Две жертви на протеста срещу Мадуро в Каракас

За него те са шепа предатели, не се отказва от властта
23
Две жертви на протеста срещу Мадуро в Каракас
Снимка: Reuters, архив

Жена на 27 години е починала в болница в Каракас, след като е била простреляна в главата по време на протест срещу Николас Мадуро, предаде Франс прес, като се позова неправителствената организация Венецуелски център за наблюдение на социалните конфликти.

Още по темата

"Осъждаме убийството на младата Хурубит Раусео, ранена с куршум по време на демонстрация", се казва в съобщение в Туитър на организацията.

Същевременно в Туитър Хуан Гуайдо написа, че е убит и 24-годишен младеж, който е участвал в протестите на 30 април, предаде БТА като цитира ТАСС.

"Диктатурата уби 24-годишен човек, който изразяваше желанието си за свободен живот", подчерта Гуайдо в Туитър.

Пред демонстранти, събрали се в Каракас, Гуайдо призова за обща стачка и каза, че протестите във Венецуела ще продължат.

Същевременно пред свои привърженици, събрали се пред президентския дворец, Мадуро каза, че ще накаже предателите.

"Вчера шепа предатели, привлечени от пучистката десница, се опитаха да се наложат. Те бягат от посолство в посолство. Правосъдието ги издирва и скоро те ще отидат в затвора, за да платят за измяната и престъпленията си", каза Мадуро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10: За кой парламент става въпрос и за коя конституция? Защото в момента легитимно е учредителното събрание (конституционната асамблея), а не националното събрание, което е разпуснато и с отнети правомощия.. Само че то не иска да се разпусне и си избра Гуайдо. Отгоре на всичко по конституция президентът има право да разпусне парламента в определени случаи, а пък импичмънт без референдум не може. Ей такива неща пише в Уикипедия.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия пък какво искат? Мадуро им вдигна двойно заплатите. От 4 долара на месец вече са 8 долара. Забогатяха и пак са недоволни.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление нападенията над източноевропейци са ежедневие в ЮК. И изобщо нямат тенденция към намаляване.
10
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изборите за президент във Венецуела бяха опорачени, фалшиви и под натиск. Изборът на Мадуро не е признат от венецуелския парламент. Затова, съгласно конституцията на Венецуела, парламентът избра Хуан Гуйдо за временен президент, до провеждането на честни и свободни президентски избори.Има самозванец и той се казва Мадуро.
9
14
 
6
 
! Отговори
Лука Брази преди 4 години
Следващата жертва ще бъде Мадурестия престъпник...
8
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НА ГУАЙДО ПАК МУ ГО НАМАДУРИХА.КРАВАРСКИЯТ МАЙДАН В КАРАКАС ПАК СЕ ПРОВАЛИ.
7
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краварите явно страдат от липса на идеи и основно от липса на въображение. Не знам вече колко пъти сме го гледали този сценарии. Жалко за жената, но истинските виновници едва ли ще бъдат намерени.
6
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е убити са подръжници на Мадуро от главорезите на Гуайдо.
5
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гуайдо е екстремист самопровъзгласил се е за президент и вместо да е в затвора се крие в някакво посолство и подстрекава хората към размирици и въоръжена саморазправа с редовната армия. Пък може и да е член на ИД кой го знае.
4
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква диктатура, бе! Някакъв самозванец се самообявил за президент, даже организира преврати и въпреки това се разхожда свободно и продължава да подсктрекава против законното правителство?! Ако Мадуро наистина беше диктатор, този Гуайдо отдавна нямаше да го има...
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във всяка държава всеки ден има много повече убити и то без протести.
2
14
 
10
 
! Отговори
. преди 4 години
Точно така камаради! Никой няма право да протестира срещу диктатурата на шофьори на автобуси или ченгенце от ДС, КГБ. Вся власт на ми на всегда!
1
8
 
37
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Основния предател е самопровъзгласилия се американски чорап и много ми е интересно, ако подобен опит за преврат се случи в краварника колко ли ще са жертвите.