Мадуро призова: Армията на крак срещу американско нападение

Президентът на Венецуела каза това в реч пред войници
151
Мадуро призова: Армията на крак срещу американско нападение
Снимка: Reuters

Венецуелският президент Николас Мадуро призова въоръжените сили на страната да бъдат готови в случай, че Съединените щати решат да започнат военна офанзива на венецуелска територия, предаде Франс прес. Агенцията припомня, че неговият опонент Хуан Гуайдо в същото време се опитва да привлече армията на своя страна.

Още по темата
Мадуро, чиято легитимност се отхвърля от част от сънародниците му и от опозиционера Хуан Гуайдо, призова военните "да бъдат напълно готови да защитават отечеството с оръжие в ръка, ако един ден северноамериканската империя се осмели да посегне на тази земя, тази свещена земя".

Гуайдо призова за мирни демонстрации пред казармите

Президентът каза това в реч пред войници по време на инспекция на военна база в северозападния щат Кохедес. Според него опозиционният лидер и Вашингтон се опитват да разпалят държавен преврат срещу него.

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп се опитва на всяка цена да изтласка Мадуро в полза на Хуан Гуайдо, отбелязва АФП. В сряда държавният секретар Майк Помпейо заяви, че "военна намеса е възможна". "Ако е необходимо, това е което ще направят Съединените щати", допълни той.

Опит за военен преврат във Венецуела, Мадуро – непоклатим!

До този момент въоръжените сили, които играят централна роля за властите, които контролират огромните петролни богатства на страната, оказват непоклатима подкрепа на Мадуро, припомня БТА.

Изказването на президента бе направено малко преди началото на нова инициатива на Гуайдо, който призова венецуелците на мирен поход към казармите, за да се опитат за пореден път да привлекат подкрепата на армията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет от Германияти в германия ли ги научи тия работи? защото единствената война, която сащ са спечелили, е срещу англия за своята независимост! а колкото и жертви да са дали виетнамците, няма значение, сащ позорно загубиха, въпреки *** с който изгаряха невинни хора!
75
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Богомилще стане легитимен, когато го изберат на избори! а той подстрекава към бунт с помощта на агресор, което автоматично го прави предател! така, че не си прав!
74
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет от ГерманияВъв Виетнам се случи нещо като във втората световна война ! Руснаците дадоха 30 милиона жертви ,германците дадоха само 4 милиона жертви , а накрая с помощта на запада руснаците стигнаха до Берлин и бяха обявени за "победители" ! Във виетнам същата работа , виетнамските комунисти дадоха над 2 милиона жертви и станаха " победители " !
73
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еврейски трансджендъри петрола на Венецуела ще го гледате само през кривите кожени атрибути на Мадуро ,Путин И Си Дзипин....
72
27
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Тези палячовци на снимката ли ще се борат с американците ?!Видяхме ги виетамските комунисти колко се бориха с американците ! Въпреки ,че бяха подпомагани с оръжия и средства от СССР виетнамските комунисти дадоха 2 милиона жертви ,а американците няколко хиляди ! Такива комунистически или кандидат комунистически режими винаги са били трагедия за собствения си народ ! Слава Богу , че при корейския проблем комунистите не успяха и сега има две Кореи , едната с тоталитарен режим подкрепяна от Русия
71
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не се тревожете за Венецуела - вижте боко и хунтата му тук какви крадци са и как тихичко прилапаха милиони и милиарди.
70
6
 
22
 
! Отговори
удивен преди 4 години
До 85 АнонименРано в неделя си се дрогирал бе ! Тия от сороските НПОта и почивка не ви дават! Както вървиш няма да дочакаш новата година , току си се гътнал август месец още.
69
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да сега гледайте сиир в Европа и правете успокояващи агресора САЩ декларации в ООН вие така правихте и с Хитлер и му цитирахте разни поети и дипломати който казвали че и лошия мир е за предпочитане пред войната.А помните ли Хитлер какво ви каза, да го ду.хате казвам го аз и ви опустоши половината континенти окупира другата.Днес Венецуела утре да се готви Европа.Като нищо да осъмнете американска колония един ден и да слугувате на господарите от висшата англосаксонска раса, скоро може.
68
17
 
37
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Гуайдо, разбира се, не може да е никакъв лигитимен Президент, защото не е дошъл с избори. Той е подставеник, който ще стигне доникъде - всъщност действията са му наистина противоконтуционни и той е за затвора. Мадуро спечели избори през 2018. Тези избори бяха бойкотирани от част от опозицията, което даде основание на Запада да не ги признае. Опозицията в Венецуела не може да вземе мнозинство и тя го знае - затова и иска да "гепи" властта силово, ама.....
67
30
 
21
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Гост+Единственият демократичен и хуманен консенсус е провеждането на свободни и демократични избори, за което се бори легитимният и конституционен президент и председател на легитимния парламент Х.Гуайдо.Но Мадуро не иска свободни избори, защото ще загуби както през 2015г. когато опозицията спечели 68", а днес ще бъдат над 90%.Без храна, ток, вода, лекарства и транспорт, страната е гнездо на наркотрафиканти и терористи от Хизбула, партизани от Колумбия и невъобразима инфлация от2 300 000%?!
66
2
 
2
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 4 години
Демографският- спад,....Гарантира, повече- заплата,.. А- не, страх,.От, целият- свят, събран, във- САЩ....
65
20
 
6
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Анонимен 69И каква е реалността? Всички факти, които споменавам са лесно проверими в интернет. Не разбирате, че днес информацията тече мигновенно и всеки може да се провери какво става по целия свят. Вашето време, на информацията от Работническо дело, безвъзвратно отмина. Ако имаше интернет и клетъчни телефони преди 60 години и хората имаха информацията какви убийци са Кастро и Че Гевара, островът на "свободата"7какъв цинизъм/ нямаше да е смачкан от жестокия кастрокомунизъм. Днес е друго.
64
5
 
26
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Не става въпрос войниците да загинат за да остане Мадуро на власт. Въпросът е принципен. Не може една държава да определя кой ще управлява в друга (уж) независима държава, да назначава "импостер" и да казва той ще е! Такъв недомислен, силов деструктивен подход е обречен на неуспех. Естествено, в Венецуела трябва да настъпят промени, но международната общоност трябва конструктивно да подпомогне диалога и насърчи преговорите за оформяне на национален конценсус. Просто и логично.....
63
7
 
36
 
! Отговори
Краварски неволи преди 4 години
Нещо американската демокрация се оказа развалена стока - не върви последно време.
62
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама да им дадат и по едно рибарско столче на войничетата. Че ако стоят на крак докато дойдат американците ще далдисат.Да не говорим че като са чули речта и са почнали свещички да палят да дойдат янките да ги окупират. Че вече се не трае от това равенство.
61
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БогyНЕмилНа Гуйо нещо американски му излвзе PR-a - демег въздух под налягане!Едно говори, а реалността - друга.
60
5
 
36
 
! Отговори
До 66 преди 4 години
А ти трябва да си доста тъ..п за да си мислиш че САЩ са се загрижили за демокрацията в Венецуела...а защо не ги интересува в Сомалия,Чад и доста други страни...да не говорим за САрабия...тая демомрация все липсва там където има много петрол...такива като теб са злато за гринговците...готов да продаде всичко дори и майка си заплатка от 100 долара.
59
18
 
9
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
реално той най нагло им казва :-бъдете готови да умрете за да остана аз на власт и жив . макар че не ви плащаме на време заплатите а дори и по някога няма пари за заплатите или тези заплати са нищожни ви но вие се дръжте за да се задържа аз .подхвърля на простоватите няколко патриотични текста за повдигане на бойния дух,дава няколко фалшиви обещания или им казва не се бойте русия ни пази а и китай е зад нас и айде пак в бункера
58
16
 
6
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Анонимен 62ООН отдавна е мъртва организация и не решава нищо, а в съвета за сигурност Русия блокира всяко решение.Когато в Руанда се избиха 2 милиона души какво направи ООН? Нищо!Голямо Нищо!При събитията в Босна, също нищо.За действията на диктатора Милошевич, какво направи ООН?Нищо!Наложи се НАТО да го спре Друг е въпросът, че когато самите народи не са готови, няма гражданско общество, помощта е безполезна.Но Венецуела е била демокрация, най-богата на континента.Не е Ирак или Либия. Ясно
57
31
 
13
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До До БогомилДанните са венецуелски.Погледни живите предавания.Интернет ни информира веднага.Гуайдо ходи сред хората, в магазините, в заводите и всеки ден е по улиците и площадите сред хората, ръкува се с тях, говори, беше гост на централният университет в Каракас, хората спират колата му на магистралата, той се качва на покрива на колата и говори с тях.А Мадуро се крие всяка нощ в различен бункер и се показва само сред армията и никога сред хората.Кого поддържа народът тогава?Помисли, лесно е.