За 24-ти път: "Жълтите жилетки" протестират във Франция

Демонстрации са предвидени в различни градове
Обновена: 27 апр 2019 17:40 | 27 апр 2019 17:40, Веселина Йорданова
22
За 24-ти път: "Жълтите жилетки" протестират във Франция
Снимка: БТА

Два дни след обявените от президента Еманюел Макрон мерки в отговор на социалната криза във Франция, "жълтите жилетки" започнаха да се събират за 24-ата съботна национална протестна акция, предаде Франс прес.

Повече от пет месеца "жълтите жилетки" демонстрират всяка събота по улиците на Франция с искания за повече социална и данъчна справедливост.

В четвъртък вечерта президентът Макрон представи мерки за повишаване на покупателната способност на бедните и на средната класа.

В Страсбург са се събрали няколкостотин души. Организаторите се надяват да привлекат германски и белгийски демонстранти. Сред френските знамена се вижда и едно германско. Демонстранти издигнаха и карикатура на "Макрон=Чичо Скрудж".

В Париж също вече са се събрали няколкостотин протестиращи.

Демонстрации са планирани и в други френски градове като Тулуза, Лил, Бордо и Руан. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Младеж преди 4 години
Евала пичове. Искаме за всички да има пари и благоденствие. Не само за единици. Само така мачкайте експлоататорите. Правда за всички ,или тотална разруха. Ние сме с вас. И тук е нужно да стане така за тоя грабеж дето ни устроиха. Да си вземем нашето което ни окрадоха.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Да ви...!Точно защото си имат работа, протестират в събота. А Макрон им раздава пари и намаля такси...но не се разкарва темерута.Да ти....
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Абе ***, ти наистина ли вярваш, че Путин може да им плати повече от колкото Макрон им плаща за да си запази мястото????И те пак искат Макрон да се разката. Тоя Макрон е по-нагъл инат и от Мадуро.
14
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тия *** не им ли омръзна да крещят да се бият и да чупят по улиците? Да заминават да си получат хонорарите от Путин и да се пръждосват.
13
8
 
7
 
! Отговори
гост преди 4 години
няма ЕС нито НАТО има само ХРАНТУТНИЦИ ,колкото имаше СССР ,толлкова има и ЕС ЗА ДА Е НЕЗАВИСИМА БГ вън от ЕС иначе ново априлско без малцинства и емигранти .казах
12
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
жилетките са кремълски ко пелета!
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бг простакът не се бил интересувал от това! Ами докато ние блеехме и ни ебя ха турците французите създаваха култура и социални закони! Затова ще са по-велика страна и несломим народ!
10
9
 
6
 
! Отговори
Моше преди 4 години
Французите трябва да излезнат на масови протести и да блокират цялата държава.Тогава ще парализират цяла Европа но тъй като са приридно .... няма да го направят и ще продължат да бъдат немскибвасали както е от 1871 насам!
9
18
 
4
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
правото е на по-силнияЖЖ са сбирщина лузъриДа го дyxaт!
8
7
 
9
 
! Отговори
Джугарев преди 4 години
Германците дошли в страсбург кат си мислят че тва е немска територия и годината е друга правят се на луди те добре знаят че Макрон е немски продукт германия няма нужда от силна Франция която да е конкурент!Смех пълен ЕС върви към тотален разпад.Само ще ги питам българските евродепутати как ще се изхранват този крах на тумора ЕС.
7
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дебилщината край няма. Вече 24 седмици
6
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги ще са пред нас. Тука царвулите само мълчат и гласуват 20г. за мутрата борисов,малко ви *** с цените, нужно е още, всичко по 2 наесен
5
10
 
18
 
! Отговори
Ле мен преди 4 години
*** са изключително прости , селяците под мен само да ви кажа че пак ще има подпалени мотори , запалени банки и заковани кеш машини на централни парижки булеварди ... а вие *** си яжте козунака,търкайте си билетчета , играйте хазарт и ломете алкохол на половин цена ... вие сте дегенерирал ДНК балкански ***
4
20
 
9
 
! Отговори
пари нема действайте преди 4 години
Тези се видя че са шепа рyсофилистици на заплата в копейки. Парите свършиха и се разбягаха, като всеки друг руски проект.
3
16
 
7
 
! Отговори
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... преди 4 години
Жълти жилетки... Да,...добре... Да превключим на друг канал!
2
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия няма ли да престанат ,вече не са и интересни.
1
7
 
27
 
! Отговори
Нане преди 4 години
До френските жълти жилетки!По тихо Ве Господа... Да не вземете да събудите Българите... Те масово живеят с по 250 евро на месец, с цени по високи от Ваще...