Английският финал в Лига Европа все по-близо

Арсенал победи Валенсия с 3:1, Айнтрахт и Челси врътнаха 1:1
0
Английският финал в Лига Европа все по-близо
Снимка: БТА

Арсенал взе добър аванс срещу Валенсия в полуфиналите на Лига Европа, след като спечели с 3:1 на "Емиратс" и ще бъде уверен за реванша другата седмица.

Лондончани не започнаха добре и изостанаха с гол на Диакаби, но след това направиха обрат още до почивката чрез два гола на Александър Лаказет. В самия край на мача пък те стигнаха и до още един гол, дело на Пиер-Емерик Обамеянг.

Мачът предложи много положения и испанският тим определено може да съжалява, че не вкара още голове. Все пак "прилепите" запазиха шансове за финал, въпреки че загубиха едва за втори път в 6 мача срещу Артилеристите.

В другия полуфинал Айнтрахт Франкфурт и Челси завършиха 1:1 в първия полуфинал от Лига Европа и оставиха развръзката за реванша. Двата отбора поделиха надмощието през отделни периоди на срещата, но като цяло “сините” от Лондон трябва да съжаляват повече за пропуснатата победа.

Лука Йович възпламени трибуните с гол в 23-та минута, но в края на първата част Педро Родригес изравни. Реваншът на “Стамфорд Бридж” е следващия четвъртък.

Всички новини и реакции след полуфиналите в Лига Европа четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари