Страх в Костенец: Набелязал ли е килърът Чане още жертви?

Полицията знаела за черния списък, охранява заплашените
Обновена: 17 май 2019 07:34 | 17 май 2019 07:00, Александър Попов
126
Страх в Костенец: Набелязал ли е килърът Чане още жертви?
Снимка: Булфото

Вече седмица Костенец и селата наоколо са под полицейска блокада, а броят на униформените се увеличи след второто убийство в града. Заподозреният за двете убийства Стоян Зайков-Чане засега е неуловим, а в града вече се говори, че той е набелязал нови жертви. В черния списък влизат хора, около десетина човека, които са в близкото обкръжение на Милена, а за него знаела и полицията, твърди Нова тв. От вътрешното министерство са взели охранителни мерки, за да не бъде застрашен животът им.

Още по темата
Барети претърсват околностите, а както Dnes.bg писа, вчера бе проведена и акция в близкото село Очуша.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи вчера, че единственото ясно засега е, че вторият убит в Костенец е застрелян на 14 май. Най-вероятно с преправена ловна пушка. В къщата му не е влизано с взлом, има изолирано ДНК, но все още няма резултати от него.

Ще си тръгнем от Костенец, само когато случаят приключи, заяви комисар Иванов.

Той призова да не се злоупотребява и да не се подават недоброжелателни сигнали, както и хората да не предприемат самостоятелни действия в случай, че забележат издирвания мъж.

"Издирването на заподозрения продължава, но за съжаление към този момент нямаме резултат. Единственото положително, което можем да отбележим е, че хората започнаха да се активизират и да ни помагат. Полицията реагира сериозно и се проверява всеки един сигнал", подчерта той.

Главният секретар разказа и за акцията в село Очуша.

"Получихме сигнал, че заподозряното лице се укрива в една къща, колегите от СОБТ, отивайки там на място, преценявайки ситуацията, при влизане са използвали светлинната звукова граната, тя цели да дезориентира евентуалния извършител", поясни Иванов.

"В Костенец няма спомен да се е получавала такава ситуация - две убийства. Хората са притеснени особено около местата, където са станали убийствата", заяви кметът на града Радостин Радев.

Издирваният Стоян Зайков най-вероятно е застрелял и братовчед си, за да не бъде предаден на полицията. Това е основната версия, по която работи МВР. Трупът на 42-годишния Валентин Петров бе открит в сряда в дома му в Костенец.

Предполага се, че 43-годишният Чане се криeл на тавана на братовчед си, но се уплашил, че може да бъде посочено местонахождението му и отнел живота на роднината си. Валентин е гръмнат с изстрел в брадата. Оръжието обаче било различно от това, с което Чане убил жена си Милена.

Дни преди да бъде открит мъртъв, Валентин разказа пред медии, че са скарани отдавна със Стоян, защото братовчед му обирал няколко пъти къщата му. Убийството му става въпреки, че Костенец е блокиран от няколко дни от полиция, жандармерия и командоси от отряда за борба с тероризма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Барети, марети и кубети - всичко е хрус-хрус в тая държавица!
89
1
 
2
 
! Отговори
Observer преди 4 години
Е, нема такава държава! Заради една муха, тъпите ръководители извадиха топ! В Костенец има толкова сили на реда, че се прескачат, настъпвайки се по опашките! Срам и позор! Похарчиха милиони за пушилката, която вдигнаха! С една десета от наличния там състав щяха дя го заловят, но се иска акъл! А този *** килъра, сигурно отдавна се е омел от там. Ако има още застрашени, то те ще са застрашени и след година, когато се върне.
88
1
 
8
 
! Отговори
Adam преди 4 години
Мале как отвлекоха вниманието от корупцията и артекс на селините:)
87
0
 
9
 
! Отговори
.. преди 4 години
"килърът Чане още жертви"...Като видя такова заглавие, дето Сашето сам не може да обясни какво значи, знам, че Сашето пак е писал статии дрогиран.
86
1
 
20
 
! Отговори
Пешо-алармата преди 4 години
Съседът в блока ме заплаши да ме нареже с бензинова резачка, защото му направих забележка за 50 кубика дърва които складира всяка година пред блока, които всяка събота и неделя си реже, а дежурния полицай спря случая. Явно ненормалните и откачалките управляват страната. Няма да станем европейци поне още 100 години. Надеждата ми е България да се обезлеси по-бързо за да спре това обгазяване през зимата, да можем да дишаме чист въздух, а през лятото да има тишина през почивните дни, а не вой на рез
85
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Клуб НЛО - Мале Страх...
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бати гадния тоя уе! Грам Ал дщжрачед си щит му помагАл.
83
0
 
3
 
! Отговори
Ddd преди 4 години
Този сигурно отдавна е напуснал града а
82
0
 
30
 
! Отговори
МееВееРеее преди 4 години
Щом родната полюция е стигнала до там, че да се бара по Специалните си части, значи положението е сериозно.Дори показаха хеликоптер да се включва в издирването, в случай че беглецът се е скрил зад някой облак.
81
1
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
При такова присъствие ,естествено ще се покрие.По скоро ситуацията трябва да се успокои,все някой ще го издаде.По лесно е да се изчака ,все ще се издаде
80
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зайков избягал от затвора за да убие роднините си с които живял и се познавал от дете след като предполагаемо ги навестил и се крил,че никой не го забелязал как се появил как издирван по тези краища и въобще из страната,което е голяма загатка как така се отклонил от затвора при множеството проверки включително и вечерна проверка на която се четат имената по ред и всеки се явява пред проверяващия за потвърждение,че е той,а не някой друг.
79
3
 
3
 
! Отговори
На съда всичко е ясн преди 4 години
Трудно е да се каже за сега МВР да кажат що милиционери застреляха комшията му братовчед Валентин Петров.
78
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За един човек цяла армия изпратиха да го търси и нищо! Този ги направи на маймуни всичките!
77
4
 
31
 
! Отговори
презумпция преди 4 години
Абе, тоя доказано ли е убил някого? За втория убит дори и не питам.А, хването го и докажете ,че той е убиеца пък тогава го кръщавайте "килър"! Намерени ли са оръжията и доказано ли е че той ги е ползвал и особено за цел - убийство? Нещо ДНК, нещо свидетели, нещо неопровержими доказателства има ли ?Или и тоя ще се самозастрела с ловна пушка със заглушител в гърба, като ония Рамбо зимъска ? Ами ако тоя се крие именно защото знае че ще го нарочите и чака да се намери изтинския убиец ?!
76
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
~ееее няма такава смешка седмица не може държавата да хване един ***
75
1
 
48
 
! Отговори
прост човек преди 4 години
Идин селски бек 1 седмица не могат да хванат,,МВР са зле,какво остава за военните там сигурно е леш......Закривай...
74
2
 
41
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Ще ликвидира и другите любовници на жена си. Тоя направо ги направи всичките жалки.
73
2
 
35
 
! Отговори
Wlado преди 4 години
Като гледам, какви са ни полицайчетата...уредени по семейна линия в Мвр, трудно ще се справят с този убиец....Ами дано не се случи в няколко части на България едновременно да има такива престъпления, че ще стане страшно...
72
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А онзи избягалия от Софийския затвор къде е? Цялата мафия е подгонила официално Чане войвода, тръгнал със самоделна ловна пушка, вероятно преработена от въздушна. Цялото МВР, барети, марети и какво ли още не, и пак нищо вече цяла седмица. Тоя ми горовир за периметър, а си мисли сигурно за диаметър.
71
1
 
30
 
! Отговори
МВР преди 4 години
Незнам защо си представям нещо средно между Луи Дьо Фюнес и Бени Хил