Гуайдо за провалилия се бунт: Някои не удържаха на думата си!

Слабостта на Мадуро ще доведе до промяна на управлението, смята той
Обновена: 7 май 2019 08:05 | 7 май 2019 08:00, Петя Славова
49
Гуайдо за провалилия се бунт: Някои не удържаха на думата си!
Снимка: БТА

Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо, който се самопровъзгласи за временен президент на Венецуела, заяви, че някои хора са казали, че са готови да последват призива му за военен бунт срещу Николас Мадуро миналия вторник, но не са спазили обещанието си. В интервю за Франс прес Гуайдо увери, че "промяната е съвсем близо" във Венецуела.

Още по темата

"Някои хора не удържаха на думата си. Това не означава, че те няма да го направят в скоро време", заяви Гуайдо относно призива на 30 април към военните да го подкрепят, който не доведе в крайна сметка до масова подкрепа през деня.

"Очевидно е, че недоволството е повсеместно и въоръжените сили не правят изключение от това", допълни той.
"Водят се разговори с цивилни и военни ръководни кадри", увери той, цитиран от БТА.

Според него "слабостта" на Николас Мадуро скоро ще доведе до промяна на управлението във Венецуела. "Аз съм оптимист, че сме много близо до промяната", заяви Гуайдо в интервюто, дадено в Каракас.

"Изградихме мнозинство. Направихме всичко, което се изисква от нас като граждани", допълни той. "Днес ние казваме, че има някои хора сред въоръжените сили и някои служители от обществения сектор", които трябва да преодолеят страха си", добави Гуайдо.

Гуайдо нарича Мадуро "узурпатор на властта", който се е задържал на президентския пост на базата на "измамни" резултати от изборите миналата година. Мадуро обвинява Гуайдо, че иска да извърши "държавен преврат" с помощта на САЩ.

Същевремено главният прокурор на Венецуела Тарек Сааб каза, че пет души са загинали, а 233 души са били задържани по време на сблъсъците миналата седмица във Венецуела, избухнали покрай демонстрациите в подкрепа на призива на Гуайдо за военен бунт срещу Мадуро, предаде Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Промадурските плюсчета от редакцията ли ги слагате или от рускоплатени Селкорчовци?
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
EE dumata eee bratchede kaji si chestno Sumataaa sumata malka e.
29
3
 
9
 
! Отговори
Ердо преди 4 години
Ех да падне на Ердоган как бързо ще го ошета .. на третият ден са го забравили
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парите дадоха ли? И това ли не спазиха? Защо се е съгласил да вдига бунт без пари?
27
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди казваха, че са го провъзгласили за президент. Вече е самопровъзгласил се. Следва да бъде заловен и осъден за военен преврат от САЩ, Русия и Китай. Да бъде издирван от Интерпол и екстрадиран.
26
3
 
13
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
А наш Боко пита ли папата, какво мисли за намесата във вътрешните работи на друга държава, как се нарича..... или му е забранено да пита или за едни така за други онака.....
25
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентските избори на които беше избран Мадуро не са признати за легитимни от Нацианалната асамблея и съгласно Конституцията на Венецуела, Гуайдо бе избран за президент. Така че съгласно действащите закони Гуайдо е законния президент, а Мадуро е узурпатор който седи на власт с подкупи на армията и помощ от чужди държави.Ноо, това е временно. Както беше временен СССР, Тодор Живков, режимът на Червените кхмери, комунистите във Виетнам и много други човекоомразни и престъпни режими.
24
1
 
16
 
! Отговори
разлоката преди 4 години
Гуайдо минал в САЩ някакви си обучителни курсове по пропаганда, а сегашният шеф на разузнаването на Венецуела е учил в САЩ как се води подривна дейност и партизанска война за сваляне на комунистически правителства.
23
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има всички основания този да бъде съден за предизвикване на безредици и материални щети както и човешки жертви.Съд затвор и щатското приключение ще приключи.
22
8
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Всеки цар има нужда от дворцов шут. За цар Володя I Путин това е Гей Нахални, а за цар Николас I Мадуро това е Иван ***.
21
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SSАко Николас арестува марионетката, колективният запад ще ревне дрежно в негова защита и Пиндостан ще получи легитимен повод за военна интервенция в защита на демокрацията.
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
6, прелъстен е, но съвсем не е изоставен. "Водят се разговори с цивилни и военни ръководни кадри". Ако не се получи с предателство, пиндосите имат ЧВК.Няма да се откажат лесно и бързо, тъй като в случай, че загубят окончателно, Венецуела ще стане прецедент и пример за подражание на много други държави от Латинска Америка.
19
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОТКРИТО ПРИЗОВАВА ЗА ПРЕВРАТ , И ТОВА ГО ТОЛЕРИРА ЦЕЛИЯ СВЯТ , ЗА КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ ГОВОРИМ БЕ ХОРА ЩОМ ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ ПРОВЪЗГЛАСИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ И ДА НАПРАВИ ПРЕВРАТ , ТОВА Е ВОЕННО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАНО СЪС СМЪРТ
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Водят се разговори с цивилни и военни ръководни кадри"---------------------------------Тази тактика не е от вчера. Съществуват военни историци, които мислят и казват, че подобни разговори с цивилни и военни ръководни кадри на СССР са проведени преди 22.06.1941 г., за да саботират отбраната и по този начин да осигурят един успешен и ефективен блицкриг.
17
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
страшно лицемерен ***, личи му от километри ,а жестикулирането му ме отвращава....американска *** - да го вземат в ГЕРБ
16
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много злоба тука бе.
15
2
 
59
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Ако нещата се проточат още и Гуайдо ще изтече в канала...Щото взе да се изхабява,като всеки холивудски продукт.
14
1
 
63
 
! Отговори
socialen преди 4 години
Накърмен с (нео) либерални, евроатлантически ценности. Хилъри го е отгледала. Стипендиант на "Америка за Венецуела".
13
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще се оттегли в Маями, и от там ще продължи борбата, заринат в дрога и ***, от сутрин до вечер ще се бори.
12
1
 
67
 
! Отговори
socialen преди 4 години
САЩ изостави венецуелското СДС. Този превратаджия трябва да лежи в затвора. Марионетка.