Вегани на съд: Недохранвали детето си

То не можело да говори и да върви след диетата
9 май 2019 19:24,
33
Вегани на съд: Недохранвали детето си
Снимка: pixaBay

Родители бяха изправени пред съд в Сидни, след като държали почти 3-годишната си дъщеричка на строга веганска диета, съобщава Daily Mail.

32-годишната майка и 35-годишният баща признали, че от раждането на детето го хранели предимно с овес и оризово мляко. Вследствие на това на 19 месеца детето тежало под 5 кг и изглеждало като 3-месечно.

Детето не можело да седи, да говори, да се преобръща или да се изправя. То дори нямало всички зъби. 

Детето било откарано в болница след припадък през март 2018 г. Тогава установили, че е развило рахит и дегенеративна костна болест, заради която костите на момиченцето станали чупливи. Оказало се също така, че то никога не е било преглеждано или ваксинирано.

Първоначално от болницата уважили желанието на родителите бебето да бъде на веганска диета, но след като майката забранила и соята, защото е пълна с "хормони", подали сигнал в полицията и социалните служби.

Съседите на семейството казаха пред полицията, че дори не знаели за съществуването на детето.

Впоследствие детето било оставено на грижите на приемно семейство.

Бащата се оправда пред съда, че е действал според желанията на своята партньорка, но беше прекъснат от съдия Сара Хъгет, която отбеляза, че мъжът носи вина, че не е забелязал очевидните признаци за нездравословното състояние на дъщеря си.

Състоянието на детето вече се подобрява след 6 месеца под грижите на приемни родители. То е качило 6 килограма, усвоило е пълзенето, вече може да стои, да върви и да казва около 20 думи. Започва да развива здравословен апетит, но сега заради ниския му ръст, теглото му е наднормено.

Родителите на момиченцето ги очакват до 5 години затвор за проявена небрежност към детето си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм вегетарианка, обаче има няколко съществени разлики. Ям яйца, сирене, кашкавал, мляко... всичко без месо. Освен това станах такава по собствено желание чак след 20 годишна възраст. За сега се чувствам добре с този режим, на него съм от няколко години, но ако почувствам слабост или имам признаци на анемия пак ще се върна към месото. Обаче да подложиш едно малко дете, което тепърва расте на строга веган диета, това вече е садизъм!
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До И в БългарияДа де, ама Доне е пълнолетен и сам определя живота си. Не е наложил такъв живот на дете.
28
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смърт за такива безотговорни вманиачени немислещи " родители" светът се превръща в дупка пълна с ненужни ***, природата е създала човека всеяден защото неможе да присвои всички нужни хранителни вещества от тревата хората не са крави овце.
27
4
 
31
 
! Отговори
И в България преди 4 години
В България ги има същите откачалки. Бившия певец Дони е станал ходещ скелет от веганство.
26
2
 
30
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Аман от тия откачалки.... Хората са вдеядни, организмите ни имат нужда от всякаква храна (от растителен и животински произход) и ето ПРЕМЕР какво се случва когато вървиш срещу природата! Не 5, 10 години да им дадът и да им забранят да доближават детенцето!
25
26
 
1
 
! Отговори
Хрисим преди 4 години
И сега какво? Поредният хищник?
24
5
 
8
 
! Отговори
идиоти преди 4 години
Дострашало ги да му сменвт пола и минали на по- лекия вариант.
23
30
 
0
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 4 години
Mесо са яде само *** кози и заяшко другото е вредно и заабранено от АЛЛА
22
2
 
51
 
! Отговори
преди 4 години
Веганството е нечовешко ! ДА виждаш, че детето ти изостава в растежа си и нищо да не превиш не е нормално.
21
0
 
13
 
! Отговори
Edin преди 4 години
До Психопати !Вегетарианците обаче ядат и млечни продукти.
20
5
 
5
 
! Отговори
От 13 до 15 преди 4 години
Обечени са така защото отиват на съд. Бащата също е осъден, защото е видял какво става и нищо не е направил, казва съдията.Не знам защо са ми наслагали минуси на истината която написах - всички веган, мултикултурални, гей-райтс и т.н. гласуват за леви партии. Те ще ти се изсмеят даже ако ги попиташ дали не са десни привърженици. Това е факт който се проследява даже от картите, в кварталите в които традиционно живеят различни групи се знае какво да се очаква на избори. На кой свят живеете?
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно са начетени хората, очевидно много са научили в фейса и нямам как там някакви си лекари дето са учили само някакви си 10 години да им казват какво да правят.
18
0
 
31
 
! Отговори
ааа преди 4 години
Най-якото е майка веганка не си кърми бебето, за да може и то да е веган от самото си раждане. за такива хора мога само да кажа - *** растения.
17
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВСИЧКИ ВЕГАНИ В ЗАТВОРА!
16
1
 
36
 
! Отговори
не е ли така преди 4 години
И аз съм веган,ям пържолки от тревопасни.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То хубаво, обаче те дори и с растения не са го хранили детето. Видях, че са добре облечени, бизнес дрескод. Да кажем, че майката се е смахнала, бащата си гледа неговите си работи и детето заминава. Имало е братче и сестриче на 3 и 5 години, те как са хранени.
14
0
 
27
 
! Отговори
мракх преди 4 години
веганството не е за бебета. хората са бозайници първо. тези *** да са видели някое от техните местни двуутробни да не суче. злонамереност към собственото ти дете, невежество - майка психопатка... и интернет явно не ползва там, че да не я облъчва. щеше поне да е прочела от какво се умира - от липса на мозък.
13
15
 
3
 
! Отговори
До7 преди 4 години
Ама те са НАИСТИНА комунисти - гласуват САМО за леви партии. Нито един веган, *** или подобен интерсекс...и т.н. (не им знам всичките имена) мултикултурални и ню ейдж воинстващи не пускат друга бюлетина освен за най-левите парти. Тези в случая са гласували или за Лейбърите (работническата партия на Австралия) или за Зелените.
12
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човешкия организмъм има нужда от разнообразна диета която да включва както пресни растителни храни така и животниски протеини и мазнини.Ние не сме крави или овце че да ядем само зелено. Да вярно е че растенията съдържат всички необходими хим. елементи, но за да си ги набавим ние трябва да изядем огромни количества а това не е практично. Едно животно в естествената си среда цял ден трябва да пасе по ливадите за да си набави неоходимото. На една овца и трябват най малко 5-6 килограма дневно.
11
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да се изненадам, ако вегани започнат да хранят лъвове,тигри и вълци със соево мляко.