В Тайван първи в Азия узакониха еднополовите бракове

Приемането на хомосексуалните връзки там започна през 90-те години
Обновена: 17 май 2019 13:49 | 17 май 2019 13:10, Габриела Джекова
82
 В Тайван първи в Азия узакониха еднополовите бракове
Снимка: Reuters

Тайванският парламент узакони еднополовите бракове, предаде Франс прес.

Това е първият подобен случай в Азия. Парламентът узакони еднополовите бракове две години, след като конституционният съд на Тайван постанови през май 2017 г., че те не противоречат на тайванската конституция.

Тайванските депутати одобриха закон, позволяващ на хомосексуалните двойки да влизат в брачен съюз и да искат от администрацията да бъдат включвани в регистъра на брачните двойки.

Гласуването, което потвърждава мястото на Тайван като азиатския авангард по въпросите, свързани с правата на хомосексуалистите, е победа за организациите, защитаващи правата на ЛГБТ общността, които от години се борят за получаването на равни права за сключване на брак, пише БТА.

Конституционният съд на Тайван даде през май 2017 г. срок на правителството до 24 май 2019 г. да измени законодателството. Консервативната опозиция обаче организира през ноември серия от референдуми, на които мнозинството от тайванците изразиха нежеланието си дефиницията за брак като съюз между мъж и жена да се променя.

Приемането в Тайван на хомосексуалните връзки започна през 90-те години, когато лидери от управляващата днес Демократическа прогресивна партия насърчиха каузата с цел Тайван да се отличи като отворено общество в Азия.

 


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
ЛГБТ Права преди 9 месеца
Приятели, не бадете като фашагите от Бял Фронт bfront.blogspot/
Борете се с омразата, елате на София Прайд, очакваме ви!
55
4
 
0
 
! Отговори
нормален преди 10 месеца
Гейовете са най сериозния конкурент във всичко затуй трябва да се подтискат че освободиме ли ги трябва да сваляме шкембетата
54
2
 
1
 
! Отговори
точка преди 10 месеца
от ислям.култура произлиза всяко зло.
53
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Има два вида природни мутации - прогресивни и регресивни - сините очи са прогресивна мутация, левите резби са регресивни мутации! Има ли още нещо неясно!?"

Брей, ти си учил някаква нова генетика. Би ли написал литературния източник?

Искам и аз да се запозная с подробности.
52
0
 
5
 
! Отговори
до 60 от славянин преди 10 месеца
''Сините очи също са в резултат от мутация на гени.''

Има два вида природни мутации - прогресивни и регресивни - сините очи са прогресивна мутация, левите резби са регресивни мутации! Има ли още нещо неясно!?
51
0
 
7
 
! Отговори
до 59 от славянин преди 10 месеца
''И какво като не излиза? Има мъже и жени, които не могат да имат деца. Те не могат ли да се обичат?''

Могат, но във специализираните лечебни заведения!
50
0
 
4
 
! Отговори
до 56 от славянин преди 10 месеца
Родителят и настойникът са съвсем различни неща от родителят 1 и родителят 2 - в рамките на едно семейство не може да има едновременно и родител, и настойник, или единия, или другият, за разлика от родителят 1 и родителят 2, които ги поставяте в рамките на едно семейство пак се пробваш да минеш за хитър ама не ти се получава! След като едно дете си има майка и баща в рамките на семейството на базата на каква извратена ''цивилизована логика'' те трябва да са родител 1 и родител 2!?
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
PIDIRASYT GEN NQMA NI POKOLENIE I SLAVA BOGU BOG SI ZNAE RABOTATA
48
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сините очи също са в резултат от мутация на гени.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
SAMO EDNO SCHTE VI OBADQ V RUSIQ VSQKA GODINA SE RAJDAT 20 MILIONA BELI KRASIVI BEBENCA PYK V BYLGARIQ NEMA I 20 000 SRESCHTU 60 000 *** TA PRAVETE SI MU SMETKATA
46
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Ами от г.йове поколение не излиза -"

И какво като не излиза? Има мъже и жени, които не могат да имат деца. Те не могат ли да се обичат?
45
0
 
5
 
! Отговори
до 54 от славянин преди 10 месеца
Ами от г.йове поколение не излиза - от това просто няма как да ти го обясня! А иначе в Природата заради участието на различни фактори има най-различни мутации! Не се прави да се правиш на по-хитър отколкото си!
44
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пол 1 и пол 2, родител 1 и родител 2

Преди пишеше родител/настойник. Не виждам каква в драмата тук. Излезе преди време някаква статия с цел да скандализира обществото
43
0
 
4
 
! Отговори
до 52 от славянин преди 10 месеца
Г.йове има навсякъде, но не навсякъде както писах са със статут на ''свещени животни'' и не навсякъде са арогантно агресивни, и не навсякъде са на ключове постове в различни организации, за да налагат със закони болестта си като норма! Пол 1 и пол 2, родител 1 и родител 2 са все такива г.йско-уродливи ''модерни'' нововъведения в ''цивилизования'' свят! Колкото по-арогантни и нагли (явно или прикрито) ставате, толкова по-противни ще ни ставате!
42
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
",а причината за омразата и по-скоро отвращението на сексуално нормалните към сексуално ненормалните е в публичното натрапване на сексуалната им ненормалност по все повече начини и във все повече обществени учреждения!"

Ми и на мен ми се натрапват хетеросексуални натискайки се по пейките. Как определи кое е нормално и кое ненормално? Има гейове в природата, значи е нормално.
41
0
 
2
 
! Отговори
до 51 от славянин преди 10 месеца
Ама наистина ли, я пробвай да се отнесеш ''дискриминационно'' към някой обратен и към някой нормален за каквото и да е в ''цивилизования'' свят и за първият ще те попилеят от съдебни дела, за да разбереш дали не са със такъв статут, а причината за омразата и по-скоро отвращението на сексуално нормалните към сексуално ненормалните е в публичното натрапване на сексуалната им ненормалност по все повече начини и във все повече обществени учреждения!
40
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Навсякъде където атлантическата демокрация успее да пусне корени следва неминуемо психо-сексуално израждане!"

Гейове има навсякъде. Това, че някъде са нарушени човешки права от режими и хората крият сексуалността си не значи, че не съществуват. Но щом имаш обратните убеждения, значи инструментите за масова промивка на мозъка на средната класа работят. Не мога да повярвам колко е лесен за управление човешкия ум.
39
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"И в Русия има г.йове, но не са със статут на ''свещени животни'' както е в ''цивилизования'' свят! Тъповатичък си, за да разбереш разликата!"

Никъде не са с такъв статут. Пак получаваш халюцинации.

Причината за създаване на организации защитаващи правата на гей хората е нуждата от такава. Ако нямаше омраза, нямаше да има организации за защита на правата ни.

Иначе да, не се смятам за много умен. Умерено.
38
0
 
6
 
! Отговори
до 46 от славянин преди 10 месеца
И в Русия има г.йове, но не са със статут на ''свещени животни'' както е в ''цивилизования'' свят! Тъповатичък си, за да разбереш разликата!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То и комитет не е българска дума!

Мозък трябва, мозък!