Мадуро призова: Армията на крак срещу американско нападение

Президентът на Венецуела каза това в реч пред войници
151
Мадуро призова: Армията на крак срещу американско нападение
Снимка: Reuters

Венецуелският президент Николас Мадуро призова въоръжените сили на страната да бъдат готови в случай, че Съединените щати решат да започнат военна офанзива на венецуелска територия, предаде Франс прес. Агенцията припомня, че неговият опонент Хуан Гуайдо в същото време се опитва да привлече армията на своя страна.

Още по темата
Мадуро, чиято легитимност се отхвърля от част от сънародниците му и от опозиционера Хуан Гуайдо, призова военните "да бъдат напълно готови да защитават отечеството с оръжие в ръка, ако един ден северноамериканската империя се осмели да посегне на тази земя, тази свещена земя".

Гуайдо призова за мирни демонстрации пред казармите

Президентът каза това в реч пред войници по време на инспекция на военна база в северозападния щат Кохедес. Според него опозиционният лидер и Вашингтон се опитват да разпалят държавен преврат срещу него.

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп се опитва на всяка цена да изтласка Мадуро в полза на Хуан Гуайдо, отбелязва АФП. В сряда държавният секретар Майк Помпейо заяви, че "военна намеса е възможна". "Ако е необходимо, това е което ще направят Съединените щати", допълни той.

Опит за военен преврат във Венецуела, Мадуро – непоклатим!

До този момент въоръжените сили, които играят централна роля за властите, които контролират огромните петролни богатства на страната, оказват непоклатима подкрепа на Мадуро, припомня БТА.

Изказването на президента бе направено малко преди началото на нова инициатива на Гуайдо, който призова венецуелците на мирен поход към казармите, за да се опитат за пореден път да привлекат подкрепата на армията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
13
 
4
 
! Отговори
Бомбич преди 4 години
Тръмп, хвърляй атомната бомба за да спасиш мира във Венецуела!
35
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана с диктатора Асад? Нещо обърнахте плочата.
34
17
 
6
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До АнонименЯвно ти живееш в друг свят и говориш за някакъв друг Мадуро. Мадуро има "подкрепата" на шепа ***, на армията контролирана от кубинците и тяхното разузнаване, на част от държавните служители/само номенклатурата/ и на паравоенните въоръжени милиции. Над 91% подкрепяха Гуайдо преди 1 месец. Сега са още повече. Защо не гледаш преките предавания на живо от там?В момента САЩ са най-големият производител на нефт в света, над12 милиона барела дневно, а Венецуела добива 700 000 само. Хаха
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До децата в сайта..Не бъркайте нещата с Янките и индианците преди 200 и кусур години! Ситуацията е несъвместима с него време и порядките днес за други!-:)
32
5
 
7
 
! Отговори
Мъдурко: преди 4 години
- Ще отидете в рая!
31
20
 
8
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До MdaНещо си в грешка. В Сомалия навремето воюваха кубинците, с подкрепата и парите на Москва. Воюваха и в Етиопия, Конго, Ангола и т.н. А в Мали и Чад са французите, затова не са нужни американцир? там.Имаше ли петрол в Югославия, по времето на Милошевич?Колко петрол взеха от СССР, когато САЩ помогнаха решително за победата над Хитлер, без което СССР не можеше да се справи.Между другото руснаците са върнали само 7% от този дълг.Индоктриниран си и не виждаш истинските причини, само тролиш.
30
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И индианците нямаха шанс, да не се опъват мадурковци и те ще свършат като тях, като са им хвърлили око янките.
29
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помислете малко бе! Венецуела е под носа на Америка!Петролно находище Което е трън в очите на Америка! Америка.Която се опитва и контролира Петрола на световния пазар!-:) И една Венецуела С 30 милионно население.Което Америка Няма как да " прецапала" с десант или момбандировки! Схващате и? Принципа на САЩ е Който не е с нас е против нас! За това Мадуро е " диктатор" Ще става още по интересно за в бъдеще!-:) Безсилна е Америка в момента! Мадуро е с висока подкрепа от населението на Венецуела!-:)
28
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американските корпорации със сигурност ще усвояват по-ефективно природните богатства на Венецуела. Защо Мадуро се опъва, не вижда ли че няма шанс?
27
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В задния двор на краварника такава размирица. Къде блеяи янките ами не изпращат специалите части?!? Бой по каските на ***!
26
2
 
6
 
! Отговори
имхо преди 4 години
Бай Дончо позвъни вчера в Кремъл и говори с Путин. Може би го пита дали няма да е против Пиндостан да вкара войска във Венецуела в подкрепа на Гуа Идо. Путин не се е съгласил и тогава рижият е задействал План Б - та той разполага с ЧВК.
25
27
 
5
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
Венецуелците, не само подкрепят Гуайдо/91"%/, но искат от легитимният и конституционен президент, да използва чл.187, ал.11 от конституцията, който позволява в ситуация, като тази във Венецуела, легитимният президент, в случая Гуайдо да поиска военна помощ от чужбина.Масово го искат, защото геноцидът на диктатурата е непоносим, много тодини вече. Няма храна, ток, вода, лекарства, транспорт, само за 4 месеца тази година са убити 55 човека, ранени са 270, а политическите затворници са 1200.
24
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мадуракис приготвя самальота за Хавана ха ха ха
23
4
 
26
 
! Отговори
Mda преди 4 години
Вижте картата на световните конфликти и как САЩ е намесен във всички касаещи енергийни ресурси и търговси пътища. За "демократизацията" на Мали или ЧАД примерно явно хич не им пука, а от Сомалия местните козари ги наритаха като последни помияRи. Чак филм направиха за няколко посеRковци и не смяха повече да припарят там.
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще дойде освободителната армия от Сащ за да донесе демокрация както в Ирак? Мадуро няма ли химическо оръжие? Положително има...
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ може само да кзползват случая да разгромят от въздуха някой и друг радар, за да покажат превъзходство, макар че едва ли. Докато няма въстание, няма да се намесят.
20
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Братята американци кога ще пускат бомбите? Омръзна ни да чакаме и да се занимаваме с Гуйдо.
19
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Китай представляваше нещо като военна сила, щеше да си вземе Тайван, който му е под носа. Ако Просия представляваше нещо каро военна сила, щеше да аи вземе Украйна, която и е под ниса. Да ми говорите, че Китай и Просия могат да проектират сила на другия край на света, е несериозно.
18
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ нямат никакъв интерес да нападат Венецуела. Просто ги плашат и ги скапват със санкции. Венецуела е един шитхол, не застрашава никого.
17
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мадоро да вземе в канцеларията и спалнята си Гуадо за компания и когато падне томаховката да засегне него!