Стачките в Гърция се превърнаха в традиция без последствия

Българите трябва да внимават като планират почивката си
30 апр 2019 13:40, Екип на Bloomberg
3
Стачките в Гърция се превърнаха в традиция без последствия
Снимка: Pixabay

На 1 май всяка година традиционно в съседна Гърция се организират протестни действия в транспортния бранш, които целят налагането на достойни условия за труд. Но проблемът е, че стачките вече са се превърнали в обичайна традиция, смята Иван Петрински, журналист и главен редактор на в-к „Български новини“ в Гърция. Той коментира темата в сутрешния блок на Bloomberg TV Bulgaria.

"Първомайските стачки в Гърция са традиция. За съжаление сега стачката ще засегне морските пътища и в Атина няма да работят автобусите, тролейбусите и извънградската железница. Туризмът и доставките ще бъдат засегнати най-сериозно от стачката. И все пак говорим за 24 часа, така че проблемите няма да са особено сериозни".

Единственият риск е за хората, които не са предвидили достатъчно добре почивката си, особено из гръцките острови. Те ще са принудени да изчакат 24 часа преди да се завърнат от екскурзията си, казва още Петрински.

На фона на протестните действия се повдига и темата за европейските и парламентарните избори в Гърция. Очакванията са, че Алексис Ципрас няма да остане на власт, коментира журналистът. А що се отнася до евровота, гърците не проявяват същия интерес, какъвто се наблюдава в България.

Цялото интервю можете да видите на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тъпите гърци дай им само да мързелуват
1
2
 
11
 
! Отговори
е тъй де преди 4 години
Тук по нашите географски ширини му викаме кучето си лае,керванът си върви.