В Швеция подновиха делото срещу Асандж за изнасилване

Давността по това обвинение изтича през август догодина
13 май 2019 20:41, Елка Василева
8
В Швеция подновиха делото срещу Асандж за изнасилване
Джулиан Асандж. Снимка: архив, Reuters

Шведската прокуратура възобновява делото срещу основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж за изнасилване, предаде Асошиейтед прес.

"Все още има достатъчно основания да подозираме, че Асандж е извършил изнасилване. По мое мнение има нужда от нов разпит на Асандж", заяви на пресконференция представителка на прокуратурата.

Осъдиха Джулиан Асандж на 50 седмици затвор

Шведската прокуратура предяви обвинения срещу Асандж за изнасилване и за сексуално посегателство след посещението му в Швеция през 2010 г.

Седем години по-късно обвинението в сексуално посегателство бе свалено заради изтекла давност и така остана само обвинението в изнасилване, за което Асандж не можеше да бъде преследван, тъй като се намираше в посолството на Еквадор в Лондон. Давността по това обвинение изтича през август догодина, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще го бутаме я. Що, има ли за кво да му се кланяме като теб, поддлого.?
6
3
 
2
 
! Отговори
агент Санджо преди 4 години
Санджо хапва пижки, кво го съдите за неща дет не може да напраи, верно е руски агент, обаче нали се прави на западняк и тря ***, щото нали комустическия апарат така промива мозъка на хората, казва им колко западнали били западняците и тъпите хора вярват, че Русия им е майка и че ги чакат с любов хахахахах, колко сте глупави, боже господи, амин. Като ви свършат рублите още ли ше подвизавате из форумите да дразкате глупости, а? или ше ходите да бутате правителството под строй като ви кажат
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джулиан Асанж, Брадли Манинг и Едуард Сноудън са възпитаници на Запада, но се превърнаха в тяхни дисиденти разкривайки много истини за устоите на днешната Западната (псевдо)Демокрация и Атлантизма. Те са Герои на фона на жалките атлантически васали и ***.
4
13
 
3
 
! Отговори
България в НАТО и ЕС преди 4 години
Тотален провал на руската агентура, поредния сдъвкан и захвърлен на бoклука руски агент. Да е урок за всички които се хванат с това пропаднало племе КГБ.
3
0
 
17
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Вероятно Асандж се чувства днес така както са се чувствали дисидентите в Съветския Съюз. Докъде я докара Гглобалистическата Псевдодемокрация.............
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Западната "демокрация" е пълна измислица за баламосване на масите с внушенията, че били свободни. Всъщност е диктатура на парите и интересите на шепа хора. И ако някой има смелостта да им го каже, веднага ще се опитат да го очернят по всякакви начини. в което са големи виртуози. Ама скалъпените обвинения са съшити с бели конци и личат отдалеч.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Позор за западната "демокрация"!Позор и за всички нас, че допускаме това явно политическо преследване!