НАП отчете: Декларирали сме данъци за над милиард

Почти цялата сума е внесена, остават около 150 млн. лв.
2 май 2019 18:55,
20
НАП отчете: Декларирали сме данъци за над милиард
Снимка: pixaBay

След изтичане на крайния срок за подаване на данъчните декларации на 30 април се установяват подадени над половин милион декларации от физически лица, съобщава БНТ.

550 000 българи са подали в срок своите данъчни декларации. Заедно с декларациите, подадени по пощата, се очаква общият им брой да достигне 600 000.

Говорителят на НАП Росен Бъчваров обяви колко пари успя да събере държавата в рамките на тази данъчна кампания.

"Общият данък, деклариран в данъчните декларации, е около 1 млрд. и 60 млн. лв., но по-голямата част от тази сума отдавна е удържана през 2018-та по трудов и граждански правоотношения. Сумата за довнасяне, която имаше в данъчните декларации е от порядъка на 150 млн. лв., също е почти изцяло внесена.“

Допусналите грешки във вече подадените си данъчни декларации ще имат напълно законова възможност да ги коригират еднократно до септември 2019 г., допълни той.

500 лв. е глобата за неподадена данъчна декларация, напомнят от НАП, а за подадена с грешно съдържание може да достигне до хиляда.

Любопитно е, че тази година повече от половината данъчни декларации са подадени по електронен път, а от следващата година няма вече да попълваме данъчни декларации - това ще правят служителите от НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: НАПданъцидекларации
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
1
 
! Отговори
Другия с коня преди 4 години
Пак това в.главите ви пречи да Осъзнаете,че не сме Равни.....Едни имат повече от други -интелект,образование пари,спосо бности....Набийте си го в тъпите Червени Тикви и си стойте там,където ви е Мястото без Революции,завист и Омраза към Имащите...
14
1
 
2
 
! Отговори
хахо преди 4 години
Да ме фанат за нящо.Стига ми,че плащам 20% ддс с всяка една закупена стока,ама и доо да плащам още 10% и още % за здраве.Че то у феодализмо се е плащало по-малко бре-десятък,демек 10% на феодала.Я за апартаменти на цецувци,къщя на манолевци и за деца на мързеливи малоимотни неща,не съм и нема да плащам!
13
3
 
3
 
! Отговори
Стоянов преди 4 години
До АнонименМалка е бе как да не е малка, щом става въпрос за данъци винаги е малка. Ти си завършен ГЕРБЕР.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази сума е страшно малка. Излиза, че са плащани данъци за доходи от по средно 200-300 лева на месец.
11
1
 
7
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Чудесно! Да вложим събрания милиард в къщи за гости.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Програмист осигуряващ се на реална заплата вкарва 10 пъти повече данък и осигуровки в държавата от пазач пред портал, а в болницата получава същото обслужване, кара по същите лунни пътища. Значи идеята е да плащам 20 пъти повече, за да може някой да е щастлив да бачка като пазач цял живот, и инфраструктурата да си остане същия ***.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви програмисти са тия измислени герой от приказките ! Прават ли пълно програми или само част кодове ?
8
2
 
3
 
! Отговори
Стоянов преди 4 години
До До 6 Софтуер за НАП и Тол системата. :)
7
2
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Ами то данъците, които държавата им взима на програмистите са в пъти по-високи от заплатите на доста хора, но въпреки това услугите, които ползват, като здравеопазване и т.н с нищо не се различават, просто парата потъва в бездънната държавна каца
6
5
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
И кво пруизвежда тоа пруграмист ?
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1 - защо? Хората ди плащат данъците а потребяват същото количество обществени услуги като другите. Парите идват от чужбина не от твоя джоб. Вместо да се радваш че има хора които още работят за читави пари в БГ и плащат данъци ти искаш д ги изпъдиш - не забравяй че програмистите са доста мобилни - знаят английски като минимум и освен това имат висше т.е. никъв проблем да си намерят работа в европа...
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Никой не ти пречи да станеш програмист, нито има законови бариери, нито ти трябват връзки. Трябва ти логично мислене, концентрация, памет и воля да четеш и да учиш. За 6 месеца е възможно да научиш някой лесен език като Пайтън и да почнеш някъде като джуниър за три пъти по-висока заплата от "обикновените българи".
3
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Взеха на хората парите и сега ще ги разпределят в банковите сметките на шайката ГЕРБ.
2
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В нормалните държави данъците не са еднакви за всички, а зависят от дохода. Естествено Тиквостан не е от нормалните държави.
1
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трябва да се вдигнат данъците на програмистите тия взимат прекалено много пари а доходите им трябва да се изравнят с тия на обикновените българи.