Мексико Сити забрани пластмасата за еднократна употреба от 2020 г.

В града живеят 20 милиона души
10 май 2019 22:15,
5
Мексико Сити забрани пластмасата за еднократна употреба от 2020 г.
Снимка: Reuters

Местните власти на Мексико Сити приеха забрана за използването на найлоновите торбички и пластмасови прибори за хранене и други предмети за еднократна употреба. Забраната ще влезе в сила от края на 2020 година, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Новата кампания: Забравете за сламките, спасете природата!

Градът с над 9 милиона души, плюс още 11 милиона от околностите, е известен с храната, която се продава по улиците, и културата на "храна за вкъщи". Компаниите ще имат над година да преминат към биоразградими продукти, пише БТА.

Забраната за найлоновите торбички ще влезе в сила от декември 2020 година, а след това ще обхване сламките, приборите за хранене, балоните и други предмети за еднократна употреба през януари 2021 година.

Според местните власти мярката е необходима, за да могат компаниите да преминат към по-екологично чисти продукти и да се намали количеството отпадъци, които градът произвежда. В съобщението на властите не се посочва какви ще бъдат глобите за неспазване на разпоредбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Да, защото ЕС се оитва, да не си затрие икономиката, като взима прибързани решения. Жалко, че иаме баба Меркел и още няколко, дето се опитват, да обърнат каруцата, ама и тяхното време ще дойде.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
така е защото европейската пластмаса е по-качествена и по-рециклируема от мексиканската.
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ЕС като "по.цивилизован" ще чака чак до 2022 год.