Закъсня ли визатата на папата и неговото послание за мигрантите?

Има ли посещението му рекламен ефект?
6 май 2019 12:00, Нели Христова
34

Закъсняло ли е посланието на папа Франциск относно мигрантите в България? Според лужебният премиер в периода 1994-1995 г. Ренета Инджова, отговорът е "да".

Още по темата

"Папа Франциск никога не отива на посещения без да има мисия и да отправя послания. Първото му послание е въпросът с отварянето на вратата на България за мигранти. Това послание идва доста закъсняло", заяви тя.

Тя подчерта, че посланията съответстват на природата на католицизма, но би трябвало да влезе осъждане на причинителите на тези процеси. А това не е било казано от папата.

Инджова е на мнение, че смисълът на посланието на папата е насочен към икономическите мигранти. Тя отбеляза, че посещението му има рекламен ефект и международно ехо.

"Ще има още едно послание. Става дума за Северна Македония. Там българската власт има още един проблем - с признаването на македонската църква. Посланието, което се предполага, че ще бъде отправено, е чрез БПЦ и Светия синод да стане одобрението на раждането на новата църква. А нашият премиер да стане първи сред Балканите", обясни Инджова в "България сутрин".

"От 5 години пак сме в хибридна война. Дълбоко се съмнявам, че българските политици осъзнават това, което съвременната военна доктрина изисква от тях. Изповядваме много архаична представа за сигурност и бойно достойнство", посочи бившият служебен премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
35
 
! Отговори
Младши преди 4 години
Предлагам да послушаме папата,като си отворим вратите за Български имигранти от Македония,Сърбия,Крим и Бесарабия.
10
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ренета Инджова да си гледа старините, изобщо не е в час вече.
9
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите не щем азиатски емигранти!Вече си имаме няколко милиона с индийски произход които ни висят на шията и за благодарност ни грабят,бият,изнасилват и убиват!Папо пръждосвай се оттука!
8
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папата да отправи искане към родната му Аржентина, другите латиноамерикански страни и Италия да взимат мигранти от Близкия изток и Африка. Да съдейства и за решаване на въпроса с мексиканските мигранти в Северна Америка.
7
2
 
58
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
На кацата с мед папата сложи лъжица катран с това послание. Язък !Сега вместо реклама ГЕРБ си направиха антиреклама.
6
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато умира човек, викат свещеник.Когато умира ГЕРБ, викат папата.
5
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОРИСОВ ОБЯВИ ПАПАТА ЗА РЕКЛАМЕН АГЕНТ НА ГЕРБ.
4
3
 
53
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Нито ме интересува кога е дошъл,нито кога си отива !!! Я съм източноправославен,вълнувам се от Негово Превъзходителство патриарх Неофит !!!
3
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз сЪ "напапих" за цял живот, а виЙ???П.П. Бг медиите нямат мярка и се държът като алкохолик който не може да спре да се налива независимо че след всяка чаша повръща.Като ОБЕЗУМЕЛИ са!!!
2
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папата няма никаква тежест в православна България, така че и посланията му ще бъдат игнорирани без значение кога е дошъл.
1
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как, точно за изборите, всичко е точно. Тиквата си мисли, че е надцакал всички с неговата визита, а пък Папата си мисли, че е надцакал останалите, защото дойде да си направи реклама и ПР докато Ватикана се тресе от разрват, педофилия и дегенерация.