Заплашва ли ни ядрена война?

Британската Камара на лордовете е притеснена
25 апр 2019 18:07, Нели Христова
44
Заплашва ли ни ядрена война?
Снимка: Pixabay

Според британския парламент, липсата на значим контрол над оръжията може да доведе до надпревара в тяхното създаване, а рано или късно - и до ядрена война. Това гласи нов доклад, цитиран от Indipendent.

Надпреварата, в комбинация със срива на дипломатична комуникация между държавите и развитието на новите технологии увеличават риска от ядрена атака до толкова, че днес той е с най-високо равнище от Студената война, пише в доклада си Камарата на лордовете.

Британският парламент подготвя документа, който изразява "големите им притеснения" в навечерието на срещата на Обединените нации, която ще се проведе в Ню Йорк следващата седмица.

"Сега сме все по-близо до свят, в който няма да има споразумения за контрол над оръжията, което ще доведе до нова надпревара за въоръжаване и увеличаване на риска от ядрена война", пишат те и призовават да се вземат мерки срещу държаните, които притежават ядрено оръжие.


44
Още от Близък Изток
Месец след поражението: ИД все още е заплаха, спящи клетки нанасят удари
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Mi6osp преди 3 седмици
Единствената причина в момента да няма ядрена война е Путин, който показва на САЩ че следващата война ще се води на територията на САЩ и ще завърши така, че светът няма да има проблеми със САЩ следващите няколко хилядолетия.
38
2
 
14
 
! Отговори
антиНАТО преди 3 седмици
Вероятността да има ядрена война е много голяма. Тя е провокирана от военнолюбивитеционисти в САЩи НАТО като си мислят , че войната ще се води далече от тях но са в грешка. Те също ще бъдат изпепелени
37
0
 
2
 
! Отговори
Другия с коня преди 3 седмици
Кой може да наложи Пълна Забрана за Производство и Притежание на ядрено оръжие на държавите,които имат и искат да имат такова.....Това е Решението.....Не да стискаме палци,че някой луд или пиян няма да докопа червения бутон.....Кой да го направи.....Кой....
36
2
 
10
 
! Отговори
Гост+ преди 3 седмици
Заплашва ли ни ядрена война? - ако някой политик се колебае да каже "не", значи е за затвора. Казано иначе, приоритет на политиците следва да е това - да предотвратят ядрена война. Онези които мислят (как) да провокират и водят с успех такава война са изключително опасни военни престъпници!
35
2
 
0
 
! Отговори
АЗ76 преди 3 седмици
До М даа
изоставаш. третата е в ход. :)
34
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пълни глупости. Надпреварата във въоръжаването въобще не застрашава с ядрена война.


Това което застрашава с ядрена война е, да се оставят да получат ядрено оръжие терористични режими и откачалки. На тях надпревара не им и трябва, достанъчно им е една ядрена глава на прикачена към една ракета или дори на самолет-камикадзе.
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Простата истина е, че Сащисаните заедно със западноевропейските си пудели успяха да убедят целия останал свят, че нямаш ли атом, на даден етап ставаш мишена за разграбване и внос на "демокрация". Изводът е, че Западът е основната причина за нарастващата глобална милитаризация. Та тоя бледолик островитянин какво се жалва сега.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дано да има. Все още Обединено, Кралството никой няма да ги удари, защото няма смисъл. Малко по малко ги изхвърлят от световната сцена и това им е надеждата пак да ги върне, но едва ли ще стане. В страната им вече е налице вътрешно израждане и превземане на много области от бивши колониални същества. Просто следват естествения крах на империите.
31
4
 
3
 
! Отговори
ясно ли ви е преди 3 седмици
Ще има ядрена война,на куково лято,грънци,чушки,кога ме няма,на върба
30
3
 
10
 
! Отговори
SS преди 3 седмици
Трябва да стане ядрена война та да се затрие този грешен свят,в който не спазваме божиите закони, а напираме меките китки за нещо нормално.В този свят където едни имат милиарди а другите умират от глад.Няма справедливост,има поквара няма ред,има трупане на печалби.МИР НА КОЛИБИТЕ ВОЙНА НА ДВОРЦИТЕ.Само ядрената война и едно ново начало ще направи хората равни,без милионери,управници,джендъри,данъчни,и.....!
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ядрена война няма да има. Ще се изпълнят пророчествата от Библията за идването на еврейският месия (нашият антихрист). Всички православни християни и не само, са мразен от евреите, и тяхната цел е да ни смачка нравствено - не е задължително да има война. Всички знаем, че те командват света. Пожелавам ви искрено посрещане на Възкресение Христово. Нека погледнем собствените си грешки, да е съдим другите и да не ни пука какво ще става, то ще стане.
28
0
 
7
 
! Отговори
уранчо панса преди 3 седмици
Сипете спокойно,дица
27
0
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 седмици
ама ЕСТЕСТВЕНО че ни заплашва ядрена война!!!!!!!

Тя беше замислена още от Хитлер,а "ОТИГРАВАНЕТО" го направиха краварите с Хирошима и Нагасаки..

..Така че е въпрос на време ,НЕ на ВЪЗМОЖНОСТ!!!!!

Разбира се,ако не с намеси Този,Който е Пътят,и Истината,и Живота,..Началото и Краят...Макар че ако не го направи,аз лично бих Го разбрал...
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всичко е сринато. Управляват ни глупави пионки. Хората се обезчовечават. Неизбежно е.
25
3
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 седмици
Ключовият момент при ядрена война е...да не участваш в нея!Не се сещам за нито една наложителна причина България да участва в такова нещо!Глупости като евроатлантически ценности не се броят-за мъртвите не съществуват никакви ценнности.На който му трябва победа над Русия-нека си я постига сам,ако може!
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Може да разменят удари някъде в Африка или Азия, да премерят сили.
23
2
 
7
 
! Отговори
Естествено преди 3 седмици
Покрай наглите кравари ще изгорим по бързо от великденска свещ! Първо ще ударят Банкя , после Козлодуй и после просто няма смисъл да се занимават с този остатък от земята! Дори Тиквата да се превърне в каляска - няма да има отърване....
22
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Имаш ли си представа,че "живееш" в окупирана от краварите "държава",натъпкана с краварски бази и ядрено оръжие?!

Знаеш ли каква мишена са си направили краварите с такива като тебе и такива жертви,като нас,чрез които непрекъснато провокират Русия,та белким си изсипе ядрените бомби по такива жертви,като "вас" и нас - и пепел няма да остане,само газови мехурчета!

Само,че краварската напаст също ще си изпати - руснаците са се погрижили и са това!
Пути каза:няма свят без Русия
21
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
При война към Москва ще литнат от няколко места ядрени бомби. И така ще свърши войната за месец два..
20
2
 
13
 
! Отговори
24721 преди 3 седмици
Истинската заплаха е замърсяването и мутациите в организма на живите твари в животинския и растителния свят.