Вземат мерки заради оловния прах след пожара в Нотр Дам

Дълготрайно излагане на метала носи здравен риск
Обновена: 27 апр 2019 20:59 | 27 апр 2019 20:58, Веселина Йорданова
15
Вземат мерки заради оловния прах след пожара в Нотр Дам
Снимка: БТА

Парижката полиция съобщи, че районите около катедралата Нотр Дам с повишено ниво на олово след опустошителния пожар, ще останат затворени, докато не бъде преценено, че отново са безопасни, предаде Асошиейтед прес.

Пожарът изпрати във въздуха големи количества олово, защото стотици тонове от метала са били вложени в структурата на църквата, както и в рухналата островърха кула.

Полицията посъветва местните жители и продавачи в магазини около Нотр Дам да отстранят с влажна кърпа всякаква прах, която виждат по повърхности.

В днешно изявление парижката полиция посочи, че след пожара от 15 април няма съобщени случаи за отравяне с олово, но дълготрайно излагане крие рискове за здравето.

В съобщението се уточнява, че при възстановяването на Нотр Дам ще бъдат взети предпазни мерки за участващите в него работници. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Велика Франция преди 4 години
Бай *** тръгнал да злобее за Нотр Дам. Абе я си гледайте кoчинaтa от която бягат дори роми и бежанци. Французите за няколко дни събраха толкова пари за поправка, че могат сега да построят още 3 катедрали като нея! А вие си бройте стотинките докато националните ви паметници са осъдени на разруха и забрава.
8
1
 
0
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
БЕШЕ от олово, БЕШЕ, вече не е.
7
1
 
0
 
! Отговори
БатиБулгар преди 4 години
Това е сигурно 40-та църква във Франция, която изгаря. Има Война срешу Християнстово. АКо не сте забелязали.... в Сирия се трепят основно християни, в Ирак също, в Авганистан - будисти. В Йемен - истински мохамеданиВойната е на Вярващи срещу атеисти и безбожници. Безбожниците на пръв поглед побеждават...
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човечеството наистина е забравило за заболявания и проблеми от миналото, и разчита че вече не съществуват. Много често дори лекари отхвърлят възможността за подобни заболявания, смятайки ги за теоретично невъзможни. "Сатурнизъм" се казва едно от заболяванията с високи нива на олово в организма. Ако не се проведе навреме хелатна терапия, съществува опасност оловото да се отложи в костите, а депонирано там трудно се извежда от организма и трябват години.И богатите римляни са подценили оловото.
5
0
 
4
 
! Отговори
пецата преди 4 години
В бургас дишаме бензин и сяра от нефтозавода и формалдехид от кроношпан , много добре ни се отразява , въпреки облака извисяващ се от комините на завода -кроношпан (който е в границите на града) 24/7, станциите за проверка на въздуха отчитат че дишаме въздух по чист от алпите. Христос воскресе !
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Външно съобщава: Няма пострадали българи от оловния прах. :)
3
3
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"оловен прах"?..как се разпрашава материал,който се топи и на свещ?Гледайте "Dr. Judy Wood and 9-11" !
2
4
 
15
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Макрон вече каза, че ще има минаре на мястото на кулата с кръста.
1
3
 
16
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Да дойдат в софия да видят какво е...