Откриха тялото на пета жертва на серийния убиец в Кипър

Водолази са извадили трупа от езеро, не е ясно дали е на жена или на дете
5 май 2019 19:38,
13
Откриха тялото на пета жертва на серийния убиец в Кипър
Снимка: БТА

Полицията в Кипър откри тяло в езеро днес, което се смята, че е петата жертва на предполагаем сериен убиец, който нападал чуждестранни жени в продължение на почти три години без да бъде разкрит, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Водолази са извадили тялото от езеро западно от столицата Никозия - същото място, където тяло на жена беше намерено в потънал куфар преди седмица.

Още по темата

"Намерено е разложено тяло. Не подлежи на идентификация и е откарано в моргата за допълните проучвания", заяви полицейски служител. Друг официален представител каза, че това тяло също е било в куфар. Не е ясно дали тялото е на жена или на дете, отбелязва в. "Сайпръс мейл".

35-годишен армейски капитан призна за общо седем убийства на жени, с които се бил свързал в сайтове за запознанства. Сред предполагаемите жертви са и две момичета - на 6 и на 8 години, които са дъщери на изчезналите. Той е в ареста от края на април.

Смята се, че две от жертвите са от Филипините - майка и дъщеря. Майка и дъщеря от Румъния също са сред предполагаемите жертви на убиеца, както и една жена от Непал. Повечето от чужденките са работели като домашни помощнички на острова и са изчезнали между септември 2016 г. и август 2018 г.

По-рано днес бе съобщено, че заподозреният е разследван и за изнасилване на чужденка.

Случаят предизвика възмущение в страната, а властите бяха критикувани заради недостатъци в разследването на сигналите за изчезнали жени. Кипърският президент Никос Анастасиадис уволни в петък началника на полицията, а ден по-рано министърът на правосъдието подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.