Тръмп увеличава митата за китайски стоки до 25 на сто

Според него търговските преговори напредват твърде бавно
5 май 2019 22:25,
143
Тръмп увеличава митата за китайски стоки до 25 на сто
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви днес, че митата за китайски стоки на стойност 200 милиарда долара ще бъдат увеличени от 10 май от 10 на 25 на сто, защото според него търговските преговори напредват твърде бавно, предадоха световните агенции.

"За 10 месеца Китай плащаше на САЩ мита от 25 на сто за високотехнологична продукция на стойност 50 милиарда долара и 10-процентови налози за други стоки на стойност 200 милиарда долара", допълни Тръмп, цитиран от Ройтерс.

По думите му от петък тези 10 процента ще станат 25 процента.

Други стоки, доставяни от Китай за САЩ на стойност 325 милиарда долара, остават без мита, но скоро ще бъдат обложени с 25 процента, уточни американският държавен глава в Туитър.

"Преговорите по търговското споразумение с Китай продължават, но напредват много бавно", подчерта президентът на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
последни вопли на американците, преди да сдадат властта на азиатците.
78
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Китай ще компенсира намаления износ за САЩ с нарастване на бездоларовата търговия с Русия. Неслучайно премиерът Ли Къцян иска да удвои търговията с Русия, колкото се може по-бързо и в перспектива стокообменът между двете страни да достигне 400 милиарда евро. Китай ще получава нефт, газ, въглища, дървесина, желязна руда, пшеница, храни, а Русия компютри,мобилни телефони, електроника, перални, телевизори, дрехи, обувки, всякакъв ширпотреб. Ще нарасне обменът на машини, продукти на химическата промишленост, фармацевтиката, автомобили, самолети и т.н. Това благоприятно ще се отрази на жизненото ра
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преговорите между САЩ и Китай за търговско споразумение станаха по-голяма сапунка и от Брекзит, днес вдига утре сваля, абе я ходете се....
76
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напълнили са ви главите сглупости и сега ги повтарятекато папагали, но това няма дапомогне нищо.Както тръмпчоизлиза от международни договоризащото не било изгодно за сащ,така и всички суверенни държавимогат да го правят. От американскислуги нямаме нужда.
75
3
 
3
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Тръмп ако иска може да помогне и на обикновения китаец като наложи такса експлоатация като при много ниско заплащане таксата е голяма а при увеличение и изравняване със западните да намалява
74
3
 
3
 
! Отговори
Минувач преди 4 години
Китай не плащат нищо за доставките си на дребни артикули на ниска стойност за ЕС и за САЩ, но и това ще се промени, защото развитите държави плащат в пъти по-високи пощенски, спедиторски услуги, а това не е в полза на Свободния пазар!!!:)Подгответе се за тежка инфлация и свиване на потреблението!!!
73
6
 
12
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Когато крадеш технологии и копираш трябва да бъдеш наказан
72
0
 
12
 
! Отговори
А БЕ ДА ПОПИТАМ преди 4 години
ЗА ЕДИН ПРИЯТЕЛ ....КАК ТАКА ВСЕКИ ДЪЛЖИ НА ДРУГИЯ?АКО СЪБЕРЕМ ЦЕЛИЯ СВЕТОВЕН ДЪЛГ. ТОГАВА НА КОГО ГО ДЪЛЖИМ?
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До някой сиА КИТАЙ ИМА ЛИ ВЪНШЕН ДЪЛГ???
70
0
 
6
 
! Отговори
САМО ТАКА преди 4 години
Иначе как да се даде шанс на местното производство?
69
10
 
12
 
! Отговори
някой си преди 4 години
Тръмп май е забравил кой държи външния дълг на САЩ и какво може да му се случи ,ако Китай си го поиска!
68
13
 
6
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 78 То па на Путин много му се получава. Всички съюзници избягаха от него. Последни ще го напуснат Беларус.
67
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пишат "разбирачи" от партийния клуб , в БГ няма значение от коя партия са, силен ход на Тръп, къде ще си пласират стоките Китай ,- американският пазар е най- голям , янките пазаруват , имат пари не си броят стотинките като нас , Китай за Венецуела ли ще изнасят там са пълни с пари, Индия се бори за собствен износ ,камо ли да внася от Китай, Русия? и те с много пари , Европа ? Германия не може да си пласира автомобилния парк , Франция , Ипания , Италия са на зор - остана БГ с всичко по 1лв
66
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ЕС трябва да отговори на САЩ с реципрочни мита и да увеличи стокообмена си с Китай . Както и да спре да купува американски шистов газ
65
11
 
24
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Всички действия на Тръмп са насочени към съживяване на американската икономика, а не в подкрепа на китайската инвазия. Човека има мозък за разлика от нашите. Като им станат на американците скъпи китайските стоки или поне колкото родните, ще купуват американски или ще спрат да купуват китайски. Американския пазар е важен за Китай и тези действия на Тръмп ще поспрат бясното забогатяване на китайците. Браво!
64
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като заживея в САЩ много ще ми харесва какво правят, и цената на бензина и тн. Сега съм в България и не съм доволен едни да са добре за сметка на други, още повече че парадират с ръждоляци по моретата и извиват ръцете на по слабите.
63
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има ответни мерки. Краварите са мързеливи, защото черните не им се работи. Жълтите са трудолюбиви и са много. Вдига митата, вдига цените. Следват сътресения на борсите и после всичко си идва на мястото с изключение на цените разбира се.
62
8
 
24
 
! Отговори
Сп??нс !? преди 4 години
Вие новини гледате ли?Още миналата седмица стана ясно че Тръмп ще предприеме ход, защото в САЩ безработицата достигна най-ниските си нива , а благодарение на спора с Китай и политиката за насърчаване на родното, отбелязаха и много силен ръст на БВП и борсата отбелязва исторически МАХ след МАХ . Ако на това ми казвате грешна политика, си обяснявам защо от 10 години си избирате ББ и Цв.Цв.
61
10
 
27
 
! Отговори
Тръмп е Велик преди 4 години
Шанхайската Борса се срина вече с над 5% - честито на печелившите! Интересно, тия 5% колко Трилиарда са! Същото го чака и ЕС, защото Тръмп каза, че ЕС е по-лош търговски партньор и от Китай. А който не е чул - Швейцарските компании се изтеглиха всичките от Европейските Борси в началото на тази година, явно знаят нещо, дето ние не знаем - още! Изобщо, д упе да им е яко в Брюксел и разбира се - ние ще им сърбаме попарата.
60
2
 
18
 
! Отговори
до 117 преди 4 години
не му се получава ли - питай Борсите в Китай, които вече се сринаха, също питай и инвеститорите в Китай, дето 1% надолу на борсата се мери в милиарди. в този форум, само спецове, топ-икономисти на световно ниво.