Разделят Facebook на няколко компании - имал силно влияние?

Зукърбърг - против. Това нямало да реши проблема
12 май 2019 10:54, Петя Славова
10
Разделят Facebook на няколко компании - имал силно влияние?
Снимка: БТА

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг се обяви против разделянето на компанията в интервю, публикувано вчера на сайта на "Франс енфо", предаде ТАСС.

В четвъртък в. "Ню Йорк таймс" публикува статия на Крис Хюз, един от основателите на Facebook. Той подчерта, че Зукърбърг разполага с прекалено голямо влияние, включително върху настроенията на избирателите, защото контролира социалните мрежи Facebook,  Instagram и други услуги.

Според Хюз е необходимо Facebook да бъде разделена на няколко компании, като властите на САЩ да проверят дали те не нарушават антимонополното законодателство.

Предложението на Хюз няма да помогне за решаване на тези проблеми, подчертава Зукърбърг. "Мисля, че ако се притеснявате за демокрацията и изборите, бихте искали да има компания като нашата, която може да инвестира милиарди долари годишно за разработване на най-нови средства срещу намеса в изборите", добави той, цитиран от БТА.

Тази година бюджетът на Facebook за сигурността е по-голям, отколкото цялата печалба на компанията, когато става публична. "Можем да си позволим това до голяма степен, защото създадохме успешен бизнес", подчерта главният изпълнителен директор на компанията.

В същото време Зукърбърг увери, че смята за много сериозни въпросите, повдигнати в статията на Хюз. "Има реални проблеми, отнасящи се до вредното съдържание, както и за намирането на баланс между свободата на изразяване и сигурността, предотвратяването на намесата в избори и защитата на личните данни", призна той, но подчерта, че разделянето на компанията няма да помогне за решаването им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Извод преди 4 години
Деца не учете. Бъдете подмолни със своите съученици. Вище до къде може да стигнете чрез кражба на програма от ваш съученик. Особенно ако съученика Ви е компютърен гении и най-вече ваш съквартирант в общежитието. Питайте Зукърбърк той е наясно с тия неща и как стават.
8
0
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
САЩ никога няма да посегнат на Фейсбуук -- Та това е най добре смазаната машина работеща за ЦРУ ! Фейсбуук може да събаря Правителства - може и да чете текстове с софтуеър и да вижда всякакви обществени нагласи насилие и каккавото и да е Компютрите са могъщи -програмите също - ЦРУ няма да плюе на себе си !!
7
0
 
3
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
по случайност може да спечелите от лотария или от тото, но няма как по случайност да станете глав. изпълнителен директор на компании, които са пряко свързани с big-brother (is watching you) и където войната е мир, свободата е робство, а невежеството е сила.и фалшивите новини на средствата за масова дезинформация са последната инстанция на "истината".
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Епъл да не би да не шпионира за щатите ? Защо ни се пускат разни рекламки в зависимост от нашите търсения в мрежата , това пак е вид шпионаж?Ясно е че и на тоя му е дошло времето да си ходи .
5
2
 
4
 
! Отговори
Гейбераз преди 4 години
Да пусне Assbook и всички гейове от ГЕЙБ ще се преместим там.
4
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Facebook шпионира безспорно, но руските разузнавателни служби, се намесват директно във вътрешните работи на суверенни държави. Тях трябва не просто да ги разделят на съставните им части, но да ги премахнат.
3
1
 
15
 
! Отговори
ниманд преди 4 години
над промитите мозъци може и да има . А фейсбук нямам !!!
2
1
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Марк Зукърбърг е етнически евреин, възпитан и образован в еврейската вяра. Въпреки, че на практика шпионира целия свят в полза на еврейските служби, и националистични интереси, понеже е евреин - той не е никакъв престъпник...
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдаа , да си поговорим за американската демокрация и свобода .... Създадоха мастодонт сега им е неудобен. Балканите захранват с информация ЦРУ доброволно.Не използвайте американски социални мрежи.