр 2019 20:45,
99
В Саудитска Арабия: Обезглавиха публично 37 души
Снимка: Reuters

Във вторник Министерството на вътрешните работи на Саудитска Арабия обяви за 37 публични екзекуции на престъпници от страната, съобщава Daily Mail. Едно от обезглавените тела било провесено, за да служи за пример на обществото.

От организацията за Правата на човека помолили за помилването на повечето от осъдените на смърт, но техните искания не били взети под внимание. Те намират за притеснителни методите, които правителството е използвало за „извличане на признания“ от арестуваните, а именно чрез мъчения с електрошок, побой и оковаване във вериги.

На мъжете им било отказано правото на адвокат и били държани в изолация в продължение на месеци.

Двама от обезглавените били аресестувани на 16 и 17-годишна възраст и лежали над 4 години, защото по времето на задържането им международния закон строго забранявал смъртните присъди за непълнолетни.

Муджтаба, тогава на 17, бил измъчван и пребиван тежко, докато не „признал“ престъпленията си, включително участие в протести. Той бил приет в университета на Западен Мичиган, САЩ, но бил арестуван на летището, когато напускал страната.

21-годишният Абдулкарим също бил обезглавен публично за разпространение на информация за протести в приложението WhatsApp.

Двамата били набедени за терористи, докато тийнейджърите просто обменяли информация на телефоните си, свързана с мирни протести.

Призоваваха се западните съюзници на Саудитска Арабия да действат незабавно, за да предутвратят убийствата на още млади хора, упражнили правото си на свобода на изразяването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли сега САЩ да се загрижи и да изпрати самолети да ги бомбардират с демокрация?А-а-а-а, чакайте, те са съюзници, имаха оръжейна сделка за 90 млрд. долара по времето на Хилари Клинтън като държавен секретар, а сега при Тръмп сключиха друга сделка за над 300 млрд. долара.
36
5
 
28
 
! Отговори
Край преди 4 години
За нас тия са добрите сега. Посолство им направихме като слънце на Бъкстон. Виж Мадуро е лош. Морал. Какви наивници бехме като скачахме по площадите - демокрация та демокрация. Айде честито.
35
1
 
42
 
! Отговори
аа1830 преди 4 години
Ало САЩ, демокрация, човешки права това онова... Нема ли да метате бомбите, нещо войнаи, режим да сменяме или тея са от вашите и само кинтите имат значение.
34
1
 
21
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
До 34Има нещо много близко между ЦРУ ,Израел и клана който управлява Саудитска Арабия. Има нещо много близко между ЦРУ ,Израел и клана който управлява Саудитска Арабия. Не трябва да забравяме и Идил. Ислямска Държава чийто лидер Багдади е агент на Мосад, евреин. За създаването на израелска хегемония в Близкия Изток е нужно противопоставяне на исляма и християнството. Както навремето предизивкаха гибелта на милиони европейци
33
1
 
46
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НАЙ-ЖАЛКОТО , ЧЕ ИРАН ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ПО-МАЛКО РЕЖИМ ОТ САУДИТСКА АРАБИЯ!!ВЪВ ИРАН ИМА 600 ЦЪРКВИ ДОКАТО В САУДИТСКА АРАБИЯ ЦЪРКВИТЕ СА ЗАБРАНЕНИ
32
1
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Така де действа с либеракис в нормалните държави...
31
2
 
15
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Дори днес се появяват мюсюлмански "пророци". Един турски духовник (Искендер Евренесоглу) се обяви за Мехди (месия) който ще се бори с Деджал (антихриста). Преди да го обяви избяга в САЩ. В Турция го търсят за да го арестуват но САЩ не го предават. Той си откри Интернет "университет". Балъците му превеждат по 100$ и стават истински мюсюлмани. Ислямът е много удобен за управление на масите. Лесно се поддават на манипулации.
30
3
 
32
 
! Отговори
179 преди 4 години
Саудитска Арабия има голяма власт. Дори и Сащ не им се мешат в работата. Такова нещо ако се случи във в България може да се стигне дори до война и пращане на войски. Има нещо много близко между ЦРУ ,Израел и клана който управлява Саудитска Арабия. Бомбандират вече 2 години Уемен и никой не ги закача. Медията също не изглежда много заинтересована. На другия полюс стане ли нещо по Западният свят ни надуят главите със новини.
29
3
 
48
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ФАЩ НАПАДНАХА СИРИЯ, ЛИБИЯ, ИРАК ЗАРАДИ РЕЖИМИТЕ НО САУДИТСКА АРАБИЯ НЕ ЩОТО СИ ПЛАЩАЛА ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ!
28
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ама там САЩ не се месят да им раздават неискани уроци по демокрация! Не казват че ги управляват тирани нито заплашват с военни действия! Нито Евро лидерите! По дочно ходят да се прегръщат с тях и да танцуват регионални танци със саби! Къде ви е тогава загрижеността за човешките права!? Душите ви са по черни от петрола за който им се подмазвате!
27
1
 
23
 
! Отговори
K6 преди 4 години
Диваци срам е че EU не може да реагира
26
2
 
32
 
! Отговори
фактите преди 4 години
Колкото и гадно да звучи , докато СА налива стотици милиарди в икономиките на САЩ , Западна Еропа , Япония , Корея , Русия , докато държи цената на петрола - няма да се чуе нищо съществено от тези държави за правата на човека / визирам политиците им/ . Както обикновено - стотиците милиарди " затварят очи " . КОй си изтегли дипломатите заради Кашоги, кой наложи икономически санкции - ами никой
25
3
 
44
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Ислямизмът и шериата са най тежките заболявания в исляма. Самият ислям е предразположен към подобни злокачествени мутации защото всеки интерпретира хадиси написани 400 години след Корана така както му е удобно. Арабите са най нещастните хора на света. Те живеят в ранното средновековие. Колкото и богатство да имат пак са нещастни. Техния свят е тъмен и жесток.
24
22
 
21
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Милиони евро да ми дадат ,не бих отишъл да живея в Турция ,Русия , КНДР и арабските страни независимо ,че някои от тях се смятат за демикратични страни напр.като ОАЕ ! Там където има тоталитарен режим или религиозен фанатизъм , парите не могат да ме направят щастлив ! Моето щастие не е в парите , а в свободата на словото , правото на мнение ! Естествено не всички са като мене , има много хора които за няколко милиона биха си продали душата на дявола и биха се чувствали щастливи в тези страни !
23
4
 
16
 
! Отговори
Замислен преди 4 години
Чудя се дали ще изпитам оргазъм, ако видя шайката ГРОБ обезглавена и провесена на стълбове, за да служи за пример на обществото?
22
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 20 години новият ни премиер-падишах Симеон-Хасан официално ще обяви Шериата в БГ! Само почакайте и ще видите...
21
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Презедента на Венецуела да се поучи от съюзниците на САЩ как да действа! Протести ще ми правят!
20
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичките съюзници на сащ са такива, СА е основния спонсор на ислямските терористи по света. Ами така е, сащ е най голямата терористична държава в света....а СА е техния спонсор. Нашите заблудени американофили също са косвени терористи, подържащи сащ.
19
26
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
САУДИТСКА АРАБИЯ И ИРАН ЯВНО СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО!
18
4
 
61
 
! Отговори
Бай Тошо преди 4 години
Къде е демократичната държава наречена Сащ заедно с техните васали от Британия да ги бомбардират защото не спазват човешките права?