Безос представи идеята си за космически колонии

Тя съществува от 70-те години на ХХ век
14 май 2019 20:42,
33

Снимка: Blue Origin

Джеф Безос, шеф на Amazon и Blue Origin, представи идеята си за колонии в космоса, съобщи Daily Mail.

Миналата седмица на срещата във Вашингтон Безос представи пред света космическия апарат, предназначен да кацне на луната - „Синя луна“. Там той представи и идеята за космическата колонизация.

Още по темата

„Имаме право на избор – да останем в застой или да се стремим към просперитет.“ Това бяха встъпителните думи на Безос към представянето на концепцията. Той заяви, че е наясно, че един такъв план може да се осъществи само в далечното бъдеще, но все отнякъде трябва да се започне.

Концепцията е създадена през 70-те години на ХХ век от физика Жерард О`Нийл, който е бил професор на Безос в Принстън. Идеята предвижда самоподдържаща се естествена среда, която да може да побере цели градове, земеделски площи и дори национални паркове в космоса.

Всеки от хабитатите ще може да приютяват милиони хора и ще бъде построяван в близост до Земята, за да могат хората да пътуват до планетата, обясни той. Климатът на тези места също ще може да се контролира, за да се постигне идеална среда.

Ако излезем в Слънчевата система, ние можем да надброим 3 милиарда души, а това според Безос увеличава шанса от раждане на повече гении. „Можем да имаме хиляди като Моцард или Айнщайн. Това би била една невероятна цивилизация.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
9
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Тва го измисли А.Кларк с неговата РамаБезос е гааден плагиат
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безос да заминава първи и да взима със себе си цялата елита.