Миграцията - хуманитарен или политически проблем?

Проблемът е в етническата и верската принадлежност на тези хора
17 май 2019 17:45, Екип на Bloomberg
14
Миграцията - хуманитарен или политически проблем?
Снимка: Pixabay

На миграцията от един хуманитарен проблем започна да се гледа като на политически такъв. Тази метаморфоза доведе до споровете в последните години не само относно прехвърлянето на мигранти от една страна в друга, но и до драстичен срив в доверието спрямо партии и държави в рамките на ЕС, особено в Германия. Това коментира политическият анализатор Георги Киряков ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Проблемът е в етническата и верската принадлежност на тези хора. Разумните нотки на дискусии по темата бяха преди избори. По време на избори никой не си позволява здрав разум. Миграцията е една от най-силно реактивните теми за обществата и за да спечелиш обществено доверие, влизаш в тази тема. Крайните кандидати се опитват да задоволят всички фантазии на отделни обществени групи по различните теми".

Гостът смята, че особено в източните страни винаги е имало митология по отношение на миграцията.

"Най-богатите държави са най-умерени откъм антимигрантска реторика предвид и икономическата полза. Но има анклави – например турски, които са крайно неспособни да се адаптират към средата и работната етика на други държави, затова се възползват максимално от социалните им системи и формират затворени микрообщности. Много икономически уязвими държави са най-склонни да приемат мигранти", поясни още Георги Киряков. 

Вижте още на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миграцията я създадоха военолюбците глобалисти мразещи човека.
10
0
 
12
 
! Отговори
Традициите им преди 4 години
не само са коренно противоположни на европейските, но и в много отношения са такива, че правят невъзможно прогресивното развитие на обществото и отричат равноправието.Сами вкарваме вълка в кошарата.На повечето от тях и през ум не им минава да живеят, издържайки се от труда си. Идват на принципа на в.ъ.шките - една иде, сто води.Пристига един необразован мъж без професия, казва, че може да е общ работник.Води 4-те си жени, всяка родила по 5-10 деца, за да живеят от соц.помощи и да ходят с бурки
9
0
 
12
 
! Отговори
Проблемът е, преди 4 години
че голяма част от тези хора пристигат в Европа враждебно настроени спрямо белия човек и християнската религия. За тях ние сме неверници, чието избиване е препоръчително и чиято собственост по право принадлежи на "правоверните". От тяхна гледна точка ние сме и будали, които доброволно приемат да хранят по-необразовани и изостанали в развитието си индивиди, които са и потенциални палачи на онзи, който ги е приел в страната си.Държат на традициите си, които са коренно противоположни на нашите.
8
0
 
15
 
! Отговори
ниманд преди 4 години
Само да вметна , аз черен на обект в Германия не съм видял ?!?!?!
7
0
 
17
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ преди 4 години
НЕОВЪБРАЗИМИ ГЛУПОСТИ ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ ПОЛЗИ ОТ МИГРАНТИСЪЩО КАТО МЕРКЕЛ:"ДО ЕДИН СА АТОМНИ И КОМПЮТЪРНИ ГЕНИИ"- РОДЕНИ И ИЗРАСТНАЛИ В ЧУКАРИТЕ НА АФГАНСКИТЕ ПЛАНИНИ.ЖАЛКИ ИДИОТЩИНИ ЗА ХОРА СЪС СЪЗНАНИЕ НИВО 13-ти ВЕК
6
6
 
12
 
! Отговори
Рускиня преди 4 години
Нагла лъжа. Точно турци работят свястно. На соц системи лежат ония професорите от еритрея, музиканти от афганистан,инжинери от тунис,астрономи от занзибар и гинеколози ,дето правили прегледи в келн през нова година
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нищо по-мъдро от ПРИРОДАТА която е разпределила хората по етническата и верската принадлежност кои места на планетата Земя да обитават.За да има равновесие,мир и разнообразие.Така е и с флората и фауната.Някакви си алчни за власт и господство глобалисти тръгнаха срещу Природата.Искат да направят всичко това една рядка боза,обезличаване,противопоставяне и взаимна омраза.Никой народ не печели от това.
4
2
 
30
 
! Отговори
Циник преди 4 години
В днешния свят - на растяща безработица...сринати социални системи...икономически кризи и войни...да пълниш страната си с търтеи - под лицемерната маска на "хуманитарни причини" ...няма да доведе до нищо добро.Те идват от Африка и Азия ... и носят мизерията със себе си.Скоро - и Европа ще се превърне в същата клoaка - като тези - от които са изпълзяли.Само "здравословният егоизъм" на Австрия, Унгария, Полша, и Словения - е ЕДИНСТВЕНО ПРАВИЛНИЯ ОТГОВОР НА ТОВА ЗЛЕ ПРИКРИТО НАШЕСТВИЕ!
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миграцията - елемент от хибридната война,която глобалния фашизъм води срещу държавите по света!!!
2
0
 
32
 
! Отговори
Нане преди 4 години
Да мигрират, към ОАЕ, саудитска арабия, катар, оман...Тук са нежелани и никога няма да бъдат!Даже имаме и за износ...
1
0
 
32
 
! Отговори
лили преди 4 години
истината е, че и те ни мразят, и ние тях, няма какво да се шикалкави и да се плещят глупости, накрая от тази непоносимост се сетете какво ще стане, просто не е дошло времето за съвместно нормално съществуване, всичко друго е дрън-дрън, да не си мислите, че европейците ще им се радват дълго време на тези развъждащи се.........