Шефът на полицията на Шри Ланка подаде оставка

Жертвите на атаките са 253, уточниха властите в страната
26 апр 2019 13:06, Елка Василева
2
Шефът на полицията на Шри Ланка подаде оставка
Снимка: Reuters

Шефът на полицията на Шри Ланка подаде оставка след извършените навръх Великден атентати, отнели живота на 253 души, съобщи президентът Маитрипала Сирисена, цитиран от Франс прес.

Пуджитх Джаясундара е вторият високопоставен държавен служител, който напуска поста си заради неспособността на властите да предотвратят масовото убийство. Вчера вечерта бе отстранен най-високопоставеният чиновник в министерството на отбраната.

Още по темата

Шриланкийският екстремист Захран Хашим е извършил самоубийственото нападение в луксозния хотел "Шангри-ла" в Коломбо с още едно камикадзе, съобщи още президентът.

Хашим се появява във видео, публикувано от джихадистката групировка "Ислямска държава", поела отговорност за кървавата атака. Във видеото той води церемония по полагането на клетва за вярност от седем мъже на лидера на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади, пише БТА.

9 камикадзета извършили атентатите в Шри Ланка

Мюсюлманите в страната бяха призовани да се молят днес у дома и да не се посещават джамии или църкви, тъй като държавната служба за сигурност предупреди за опасност от атентати с коли бомби, предаде Ройтерс.

По-рано Шри Ланка ревизира броя на жертвите при кървавите атентати срещу църкви и хотели. Загиналите са 253-ма, а не 359, както беше съобщено по-рано. Причина за разминаването е грешка в данните, които били подадени от болниците и моргите, съобщиха властите. Полицията продължава обиските и разпространи снимките на седем души, издирвани за нападенията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Шри Ланкаатентати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Хашим води церемония по полагането на клетва за вярност от седем мъже на лидера на идил Абу Бакр ал Багдади"-----------------------------През коя година Хашим води тази церемония? Нали още преди няколко години главатарят Багдади беше пречукан от руските сили за специални операции.