Двама в ареста за 7 кг марихуана, грози ги затвор

Купувачът бил арестуван, докато транспортира дрогата
11
Двама в ареста за 7 кг марихуана, грози ги затвор
Снимка: архив, БулФото

Двама мъже са задържани за трафик на повече от 7 килограма марихуана, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Варна.

34-годишен мъж от Варна с инициали М.М. продал на Т.С., на 41 години от София, 6925 грама марихуана в няколко едрови разфасовки. При извършено по-късно в дома му претърсване е била намерена и иззета още марихуана - 482 грама, както и значително количество пари.

Купувачът бил арестуван в момент на транспортиране на дрогата, която превозвал в собствения си автомобил. Случаят е от 14 май.

На 15 май двамата са привлечени като обвиняеми – М.М. за разпространение и за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери, а Т.С. за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери и при условията на опасен рецидив.

Ако бъдат признати за виновни по това обвинение, ги грози затвор - за М. М. от три до дванадесет години, а Т.С. от пет до петнадесет години. Законодателят е предвидил и тежки глоби към наказанието лишаване от свобода.

Двамата са задържани за срок до 72 часа, прокуратурата ще иска постоянен арест. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отново спипаха най-опасните престъпници в държавата. Ама така е, като не са си платили, на когото трябва...
8
1
 
4
 
! Отговори
ниманд преди 4 години
До Брадватакой е новия играч в Стара Загора я кажи ,че явно само аз не го знам ?!?!?:))
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за тези дето откраднали и препродали неколкократно къщата в предходния материал? Аза тези с ВИЛИТЕ за ЛИЧНИ гости???А за тези с апартаментите????И там за каквото още се сетите - ТЯХ КАКВО ГИ ГРОЗИ? ИЛИ само си ги грози..........
6
6
 
4
 
! Отговори
vlady преди 4 години
В държави с нормално законодателство биха лежали поне 20 години, ако не увиснат на научната бесилка, получат няколко патрона в сърцето или не заспят спокойно вечен сън.
5
1
 
5
 
! Отговори
Брадвата преди 4 години
Новият ни старозагорски дилър, дойде в Младост 3 и 4 наскоро. Денонощно бръмчи с V8-ка. Едва ли никой не знае с какво се занимава, но никой не го пипа него. Явно снася на правилните места.
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тия с амфетите и хероина кога!?
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Грози ги затвор" е невероятно прозрение :)На това му казвам новина!
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"за разпространение и за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери"тцтццтцт ти да видиш !
1
1
 
20
 
! Отговори
Котарака преди 4 години
Е чак пък затвор...